joannahart, la Jun 22 2008, 07:24 PM, a spus:
Nu stiu ce spun Pippo? Detaliaza, m-ai facut curioasa. Si inca ceva- nu uita ca esti pe un forum de discutii. Daca iti doresti ca toti sa iti impartaseasca parerile fa-ti o secta. Mai ales parerea cu "batutul".......si numai al copiilor

Nu-ti pot explica in doua fraze filozofia vietii.
Explicatii ti-am dat cateva mai sus, dar sunt incomplete, nu pot detalia fara a intra in ceva mult mai complex care ar fi luat in bataie de joc si "pareri" contradictorii.
Nu-mi doresc ca cineva sa-mi impartaseasca parerile, in schimb mi-as dori sa nu mai vorbeasca din "pareri" ci din analiza atenta a realitatii si ratiune maxima.
Cat despre batutul copiilor, evident n-ai avut de-a face cu un drac impielitat de copchil indoctrinat de prea mult TV si inhaitat cu alte puslamale indoctrinate si lipsite de educatia care ar fi trebuit sa le declanseze ratiunea. Cateodata, pentru a opri pe cineva de la sinucidere trebuie sa-i dai la cap pentru a-i da timp de gandire ca sa-si dea seama de ceea ce face. Tot asa si cu copiii. Cand copilul nu judeca, are nevoie de "lectii" unele care sa-l friga, altele doar morale care sa-l puna pe ganduri.
Perversitatea manipulatorilor conteaza de multe ori pe amplificarea in masa a anumitor stari emotionale, cat si pe lipsa de experienta a subiectilor. In alte cuvinte, te face pe tine si pe multi sa tipati "nu atingeti copiii", ceea ce evident, cine a avut de-a face cu copiii (nu doar progenitura sa, ci diversi copii crescuti in medii diferite cu firi diferite) stie ca este foarte gresit.
De fapt filozofia asta este in directa contradictie cu filozofia guvernelor democratice cu privire la popor. Adica: pe de o parte va spune:
nu atingeti copiii, lasati sa vi se urce in cap si sa faca ce vor ei... pe de alta parte
actioneaza in spiritul controlului complet al tuturor indivizilor prin respectarea legilor si a regulilor pe care daca n-o fac le trage bataita groaznica. In realitate nu este o contradictie. Este vorba de ce v-am explicat mai devreme.
Ia copilul din grija parintilor si pune-l in grija statului care are propriile metode "educative" care-i servesc scopurile (TV, scoala, curente cool, etc).
DarkBringer, la Jun 22 2008, 07:39 PM, a spus:
Vrei sa spui ca esti de acord cu bataia?
Bataie in sensul de "altoire"

cu
singurul scop de a-l incuraja sa gandeasca singur.
joannahart, la Jun 22 2008, 07:40 PM, a spus:
....m-a naucit cu afirmatia lui inteligenta.

N-as spune inteligenta, ci mai degraba in cunostinta de cauza.
Aceasta postare a fost editata de Pippo: 22 June 2008 - 08:05 PM