p.s: In cazul in care moderatorii considera ca locul acestui topic este la legislatie, nu am nimic impotriva. Pe mine ma intereseaza sa nu fie sters si sa se bage lumea
O mica initiativa legislativa
Scris 15 June 2008 - 09:56 PM
p.s: In cazul in care moderatorii considera ca locul acestui topic este la legislatie, nu am nimic impotriva. Pe mine ma intereseaza sa nu fie sters si sa se bage lumea
Scris 16 June 2008 - 03:31 AM
revenind:
Pentru ca o lege să intre īn vizorul legiuitorilor, are nevoie de 100k de semnături parcă. Un ONG s-ar ocupa binişor de treaba asta. Personal, susţin oricānd necesitatea unei asemenea legi, dacă s-ar putea cu efect retroactiv
Scris 16 June 2008 - 12:43 PM
daimon, la Jun 16 2008, 04:31 AM, a spus:
revenind:
Pentru ca o lege să intre īn vizorul legiuitorilor, are nevoie de 100k de semnături parcă. Un ONG s-ar ocupa binişor de treaba asta. Personal, susţin oricānd necesitatea unei asemenea legi, dacă s-ar putea cu efect retroactiv
Da, tot de vreo 100 000 de semnaturi stiu si eu. Dar cum uneori e mai bine sa incerci marea cu degetul, m-am gandit ca aceasta initiativa sa fie prezentata pe forum ca si asa nu costa nimic treaba asta. Pai.. NUMAI cu aplicare retroactiva, altfel nu mai are nici un farmec!
Aceasta postare a fost editata de ActorGrabit: 16 June 2008 - 12:48 PM
Scris 16 June 2008 - 05:26 PM
Scris 16 June 2008 - 05:48 PM
ActorGrabit, la Jun 16 2008, 06:26 PM, a spus:
Nu mi se pare o idee care sa aiba efecte importante, pentru ca mafia locala o sa-si pun omul lor chiar daca numarul de mandate este limitat.
In orasele mari exista mul mai multi baroni locali dacat functile de primari sau consilieri, iar in sate oamenii aleg pe cei care au mai fost in functie, pentru ca nu prea exista oameni cu pregatire si considera ca "fostii" sunt la curent cu modul de rezolvare a problemelor, ca stiu ce au de facut.
Eu consider ca mai important ar fi ca majoritatea decizilor sa fie luate de consilieri, si primarul sa fie cel care le pune in aplicare, iar in cazul decizilor importante, concesionari de terenuri, investii importnate, licitatii de utilitate publica, sa fie aprobate prin referendumuri ale cetatenilor localitatii.
As propune ca lista cu prioritatea programelor de investitii sa fie ordonata prin referendum.
Asta ar obliga cetatenii sa participe la viata comunitatii, sa fie informati despre ce se intampla cu fondurile, sa fie la curent cu investitile si sa impiedice afacerile preferentiale.
Aceasta postare a fost editata de gheorghe35: 16 June 2008 - 05:50 PM
Scris 16 June 2008 - 07:10 PM
In toti astia 18 ani de vitejii democratice, nu s-a gasit UNUL sa il inlocuiasca pe Iluminatul Mugur Isarescu?
Nici macar nu ii contest abilitatea de economist pur sange, insa mi se pare al dracu de nefiresc si neproductiv sa ai o functie timp de douazeci de ani.
Scris 16 June 2008 - 06:18 PM
K0ntr0VerSy, la Jun 16 2008, 08:10 PM, a spus:
In toti astia 18 ani de vitejii democratice, nu s-a gasit UNUL sa il inlocuiasca pe Iluminatul Mugur Isarescu?
Nici macar nu ii contest abilitatea de economist pur sange, insa mi se pare al dracu de nefiresc si neproductiv sa ai o functie timp de douazeci de ani.
Si daca se rotea cu Vasilescu, cu Dijmarescu, si cu Stolojan, cu ce te-ar fi avantajat?
Nu crezi ca mai importante sunt regulile prudentiale si politica monetara, decat persoana guvernatorului?
Important este ca guvernatorul sa nu poata lua decizii in nume personal, sa fie obligat sa supuna aprobarii conducerii BNR orice initiativa.
Aceasta postare a fost editata de gheorghe35: 16 June 2008 - 06:22 PM
Scris 16 June 2008 - 07:34 PM
Tie ti se pare firesc detinerea unei functii atat timp?
Scris 16 June 2008 - 07:20 PM
K0ntr0VerSy, la Jun 16 2008, 08:34 PM, a spus:
Tie ti se pare firesc detinerea unei functii atat timp?
De ce nu?
Cancelarul german Helmuth Koll a fost multi ani cancelarul Germaniei.
Daca omul e valoros de ca sa-l elimini printr-un act birocratic.
Riscul ca un lider sa devina puternic exista in cazul cand nu exista democratie.
Cand exista democratie functionala valorile sunt promovate, lichele eliminate, ideile bune se impun indiferent de la cine vin, pentru ca democratia nu permite liderilor autoritari sa sufoce initiativele subordonatilor.
Aceasta postare a fost editata de gheorghe35: 16 June 2008 - 07:23 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Ce parere aveti despre baietii de la Noua Dreapta? | carbune | 35 | 14.566 |
|
conflictul prim-ministru şi preşedinte
oare aceşti oameni au consilieri? |
vesperala | 212 | 21.324 |
|