sau Inregistrare

• 23 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Idei Electrizante Schimbarea Romaniei Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Maàt 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 14-July 07

Scris 12 July 2008 - 08:53 AM

Nu ma opresc decat pe o perioada scurta de timp dupa care-mi continui cruciada ... dar cu din ce in ce mai putina putere si cu mult mai multa neancredere ...
0

#22 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 12 July 2008 - 09:17 AM

Vezi postareaMaat, la Jul 12 2008, 09:53 AM, a spus:

Nu ma opresc decat pe o perioada scurta de timp dupa care-mi continui cruciada ... dar cu din ce in ce mai putina putere si cu mult mai multa neancredere ...

E normal... Apare frica si incepe sa te macine.
Constientizeaza lucrul acesta si combate frica.
De exemplu, muta-ti atentia de pe viitor pe prezent, de pe rezultat pe pasul actual. Nu incerca sa obtii un rezultat ci sa te daruii pe cat de mult poti.

Multe persoane pica in capcana Fricii, nu vad rezultate si-si pierd entuziasmul. Dar privesc unde nu trebuie, privesc in exterior. Ar trebui sa priveasca in interior si sa descopere efectul pe care il are daruirea lor asupra propriei lor persoane. Iubirea, care este motorul daruirii, te schimba intr-un mod fundamental atunci cand o folosesti. Te face un om mai bun, omul lumii acelea in care vrei sa traiesti. Deci, chiar daca nu vezi schimbarea in cei din jur, o poti vedea in interior mult mai usor.

Citeam o poveste despre un tip care si-a pus in cap sa planteze o padure intr-un loc abandonat. Si a plantat copaci. I-au interzis la un moment dat sa mai intre pe proprietatea respectiva si el s-a intors ilegal si a plantat noaptea. I-au dat afara copacii si el s-a reintors si i-a replantat. I-a luat 30 de ani de efort asiduu si pana la urma a ramas o padure pe terenul respectiv. Nu a facut-o pentru faima sau pentru bani ci din dragoste pentru cei din jur. A folosit Iubirea. Tu in locul lui cand ai fi renuntat? Dupa primul an? primii 10? primi 20?

Iubirea e cea mai neinteleasa energie. Cum spunea de Chardin, ziua in care Omul va recruta puterea Iubirii e ziua in care
Omul va descoperii a doua oara Focul!
0

#23 Utilizator offline   Maàt 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 12 July 2008 - 09:21 AM

Multumesc :D ... Citindu-te mi-a venit in cap asta ...

"Invata de la apa sa ai statornic drum

Invata de la flacari ca toate-s numai scrum

Invata de la umbra sa treci si sa veghezi

Invata de la stanca cum neclintit sa sezi

Invata de la soare cum trebuie s-apui

Invata de la vantul ce adie pe poteci

Cum trebuie prin lume de linistit sa treci

Invata de la toate caci toate-ti sunt surori

Cum treci frumos prin viata

Cum poti frumos sa mori!

Invata de la vierme ca nimeni nu-I uitat

Invata de la nufar sa fii mereu curat.

Invata de la flacari ce-avem de ars in noi

Invata de la ape sa nu dai inapoi

Invata de la umbra sa fii smerit ca ea.

Invata de la stanca sa-nduri furtuna grea.

Invata de la soare ca vremea sa-ti cunosti

Invata de la stele ca-n cer sunt multe osti

Invata de la greier cand singur esti sa canti

Invata de la luna sa nu te inspaimanti

Invata de la vulturi cand umerii ti-s grei

Si du-te la furnica si vezi povara ei

Invata de la floare sa fii gingas ca ea.

Invata de la miel sa ai blandetea sa.

Invata de la pasari sa fii mereu in zbor.

Invata de la toate ca totu-I trecator.

Ia seama fiu al jertfei prin lumea-n care treci

Sa-nveti din tot ce piere cum sa traiesti in veci!"
0

#24 Utilizator offline   Moftangiu 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 25-May 07

Scris 12 July 2008 - 01:47 PM

Vezi postareacatelusulschiop, la Jul 12 2008, 08:28 AM, a spus:

Stiu ca asa pare pentru multi dar nu e o utopie ce exprim, e ceva practic si realizabil. E ca si cum ai privi o piatra enorma si ti-ai spune "Nu poate fi miscata" iar cand o persoana incepe sa-ti vorbeasca despre un sistem de parghii.... insisti ca nu poate fi miscata pentru ca e prea mare. Ok, e mare dar daca forta este aplicata unde trebuie... poate fi miscata.
Eu vorbesc despre parghii.

Ca sa-ti alegi parghile trebuie sa fi un lider politic cu influenta.
Ca muritor de rand este o alta poveste mult mai potrivita.

Un batran avea trei baieti.
I-a chemat la el le-a dat un manunchi de nuiele si ia cerut celui mai mare sa le rupa.
A incercat fara succes, a incercat si al doilea si al treilea tot fara succe.
Batranul a luat manunchiul si a rupt cate o nuia pana lea frant pe toate.
La sfarsit le-a spus, daca veti fi uniti o sa fiti puternici, daca veti fi dezbinati va frangeti ca nuielele din manunchi.

Noi suntem nuiele, ca sa facem ceva nu putem decat uniti.
In occodent exista fundatii, asociatii specializate pe o problema.
In orient si in Romania formele asociative sunt inexistente.
Cu asta trbuie inceput.
0

#25 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 12 July 2008 - 01:59 PM

Vezi postareagheorghe35, la Jul 12 2008, 02:47 PM, a spus:

Ca sa-ti alegi parghile trebuie sa fi un lider politic cu influenta.

Nu musai... :D
Ideea ca un lider trebuie sa initieze/conduca schimbarea e o varianta simpla de a renunta la responsabiliatatea actiutii.
Fiecare dintre noi trebuie sa actionam. Trebuie sa renuntam la confortul mediocritatii si sa ne avantam in necunoscut. :P

Tu ce stii sa faci cel mai bine? Care e domeniul tau de competenta?
0

#26 Utilizator offline   Moftangiu 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 12 July 2008 - 02:08 PM

Vezi postareacatelusulschiop, la Jul 12 2008, 02:59 PM, a spus:

Nu musai... :D
Ideea ca un lider trebuie sa initieze/conduca schimbarea e o varianta simpla de a renunta la responsabiliatatea actiutii.
Fiecare dintre noi trebuie sa actionam. Trebuie sa renuntam la confortul mediocritatii si sa ne avantam in necunoscut. :P

Vorbe mari lipsite de realism.
Reformele se fac prin intermediul legilor.
Eu nu pot initia un proiect legislativ, pentru ca nu sunt parlamentar si nici lider politic cu influenta.
Un parlamentar poate depune un proiect dar nu-l poate aproba, ex T. Dumitrescu si legea deconspirarii, cati ani i-au trebuit sa-l puna in discutie si ce a iesit in final.
O idee sa fie promovata intr-un proiect legislativ ar trebui ca ea sa fie sustinuta de o organizatie puternica.
0

#27 Utilizator offline   Maàt 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 12 July 2008 - 02:11 PM

Vezi postareagheorghe35, la Jul 12 2008, 03:08 PM, a spus:

Eu nu pot initia un proiect legislativ, pentru ca nu sunt parlamentar si nici lider politic cu influenta.
Un parlamentar poate depune un proiect dar nu-l poate aproba, ex T. Dumitrescu si legea deconspirarii, cati ani i-au trebuit sa-l puna in discutie si ce a iesit in final.
O idee sa fie promovata intr-un proiect legislativ ar trebui ca ea sa fie sustinuta de o organizatie puternica.

Poate ca ai dreptate, dar cred ca altceva vroia sa transmita Cavalerul . Era vorba de "mamaliga" acea exploziva si de ridicarea ei la gradul de fierbere si de a da pe afara ... De a-si depasi propriile incorsetari si de a genera actiuni ce pot aduce o schimbare ... nu la nivel politic ci mai degraba la nivel uman si spiritual .
0

#28 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 12 July 2008 - 02:19 PM

Vezi postareagheorghe35, la Jul 12 2008, 03:08 PM, a spus:

:D You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one. :P
Eu tot cred ca reforma exterioara trebuie sa inceapa cu o reforma interioara iar asta e responsabilitatea fiecaruia dintre noi.
0

#29 Utilizator offline   Vecinu'Ei 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 05-July 08

Scris 12 July 2008 - 02:20 PM

Repet,asta e utopie pura.Nu vreau sa fiu gigi contra dar ceea ce imaginezi tu asa se numeste.Parghiile alea de care vorbesti tu sunt tot oameni.
O schimbare a realitatii - aici realitate egal normalitate - cu una noua nu se poate face decat prin arderea din temelii a celei prezente ori asta implica smulgerea fericirii din creierii celor ce acum o traiesc - ma indoiesc ca cineva poate atinge fericirea calcand pe un munte de cadavre ori chiar de asta e nevoie pentru a schimba lumea ,de ridicarea unui munte de cadavre,de constientizarea sinistrului existent dar ascuns ,intr'un mod brutal,inuman chiar.
Ce vrei tu,la modul in care vrei tu ,nu se poate dintr'un singur motiv - oamenii nu sunt buni,sunt ai dracu' de rai.
0

#30 Utilizator offline   Moftangiu 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 12 July 2008 - 03:00 PM

Vezi postareaMaat, la Jul 12 2008, 03:11 PM, a spus:

Poate ca ai dreptate, dar cred ca altceva vroia sa transmita Cavalerul . Era vorba de "mamaliga" acea exploziva si de ridicarea ei la gradul de fierbere si de a da pe afara ... De a-si depasi propriile incorsetari si de a genera actiuni ce pot aduce o schimbare ... nu la nivel politic ci mai degraba la nivel uman si spiritual .

Tensiuni exista in societate, ele pot fi lasate la dospit pana explodeaza mamaliga, sau pot fi puse sa lucreze prin supape, in interesul societatii sau in interesul unor grupuri.

In '90 cei care au preluat puterea au mizat pe activistii de partid si pe securisti, pe dorinta acestora de a-si ascunde trecutul, de a-si pastra casele nationalizate. Desi minoritari, fiind organizati si activi au avut castig in fata celor majoritari si neorganizati si pasivi. Au denigrat pe D.Cornea si C.Coposi, au speriat populatia cu venirea mosierilor si cu pierderea pensilor daca se desfinteaza CAP-urile.
Nu au reusit sa impiedice desfintarea CAP-urilor si retrocedarea terenurilor, pentru ca taranii nu au stat la televizor, si-au luat terenurile desi nu exista lege si au pus puterea in fata faptului implinit.
De retinut ca nu a facut-o dispersat, cate unul doi intr-un sat, s-au dus in grup peste autoritatile locale si au spus "noi ne luam ce-i al nostru".
E un exemplu ca acolo unde-i unire este putere si succesul e asigurat.
Unde fiecare face ce considra ca-i bine, pe cont propriu, nu-i decat disidenta.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 23 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic