sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

E cald, bem suc Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   roportal 

• Nenea admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Admin
  • Inregistrat: 23-November 03

Scris 21 July 2004 - 02:55 PM

E vara, e cald si consumul de sucuri este mare.
In revista Capital am gasit un studiu interesant privind lupta pentru suprematie dintre: Coca-Cola, Pepsi si European Drincas.
Se parte ca marca autohtona a inregistrat o scadere fata de anii trecuti.

Citeaza

european drincas  
• Atuuri: reteaua nationala de distributie puternica, preturile accesibile ale produselor, adaptarea la cerintele consumatorilor  
• Un alt punct forte este sistemul de productie integrata, care ii permite sa fabrice de la dopuri de plastic, pana la ambalaje de tip PET si etichete  
• Cele mai bine vandute marci de bauturi racoritoare din portofoliul sau sunt Frutti Fres si Adria  
• In primavara 2002 a inceput constructia unei fabrici de bere la Draganesti, jud. Bihor, cu o capacitate initiala de un milion de hectolitri pe an  
• Noua fabrica si-a demarat activitatea spre sfarsitul anului trecut, cu doua marci de bere – Meister si Burger  
• Strategia pentru acest an este consolidarea, respectiv finalizarea investitiilor incepute, imbunatatirea distributiei si lansarea de noi produse.  

coca-cola  
• Compania are opt fabrici, dintre care trei sunt amplasate la Vatra Dornei, unde imbuteliaza apa minerala, iar cinci (la Bucuresti, Ploiesti, Timisoara, Iasi si Oradea) imbuteliaza bauturi racoritoare carbonatate, necarbonatate, juices, nectaruri, precum si Nestea  
• Strategia sa vizeaza dezvoltarea unui portofoliu de produse echilibrat, prin consolidarea marcilor, dezvoltarea de noi canale de distributie si identificarea unui mix optim de ambalaje  
• In 2002, Coca-Cola Hellenic Bottling Company, impreuna cu The Coca-Cola Company, a preluat producatorul de ape minerale Dorna Apemin. Achizitia a schimbat raporturile de forte pe piata apelor minerale  
• Unul dintre marile sale atuuri este reteaua nationala de distributie.  

QUADRANT AMROQ BEVERAGES  
• Imbuteliator autorizat al Pepsi in Romania  
• A investit sapte milioane de dolari intr-o fabrica la Covasna  
• Va investi inca 4,5 milioane de dolari intr-o noua linie de productie la fabrica din Bucuresti  
• La mijlocul anului trecut a intrat pe segmentul de piata al ceaiurilor reci  
• Un atu important este sistemul de distributie. La sfarsitul anului 2002, a investit 4 milioane de dolari pentru achizitionarea a 90 de camioane  
• Anul trecut a lansat in Romania brandurile Mountain Dew si Pepsi Blue Cola, iar gama Mirinda a fost largita prin lansarea a trei noi arome  
• Marca Prigat si-a consolidat pozitia de lider pe piata sucurilor naturale si a nectarurilor  
• In 1998, compania avea o cota de piata de 4%, ajungand in 2004 sa controleze 19%  
• Anul trecut, QAB a inregistrat cea mai mare crestere, de trei ori peste avansul pietei.

Articolul complet: http://www.capital.ro/index.jsp?page=artic...88§ion_id=3

#2 Utilizator offline   Andrei 

• <CERBER>
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 04-January 04

Scris 21 July 2004 - 02:59 PM

Eu beau Pepsi pentru ca este cel mai sanatos, in masura in care o bautura racoritoare poate fi sanatoasa.
0

#3 Utilizator offline   roportal 

• Nenea admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 21 July 2004 - 03:06 PM

Da Pepsi si Coca-Cola sunt foarte sanatoase =de>
Ati incetcat vreodata sa puneti un o bucata de carne in Cola si sa-la lasati peste noapte. Dupa sa repetati testul cu un os.
Dupa sa va ganditi ce indura stomacul ....

#4 Utilizator offline   Jazzy 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 19-July 04

Scris 21 July 2004 - 03:18 PM

In pepsi nu se intampla nimic.
Si mie imi place Pepsi.
0

#5 Utilizator offline   roportal 

• Nenea admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 21 July 2004 - 03:21 PM

Salut Jazzy :roll:
Nu cred ca sunt diferente intre Pepsi si Cola, ingredientii de baza sunt aceeasi.

#6 Utilizator offline   Black CAT 

• eu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-July 04

Scris 22 July 2004 - 09:40 AM

In legatura cu sondajul - mie mi se pare (ca de altfel foarte multe sondaje) ca depinde cine la-a comandat si rezultatele, de obicei, il favorizeaza pe cel care comanda un sondaj, pentru ca el da si banii pentru el, nu?
:roll:
altfel, cum ne-am putea explica, de exemplu, ca in sondaje pentru aceleasi produse se obtin rezultate diferite cam la acelasi moment ....

Din pucntul meu de vedere, este foarte trist ca au fost analizate numai acestea, nu si sucurile naturale, care oricum in Romania sunt deosebit de scumpe, si, dupa parerea mea, etichetele nu intotdeauna reflecta adevarul (cum ca ar fi naturale, adica). Multe sucuri naturale sunt mai scumpe decat in Germania si totusi nu cred ca este cazul sa analizam nivelurile de trai din cele 2 tari, nu?
0

#7 Utilizator offline   Andrei 

• <CERBER>
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 04-January 04

Scris 22 July 2004 - 11:40 AM

Este adevarat ca sucurile naturale sunt "uitate" de cei care fac sondajele.
Daca un suc natural ar fi mai cumparat decat coca-cola, cei care fac un sondaj pentru "The coca-cola company" nu o sa-la ia in considerare.

Cred ca cel mai bine e sa cumparam portocale din piata si sa ne facemi singuri sucul.
0

#8 Utilizator offline   Black CAT 

• eu
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 22 July 2004 - 11:44 AM

Cred ca cel mai bine e sa cumparam portocale din piata si sa ne facemi singuri sucul.[/quote]

De acord cu tine - uite la mare era 30.000 un pahar de suc de portocale, proaspat stors in fata ta! Nu e putin, dar macar ai garantat faptul ca e natural (pentru ca din pacate in coaja multor portocale se baga tone de chimicale)!

Te salut ca vad ca esti on-line! :(
0

#9 Utilizator offline   roportal 

• Nenea admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 22 July 2004 - 11:45 AM

Chiar am vazut la telesoping un storcator interesant. Costa cam mult: 6 mil. dar sustin ei ca stoarce tot sucul.
Iti faceai suc si din mere.

#10 Utilizator offline   Black CAT 

• eu
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 22 July 2004 - 11:55 AM

Citeaza

Chiar am vazut la telesoping un storcator interesant. Costa cam mult: 6 mil. dar sustin ei ca stoarce tot sucul.  
Iti faceai suc si din mere.

HMM! Langa firma noastra e un depozit de fructe, aia au storcator din Italia, profesional, de vreo un metru inaltime, bagi portocalele intregi si le stoarce automat, fara sa te mai stresezi. Nu stiu insa cum se curata... :(
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis petrom S.A. Noir Désir  2 11.773
Topic inchis Atasamente tIMOn - Targul Imobiliar National
timonel va prezinta evenimentul imobiliar al anului 2007
timonel  1 2.327
Topic inchis Terenuri in Romania Belvedere  0 4.682
Topic inchis Sporirea afacerilor in Europa
pana pe 31.12.2006 pe gratis!
c.max  3 5.851
Replici noi Concedii medicale
Ce taxe se platesc la concediile medicale?
Spyder  0 4.442