sau Inregistrare

• 25 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

BATAIE DE LA PARINTI (ce spune legea?) Care tari au luat masuri si care nu? Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 22 June 2008 - 07:39 PM

Vezi postareaPippo, la Jun 22 2008, 05:05 PM, a spus:

Nu stii ce spui...

Vrei sa spui ca esti de acord cu bataia?
0

#22 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 22 June 2008 - 07:39 PM

Vezi postareaPippo, la Jun 22 2008, 11:05 AM, a spus:

Citeaza

QUOTE (joannahart @ Jun 22 2008, 02:55 PM) *
Nu e normal ca un copil sa fie batut, indiferent care ar fi circumstantele.

Nu stii ce spui...

Ba eu cred ca spune foarte bine.Nu stiu ce fel si daca macar ai primit batai de la parintii tai si cum te-a afectat,daca macar te-a afectat dar nu poti vorbi in numele tuturor.Sunt multi oameni care au memorii nu chiar asa de roze din copilaria lor la capitolul bataie. E una sa te traga mama de ureche sau sa-ti dea o palmuta la fund ( nu zic ca-s deacord nici cu astea) si cu totul altceva sa-ti faca corpul vinat cu cureaua,batatorul,furtunul sau vreo nuia din creanga de copac. Ai primit vreodata citeva nuiele? Iti garantez eu ca faci pipi in pantaloni de durere.

:rot:
0

#23 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-December 07

Scris 22 June 2008 - 07:40 PM

Vezi postareaDarkBringer, la Jun 22 2008, 07:39 PM, a spus:

Si eu asta am inteles........desi mi-am expus punctul de vedere fara sa detaliez, m-a naucit cu afirmatia lui inteligenta. :rot:
0

#24 Utilizator offline   Tina' 

• Dantela si Cristal...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 25-March 07

Scris 22 June 2008 - 07:44 PM

Avand in vedere ca discutia face mai mult referire la situatia copiilor maltratati, nu doar din punct de vedere legislativ..topic mutat la copii :rot:
0

#25 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-January 08

Scris 22 June 2008 - 07:59 PM

Vezi postareajoannahart, la Jun 22 2008, 07:24 PM, a spus:

Nu stiu ce spun Pippo? Detaliaza, m-ai facut curioasa. Si inca ceva- nu uita ca esti pe un forum de discutii. Daca iti doresti ca toti sa iti impartaseasca parerile fa-ti o secta. Mai ales parerea cu "batutul".......si numai al copiilor :rot:

Nu-ti pot explica in doua fraze filozofia vietii.
Explicatii ti-am dat cateva mai sus, dar sunt incomplete, nu pot detalia fara a intra in ceva mult mai complex care ar fi luat in bataie de joc si "pareri" contradictorii.
Nu-mi doresc ca cineva sa-mi impartaseasca parerile, in schimb mi-as dori sa nu mai vorbeasca din "pareri" ci din analiza atenta a realitatii si ratiune maxima.

Cat despre batutul copiilor, evident n-ai avut de-a face cu un drac impielitat de copchil indoctrinat de prea mult TV si inhaitat cu alte puslamale indoctrinate si lipsite de educatia care ar fi trebuit sa le declanseze ratiunea. Cateodata, pentru a opri pe cineva de la sinucidere trebuie sa-i dai la cap pentru a-i da timp de gandire ca sa-si dea seama de ceea ce face. Tot asa si cu copiii. Cand copilul nu judeca, are nevoie de "lectii" unele care sa-l friga, altele doar morale care sa-l puna pe ganduri.

Perversitatea manipulatorilor conteaza de multe ori pe amplificarea in masa a anumitor stari emotionale, cat si pe lipsa de experienta a subiectilor. In alte cuvinte, te face pe tine si pe multi sa tipati "nu atingeti copiii", ceea ce evident, cine a avut de-a face cu copiii (nu doar progenitura sa, ci diversi copii crescuti in medii diferite cu firi diferite) stie ca este foarte gresit.

De fapt filozofia asta este in directa contradictie cu filozofia guvernelor democratice cu privire la popor. Adica: pe de o parte va spune: nu atingeti copiii, lasati sa vi se urce in cap si sa faca ce vor ei... pe de alta parte actioneaza in spiritul controlului complet al tuturor indivizilor prin respectarea legilor si a regulilor pe care daca n-o fac le trage bataita groaznica. In realitate nu este o contradictie. Este vorba de ce v-am explicat mai devreme. Ia copilul din grija parintilor si pune-l in grija statului care are propriile metode "educative" care-i servesc scopurile (TV, scoala, curente cool, etc).

Vezi postareaDarkBringer, la Jun 22 2008, 07:39 PM, a spus:

Bataie in sensul de "altoire" :yes: cu singurul scop de a-l incuraja sa gandeasca singur.

