gheorghe35, la Jun 22 2008, 08:51 AM, a spus:
Una-i maltratarea si alta-i "atingerea" pentru al obilga sa adopte un comportament adecvat.
Cand copilul se protapeste in fata ta si spune "nu vreau" mi se pare normal sa-i dau una la fund.
Legea ar trebui sa prevada diferenta intre maltratare si "bataia corectionala".
Zilele astea am avut langa mine o femeie care parea normala. Si spun asta pentru ca imi povestea cu seninatate cum l-a educat ea pe baiatul ei acum 20 si ceva de ani in urma, cu bataile administrate.De exemplu radea cum o data, era cat pe-aci sa-i sara copilului in ochi, catarama de la cureaua cu care il "cumintea". Si aopi s-a laudat ca niciodata nu mai facuse copilul "obraznicia" respectiva...
Ma uitam la ea si o ascultam nevenindu-mi sa cred cu cata nonsalanta povestea.Personal si eu am fost batuta cand eram copil si nici acum nu mi-am putut ierta parintii pentru asta. Am fost un copil cuminte, singurele " obraznicii" care meritau pedepsite cu bataia erau notele sub 8 si tupeul de a le raspunde obraznic, cica.
N-am sa fiu de acord cu bataia niciodata pentru ca nu pot uita cata suferinta este in sufletelul unui copil cand este lovit cu rautate si ura.