lynxul_alb, la Jul 15 2010, 05:32 PM, a spus:
mie mi-a placvut enorm blade runner, in vreme ce cartea m-a cam plictisit. si mare filozofie care nu era si in film nu prea am gasit. sau poate ar trebui s-o recitesc?
iar filmul parfumul urmeaza fidel povestea cartii, dar nu are acel ceva descris in carte cand vorbeste despre mirosuri si parfumuri. in film nu poate descrie ca in scris.
mi-au placut si mie amandoua- doar ca in moduri extrem de diferite. ce-i lipsea uneia- de exemplu, cartii ii lipsea atmosfera, completa cealalta. cat despre filosofie, adu-ti aminte de aparatul de produs stari emotionale, si, mai cu seama, de momentul in care sotia tipului vrea sa-si induca tristetea, pentru ca era atat de deprimata in fericirea ei. alta ar fi, tot pe linia asta, modalitatea empatica prin care se induceau starile extatice pe care oamenii trebuiau sa le traiasca, contopindu-se cu acea entitate de la tv, care semana, nu?, zibitor de mult cu liderii religiosi si cu maniera in care religia revendica o parte din suflet- prin mimetism si contagiere emotionala.
fidea si este ecranizarea.
tulburatoare a fost ecranizarea lolitei, cu irons. mind blowing.