Vezi postareajoannahart, la Jun 22 2008, 07:40 PM, a spus:

....m-a naucit cu afirmatia lui inteligenta. :beee:

N-as spune inteligenta, ci mai degraba in cunostinta de cauza.

Aceasta postare a fost editata de Pippo: 22 June 2008 - 08:05 PM

0

#26 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-December 07

Scris 22 June 2008 - 08:04 PM

Vezi postareaPippo, la Jun 22 2008, 07:57 PM, a spus:

Nu-ti pot explica in doua fraze filozofia vietii.
Explicatii ti-am dat cateva mai sus, dar sunt incomplete, nu pot detalia fara a intra in ceva mult mai complex care ar fi luat in bataie de joc si "pareri" contradictorii.
Nu-mi doresc ca cineva sa-mi impartaseasca parerile, in schimb mi-as dori sa nu mai vorbeasca din "pareri" ci din analiza atenta a realitatii si ratiune maxima.

Cat despre batutul copiilor, evident n-ai avut de-a face cu un drac impielitat de copchil indoctrinat de prea mult TV si inhaitat cu alte puslamale indoctrinate si lipsite de educatiea care ar fi trebuit sa le declanseze ratiunea. Cateodata, pentru a opri pe cineva de la sinucidere trebuie sa-i dai la cap pentru a-i da timp de gandire ca sa-si dea seama de ceea ce face. Tot asa si cu copiii. Cand copilul nu judeca, are nevoie de "lectii" unele care sa-l friga, altele doar morale care sa-l puna pe ganduri.

Perversitatea manipulatorilor conteaza de multe ori pe amplificarea in masa a anumitor stari emotionale, cat si pe lipsa de experienta a subiectilor. In alte cuvinte, te face pe tine si pe multi sa tipati "nu atingeti copiii", ceea ce evident, cine a avut de-a face cu copiii (nu doar progenitura sa, ci diversi copii crescuti in medii diferite cu firi diferite) stie ca este foarte gresit.

De fapt filozofia asta este in directa contradictie cu filozofia guvernelor democratice cu privire la popor. Adica: pe de o parte va spune: nu atingeti copiii, lasati sa vi se urce in cap si sa faca ce vor ei... pe de alta parte actioneaza in spiritul controlului complet al tuturor indivizilor prin respectarea legilor si a regulilor pe care daca n-o fac le trage bataita groaznica. In realitate nu este o contradictie. Este vorba de ce v-am explicat mai devreme. Ia copilul din grija parintilor si pune-l in grija statului care are propriile metode educative care-i servesc scopurile (TV, scoala, curente cool, etc).

Bataie in sensul de "altoire" cu singurul scop de a-l incuraja sa gandeasca singur.

Pippo, cred ca "parerile" tale sunt de fapt experiente. Nu stiu exact de care ca nu sunt medium.......Si apoi, nu trebuie sa cunosti foarte bine puericultura, psihopedagogie sau psihologia copilului ca sa expui faptul ca UN COPIL nu trebuie batut
Nu am avut de-a face cu un "copil impielitat" si nici nu as indrazni sa spun ca in astfel de cazuri e exclusiv vina parintelui. Dar este......mai mult de jumatate. Unde a fost tata si mama cand copilul "se indoctrina de privit la TV"? Unde au fost ei cand i s-au dezvoltat tendintele sinucigase? O, da, tin sa iti spun ca astea nu se dezvolta de azi pe maine ci in ani de frustrari, eventuale certuri, neintelegeri in familie, lipsa de comunicare. Sa zicem ca nici astea n-au existat si copilul "virtual" pe care tu il folosesti ca exemplu, are tendinte de sinucidere. Ce poti sa faci ca parinte in stadiul asta? Il iei frumos de mana , ii spui ca vrei sa il ajuti si fuga la psihiatru. Daca scoti cureaua si consideri ca "ii dai o lectie" o sa aiba grija sa iti dea el mai multe cand va creste.......
0

#27 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 22 June 2008 - 08:28 PM

Vezi postareajoannahart, la Jun 22 2008, 08:04 PM, a spus:

Pippo, cred ca "parerile" tale sunt de fapt experiente.

Majoritatea parerilor mele sunt parte experimentate, parte observatii directe ale experientelor altora. Recomand tuturor un asemenea mod de abordare al problemeleor, care se bizuie pe experiente si nu pe "pareri".

Nu am avut de-a face cu un "copil impielitat" si nici nu as indrazni sa spun ca in astfel de cazuri e exclusiv vina parintelui. Dar este......mai mult de jumatate. Unde a fost tata si mama cand copilul "se indoctrina de privit la TV"? Unde au fost ei cand i s-au dezvoltat tendintele sinucigase? O, da, tin sa iti spun ca astea nu se dezvolta de azi pe maine ci in ani de frustrari, eventuale certuri, neintelegeri in familie, lipsa de comunicare. Sa zicem ca nici astea n-au existat si copilul "virtual" pe care tu il folosesti ca exemplu, are tendinte de sinucidere.

Sunt multe familii care provin din astfel de copii lipsiti de ratiune si simtul realitatii. Observi reactia in lant? Lasi copiii la TV si astfel "aranjezi" si urmatoarele generatii...

Poate unii observa cat este de periculoasa aceasta "bomba cu ignoranta"...

Ce poti sa faci ca parinte in stadiul asta? Il iei frumos de mana , ii spui ca vrei sa il ajuti si fuga la psihiatru. Daca scoti cureaua si consideri ca "ii dai o lectie" o sa aiba grija sa iti dea el mai multe cand va creste.......

Psihologii (presupun ca la ei te referi) nu sunt altceva decat o alta inventie "stiintifica" bagata pe gat societatii. Ei nu au puterea de a dezamorsa bomba, ci doar de a incetini ceasul..

Singurul psiholog si psihiatru este Dumnezeu si credinta in Dumnezeu. Ma astept sa-mi sariti in cap la afirmatia asta. Dar alegerea este a fiecaruia (liberul arbitru): ma duc la psiholog J.J.Hamti-Damti sau Dumnezeu... Dar cum am zis mai devreme, unora ca sa inteleaga ar trebui sa le explic filozofia vietii, si bineinteles sa-i loveasca si fulgerul ratiunii :rot:
0

#28 Utilizator offline   Silentia lunae 

• Lunatica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 03-February 06

Scris 22 June 2008 - 08:32 PM

@Pippo
Daca scenariile fanteziste cu celebrii conspirationisti ar functiona, jumatate din copiii din Romania ar trebui sa fi ajuns deja in grija statului. Pentru ca trista realitate ne spune ca romanii isi bat copiii. Suntem pe primele locuri in Europa la capitolul violenta domestica si abuz asupra progeniturilor. Da, ii batem si-apoi le punem icoane in scoli. :rot:

Si iar parerea mea, cu toate ca se pare ca deranjreaza, unii se simt barbati si puternici numai agresand femeile si copiii. In lipsa de alte posibilitati, evident.
0

#29 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 22 June 2008 - 08:52 PM

Vezi postareaSilentia lunae, la Jun 22 2008, 08:32 PM, a spus:

@Pippo
Daca scenariile fanteziste cu celebrii conspirationisti ar functiona, jumatate din copiii din Romania ar trebui sa fi ajuns deja in grija statului. Pentru ca trista realitate ne spune ca romanii isi bat copiii. Suntem pe primele locuri in Europa la capitolul violenta domestica si abuz asupra progeniturilor. Da, ii batem si-apoi le punem icoane in scoli. :rot:

Si iar parerea mea, cu toate ca se pare ca deranjreaza, unii se simt barbati si puternici numai agresand femeile si copiii. In lipsa de alte posibilitati, evident.

Tu faci confuzie intre Nutella si KK :beee: Doar gluma... (destul de serioasa totusi)

Eu nu am sustinut nici o clipa abuzul, bataia si violenta. Am vorbit despre niste lectii de viata care includ o "bataita" corect administrata. :yes:

Cat despre scenariile fanteziste... trebuie sa fii orb ca sa nu observi ca mai mult jumatate din copiii din Romania sunt lipsiti de simtul ratiunii, si plini de obiceiurile papagalice ale societatii. (orb sau in aceeasi oala :o: )
0

#30 Utilizator offline   Silentia lunae 

• Lunatica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 03-February 06

Scris 22 June 2008 - 09:12 PM

Vezi postareaPippo, la Jun 22 2008, 09:28 PM, a spus:

Psihologii (presupun ca la ei te referi) nu sunt altceva decat o alta inventie "stiintifica" bagata pe gat societatii. Ei nu au puterea de a dezamorsa bomba, ci doar de a incetini ceasul..

Singurul psiholog si psihiatru este Dumnezeu si credinta in Dumnezeu. Ma astept sa-mi sariti in cap la afirmatia asta.

Vezi ca de aceleasi lucruri era convins si dezaxatul ala de la Tanacu!

Vezi postareaPippo, la Jun 22 2008, 09:52 PM, a spus:

Tu faci confuzie intre Nutella si KK :yes: Doar gluma... (destul de serioasa totusi)

Eu nu am sustinut nici o clipa abuzul, bataia si violenta. Am vorbit despre niste lectii de viata care includ o "bataita" corect administrata. :o:

Nu fac nicio confuzie, asa cum nu fac deosebirea intre bataie si "bataita corect administrata" :rot:
Intreb ce te faci tu in cazul in care micutul nu vrea sa se alinieze "principiilor" tale educative, adicatelea, il bati degeaba ca tot nu pricepe. Iei ghioaga? :beee:

Aceasta postare a fost editata de Silentia lunae: 22 June 2008 - 09:12 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 25 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou