sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

laser Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   raduku4all 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 23-November 07

Scris 09 July 2008 - 12:36 PM

salut! tocmai am desfacut o combina(citeste CD uri simple nu DVD) si am dat peste laser! acum vreau sal folosesc dar nu stiu cati amperi si volti suporta:) cel minim pe care il suporta un laser macar! si daca stiti ce rezistoti ar trebui folositi ar fi si mai bine!daca ma puteti ajuta vasi ramane dator! si inca ceva, laserul are 3 pini cum ar veni in forma de V! stiu ca cel din mijloc nu foloseste la nimic, dar celelalte doua nu stiu care e cea pozitiva si cea negativa! un link macar daca se poate!am cautat pe goole dar nimic interesant!

astept raspuns!\

Aceasta postare a fost editata de newtask: 09 July 2008 - 12:50 PM

0

#2 Utilizator offline   New Task 

• Daca te enervezi, iti imprumut "Ciocanul".
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 09-August 07

Scris 09 July 2008 - 12:51 PM

Vezi postarearaduku4all, la Jul 9 2008, 01:36 PM, a spus:

salut! tocmai am desfacut o combina(citeste CD uri simple nu DVD) si am dat peste laser! acum vreau sal folosesc dar nu stiu cati amperi si volti suporta:) cel minim pe care il suporta un laser macar! si daca stiti ce rezistoti ar trebui folositi ar fi si mai bine!daca ma puteti ajuta vasi ramane dator! si inca ceva, laserul are 3 pini cum ar veni in forma de V! stiu ca cel din mijloc nu foloseste la nimic, dar celelalte doua nu stiu care e cea pozitiva si cea negativa! un link macar daca se poate!am cautat pe goole dar nimic interesant!

astept raspuns!\

si cum anume vrei sa-l folosesti?
vrei cumva sa-ti faci o sabie Jedi?...
eu unul, nu am inteles ce anume vrei sa faci!!! :cry:
0

#3 Utilizator offline   raduku4all 

• Boboc
  • Pip

Scris 09 July 2008 - 04:24 PM

nu! nu vreau sa tai si sa sparg baloane! vreau sa il fac doar un laser puternic dar inofensiv! lentila cred ca am! trebuie sa rezolv doar cu partea electronica! pot sa pun o poza daca e nevoie...
0

#4 Utilizator offline   New Task 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 09 July 2008 - 05:04 PM

Vezi postarearaduku4all, la Jul 9 2008, 05:24 PM, a spus:

nu! nu vreau sa tai si sa sparg baloane! vreau sa il fac doar un laser puternic dar inofensiv! lentila cred ca am! trebuie sa rezolv doar cu partea electronica! pot sa pun o poza daca e nevoie...

nu este reconadat sa te joci cu asa ceva

.....iar pentru ceva mai sofisticat...
uite cateva explicatii culese de pe un alt forum:
Se poate construi un laser de mică putere de către un amator ; pe această temă există o serie de trei articole īn revista "Tehnium" dar şi acest articol din "Science et Vie" ; odată construit laserul de joasă putere acesta poate fi dotat cu un amplificator pentru realizarea unor puteri mult mai mari,dar tehnologia aceea este mult mai costisitoare şi periculoasă odată pusă īn funcţiune.
Altminteri,realizarea unui simplu aparat LASER de joasă putere nu constituie nimic periculos sau ilicit...
http://repairfaq.ece...am/laserfaq.htm
Poti intercala un tampon de acumulare, cu obturator electrooptic cu hidrura de litiu....
De altfel hidrura asta de litiu e buna si la alte lucruri marete pe care poti sa le descanti cu gigalaserul obtinut ....ce airfas 1 ...direct termo....nuk... e...
Tamponul se poate face dintr-un cilindru de cristal de rubin crescut artificial, depunand pe o "samanta" (rubin de ceas) oxid de aluminiu impurificat cu 0,5% oxid de crom, care se formeaza instant prin trecerea unei pulberi de AL cu 0,5 % crom printr-o flacara oxhidrica de arzator orizontal, in urma caderii dintr-o sita fina rotativa plasata deasupra....
Cilindrul se taie la o lungime proportionala cu lungimea de unda emisa in rosu, se slefuieste/lustruieste f bine peste tot, apoi se arginteaza la o baza complet (oglinda totala la interior)
In partea opusa - care emite giga - LASER, nu se arginteaza partial (oglinda semitransparenta) asa cum se procedeaza de obicei, ci se intercaleaza obturatorul electrooptic, si apoi se plaseaza un disc de cristal argintat partial (oglinda semitransparenta), in partea opusa cilindrului de rubin.
Mediul LASER obtinut se excita cu o sursa corespunzatoare, laser de CDRW - eventual trecut printr-o lupa pt o imprastiere mai mare in mediul LASER de rubin, sau cu lampi UV de putere mai mare, baterii de lasere dioda, etc...
Cand se considera excitat destul respectivul tampon, se deschide obturatorul electrooptic - se formeaza un puls gigalaser scurt de ordinul nanosecundelor sau chiar mai scurt - depinde de obturator, dar cu puteri de ordinut TW sau chiar PW
Daca nu-i destul, poti pune si o lupa de cristal in fata - asta daca vrei sa superionizezi aerul, si sa-l transformi direct in plasma fiebinte in punctul de focalizare....

atentie - pt joace precum cele de mai sus, e posibil ca nici macar masca de sudura sa nu ajute prea mult...
0

#5 Utilizator offline   raduku4all 

• Boboc
  • Pip

Scris 09 July 2008 - 05:18 PM

gata...am gasit cemi trebuia in acel link! meci mult:D!

Aceasta postare a fost editata de raduku4all: 09 July 2008 - 05:20 PM

0

#6 Utilizator offline   florianb 

• Cactus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 06-January 08

Scris 09 July 2008 - 05:37 PM

Si sabia Jedi? :P
0

#7 Utilizator offline   raduku4all 

• Boboc
  • Pip

Scris 09 July 2008 - 07:12 PM

am conectat corespunzator firele(+,-) si ce sa vezi,abia daca se vede ceva...acolo rosu,doar daca te uiti direct in laser! in combina lumina mai tare(era un fel de butonas acolo unde pui CD ul si combina credea ca ai pus Cd ul asa ca lumina) cam de 100 ori mai tare!acuma care e problema?am pus 2 baterii de 1,5V, mai intai una dar nu vedea nimic! sa pun mai multe? daca se arde, problema e daca nu sa ars deja de lumineaza asa incet...
0

#8 Utilizator offline   New Task 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 09 July 2008 - 07:29 PM

Vezi postarearaduku4all, la Jul 9 2008, 08:12 PM, a spus:

am conectat corespunzator firele(+,-) si ce sa vezi,abia daca se vede ceva...acolo rosu,doar daca te uiti direct in laser! in combina lumina mai tare(era un fel de butonas acolo unde pui CD ul si combina credea ca ai pus Cd ul asa ca lumina) cam de 100 ori mai tare!acuma care e problema?am pus 2 baterii de 1,5V, mai intai una dar nu vedea nimic! sa pun mai multe? daca se arde, problema e daca nu sa ars deja de lumineaza asa incet...

un astfel de laser este alimentat cu tensiune intre 0 si 5 V...
dar nu te astepta sa faci cine stie ce cu el..
poate doar sa aprinzi un bat de chibrit,,,nimic mai mult..
................
pe placa respectivului montaj se afla niste "mici" componente..
ar trebui sa incalzesti cu un pistol de lipit una din componente ---astfel ea se arde si prin asta creste puterea laserului..
dar nu stiu sa-ti spun care este acea piesa.. :P
0

#9 Utilizator offline   raduku4all 

• Boboc
  • Pip

Scris 09 July 2008 - 08:14 PM

lumina mia tare in combina:|astai problema, si ca se oncalzeste de nu poti sal tii in mana( de carcasa vorbesc)
0

#10 Utilizator offline   alex_cadu 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 21-April 06

Scris 09 July 2008 - 11:50 PM

Vezi postareanewtask, la Jul 9 2008, 08:29 PM, a spus:

un astfel de laser este alimentat cu tensiune intre 0 si 5 V...
dar nu te astepta sa faci cine stie ce cu el..
poate doar sa aprinzi un bat de chibrit,,,nimic mai mult..
................
pe placa respectivului montaj se afla niste "mici" componente..
ar trebui sa incalzesti cu un pistol de lipit una din componente ---astfel ea se arde si prin asta creste puterea laserului..
dar nu stiu sa-ti spun care este acea piesa.. :P

:doh:

sti brelocurile alea cu laser de 5 lei ?! Intai inavata principiul de functionare al unui astfel de 'aparat', apoi poti face unul mare de tot.. cu materialele expuse mai sus de newtask...

:lol2: :) :lol2:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis frigider vechi de vanzare Iulky  0 2.836