sau Inregistrare

• 35 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Povesti,povestiri,glume crestine,orientale si de pretutindeni. Sa radem si sa invatam din intelepciunea altora. Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Gelupanda 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-September 07

Scris 12 June 2008 - 06:44 PM

Simteam ca lipseste ceva de pe "religie si spiritualitate".Au fost destule certuri si sobrietate religioasa.E timpul sa mai si radem din inima... :)

Hotelul este plin

--------------------------------------------------------------------------------

O doamna iudeica numita Rosina, acum multi ani, a ajuns tarziu intr-o noapte la un hotel luxos, insa care nu admitea evrei. Tanarul de la receptie a cautat in condica si a spus: "Ne pare rau, nu mai avem loc. Hotelul este plin."
Acea iudeica a spus: "Dar condica arata ca mai sunt locuri libere."
Tanarul, s-a balbait si a spus scurt: "Stiti, noi nu acceptam iudei. Incercati in cealalta parte a orasului..."
Doamna Rosina vizibil afectata a spus: "Va anunt ca m-am convertit la credinta voastra."
Receptionerul a spus: "Oh, da? Atunci sa va facem un mic test. Cum s-a nascut Isus?"
Doamna a raspuns: "S-a nascut dintr-o fecioara, numita Maria, intr-un mic oras numit Betleem."
"Foarte bine," a raspuns tanarul. "Mai spuneti-mi."
Doamna Rosina a continuat: "Sa nascut intr-o iesle."
"Corect," a spus receptionerul. "Si de ce s-a nascut intr-o iesle?"
Doamna Rosina a strigat la el: "Pentru ca unul ca tine intr-un hotel nu i-a dat unei doamne iudeice o camera pentru noapte!" :yes:

Placinta
--------------------------------------------------------------------------------

Doi baieti, Rares (in varsta de 5 ani) si Marius (in varsta de 3 ani) se cearta pentru a decide care dintre ei sa manance primul placinta. Mama lor s-a gandit sa le dea o lectie cu aceasta ocazie: daca Isus ar fi aici, ar spune "Frate, ia tu primul, eu mai pot sa astept." Atunci Rares s-a intors spre fratele sau mai mic si i-a zis: "Marius, fii tu in rolul lui Isus de data asta." :lol2:

Prea multa rugaciune

Johnny, un pusti de 5 anisori, foarte istet, i-a spus tatalui sau ca i-ar place sa aiba un fratior mai mic si pe langa cererea sa era gata sa faca orice sa ajute. Tatal sau, un barbat de 35 de ani, foarte istet si el, s-a oprit un moment si apoi a raspuns: "Iti spun eu ce sa faci. Daca te rogi in fiecare zi timp de doua luni iti garantez ca Dumnezeu iti va da un fratior!" Johnny a raspuns foarte pozitiv la propunerea tatalui sau si in seara aceea s-a dus in dormitorul sau si a inceput sa se roage pentru un fratior mai mic.
S-a rugat in fiecare seara pentru un fratior timp de o luna, dar dupa acea perioada a inceput sa fie tot mai sceptic. A privit imprejur si a aflat ca ceea ce cerea el nu se intamplase niciodata in acea zona. Nu te rogi doua luni dupa care BANG! apare un fratior. Asa ca Johnny s-a oprit din rugaciune. Dupa o alta luna mama lui Johnny a fost dusa la spital. Cand s-a intors acasa, parintii l-au chemat in dormitorul lor. A intrat precaut, fara insa sa se astepte sa gaseasca ceva, dar acolo se afla o gramajoara acoperita langa mama sa. Tatal sau a tras patura si iata ... nu un bebelus, ci doi! Mama sa a avut gemeni! Tatal lui Johnny a privit la el si a spus: "Nu esti bucuros ca te-ai rugat?" Johnny a ezitat dupa care a privit la tatal sau si a spus: "Dar tu nu te bucuri ca m-am oprit dupa o luna?" :lol2:

Turistul

.......Un turist crestin merge pe munte si se intalneste cu un urs. Nestiind ce sa faca, incepe sa se roage tare: "Doamne, Te rog sa dai ursului ganduri crestine!!!!" ...La care ursul isi impreuneaza labele si zice: "Doamne, binecuvanteaza aceasta masa".
0

#2 Utilizator offline   Fr0z3nasic3 

• piticul de pe creier
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-August 06

Scris 12 June 2008 - 08:13 PM

Isus, după îndelungate călătorii pe Pământ, în sprijinul credincioşilor, decide să se întoarcă în Rai. Ajuns la poarta Raiului, începe să bată ca să-l lase cineva să intre. După ce insistă vreo 5 minute şi-şi pierduse speranţa că l-ar fi auzit cineva, iese Sfântul Petru:
- Da?
- Sfinte Petre, sunt eu, Isus! M-am întors acasă!
Sfântu Petru se dă un pas înapoi, îl măsoară pe Isus din cap până în tălpi, vădit mirat:
- Mai, tu nu eşti Isus, pleacă de aici!
- Dar Sfinte Petre, sunt eu, Fiul lui Dumnezeu! Cum? Nu mă recunoşti?
- Tu nu eşti Isus. Eşti un rocker jegos care se dă drept Isus! Te rog să pleci!
- Sfinte Petre, ai înnebunit? Cheamă-l, te rog, pe Tata. El îţi va confirma că eu sunt Isus.
După câteva ezitări, Sfântu Petru se duce să-l cheme pe Dumnezeu.
- Tată, sunt eu, Isus! M-am întors acasă, iar Sfântu Petru nu vrea să mă lase să intru în Rai.
Dumnezeu se uită la el şi mai mirat, îl măsoară de câteva ori şi-i răspunde:
- Măi, tu nu eşti Isus, pleacă de aici!
- Tată, cum se poate?! Nu mă recunoşti? Sunt eu, fiul tău, cel care s-a sacrificat pentru binele omenirii!
- Tu eşti doar un rocker jegos, care se dă drept fiul meu. Te rog să pleci!
Descurajat şi confuz, Isus se întoarce şi pleacă, dar nu apucă să facă câţiva paşi, că se auzi vocea lui Dumnezeu:
- Isus?
- Da, tată!
- Vezi tu norişorul ăla? Eşti la Camera Ascunsă!
0

#3 Utilizator offline   Gelupanda 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 June 2008 - 07:05 AM

Patania magarului batran

Intr-o buna zi, magarul unui taran cazu intr-o fantana.
Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore intregi, in timp ce taranul cauta sa vada ce e de facut. Pana la urma, taranul hotari ca magarul si-asa era batran, iar ca fantana, oricum secata, tot trebuia sa fie acoperita odata si-odata. Si ca nu mai merita osteneala de a-l scoate pe magar din adancul fantanei. Asa ca taranul isi chema vecinii, ca sa-i dea o mana de ajutor. Fiecare dintre ei apuca cate o lopata si incepura sa arunce de zor pamant inauntrul fantanei.
Magarul pricepu de indata ce i se pregatea si se puse si mai abitir pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, dupa cateva lopeti bune de pamant, magarul se potoli si tacu. Taranul privi in adancul fantanei si ramase uluit de ce vazu.
Cu fiecare lopata de pamant, magarul cel batran facea ceva neasteptat: se scutura de pamant si pasea deasupra lui. In curand, toata lumea fu martora cu surprindere cum magarul, ajuns pana la gura fantanei, sari peste ghizduri si iesi frematand...

Viata va arunca poate si peste tine cu pamant si cu tot felul de greutati...

Secretul pentru a iesi din fantana este sa te scuturi de acest pamant si sa-l folosesti pentru a urca un pas mai sus. Fiecare din greutatile noastre este o ocazie pentru un pas in sus. Putem iesi din adancurile cele mai profunde daca nu ne dam batuti. Foloseste pamantul pe care ti-l arunca peste tine ca sa mergi inainte.

Aminteste-ti de cele 5 reguli pentru a fi fericit:
1) Curata-ti inima de ura, frica, egoism.
2) Scuteste-ti mintea de preocupari inutile.
3) Simplifica-ti viata si fa-o mai frumoasa.
4) Daruieste mai mult si asteapta mai putin.
5) Iubeste mai mult si... scutura-te de pamant, pentru ca in viata asta, tu trebuie sa fii solutia, nu problema.

* * *

Un crestin, un musulman si un evreu vorbesc despre puterea religiilor
proprii.

Crestinul:

- Stiu ca religia mea e cea adevarata, caci aveam o seceta teribila an
tara si era sa mor impreuna cu familia, cind am facut rugaciuni si
atunci s-a antimplat miracolul: in timp ce toata cimpia era sub
soarele arzator, pe terenul nostru cadea o ploaie torentiala.Totul de
jur imprejur ardea sub soare si pe terenul meu ploua.Din cauza asta,
ne-am salvat familia mea si cu mine.

Musulmanul:

- Stiu ca religia mea e cea adevarata, caci eram in desert si m-a
surprins o furtuna de nisip. Era sa murim eu si camila mea acoperiti
de dune. Abia puteam respira cind s-a intimplat miracolul. Intregul
desert era o furtuna de nisip, dar an jurul meu si al camilei mele a
fost un calm total. Asa am ajuns pana la o oaza si ne-am salvat.

Evreul:

- Stiu ca religia mea e cea adevarata, caci ma plimbam in jurul casei
mele intr-o sambata si am gasit un portmoneu pe jos, plin cu bani, dar
fiind sambata nu puteam sa ma aplec sa-l iau.Atunci s-a intimplat
miracolul: peste tot era sambata, dar an jurul meu s-a facut brusc
vineri...
0

#4 Utilizator offline   brudi 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-February 08

Scris 14 June 2008 - 05:56 PM

Sfantul Petru este la poarta raiului cu un homosexual. Sfantului ii pica cheile. Se apleaca sa le ia iar homosexualul ii pune mana pe fund.
- Nu se poate te duci in Iad ! spune Sf.Petru.
- Nu se poate, va rog mai dati-mi o sansa!
A doua oara se intampla la fel, si a treia oara.
In sfarsit il duce in Iad. Peste o saptamana Dumnezeu ii spune lui Sf. Petru:
- Du-te in Iad si vezi ce se intampla de e asa de frig !
Sf. Petru ajunge in Iad unde era gheata cum nu a fost niciodata. Il intreaba pe Dracu:
- De ce nu aprindeti focul ca ii este frig Stapanului ?
- Apleaca-te tu sa-l aprinzi !!!

Un negru ajunge in Ceruri, cu frica-n san ca nu o sa fie primit in Rai din cauza problemelor rasiste...
- Numele? intreaba Sf. Petru.
- Leonardo Di Caprio - raspunde negrul.
Sfintul Petru il priveste neincrezator si-l mai intreaba o data numele.
- Leonardo Di Caprio - insista negrul, constient de faptul ca nu mai putea s-o dea la intors.
Sfintul Petru scoate celularul si-l suna pe Dumnezeu:
- Sa traiesti, Sefu'!- ii spune respectuos. Scoate-ma te rog dintr-o dilema: Titanicul s-a scufundat sau a ars?...
0

#5 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 15 June 2008 - 06:55 AM

Esti pretios

Locuitorii din Wemmik, eroii povestirii noastre, erau nişte omuleţi mici, din lemn, ciopliţi toţi de un tâmplar pe nume Eli. Acesta îşi avea atelierul pe un deal, de la a cărui înălţime se vedea întreg satul.
Fiecare omuleţ era altfel. Unii aveau nasul mare, alţii aveau ochii mari. Unii erau înalţi, alţii erau scunzi. Unii purtau pălărie, alţii purtau costum. Însă două lucruri le erau comune: toţi erau făcuţi de acelaşi tâmplar şi trăiau în acelaşi sat.
De dimineaţa până seara, zi de zi, omuleţii făceau un singur lucru: lipeau etichete unul pe celălalt. Fiecare omuleţ avea o cutie plină cu steluţe aurii şi o cutie plină cu bulinuţe negre. Cât era ziua de lungă îi vedeai pe străzile satului lipind steluţe sau buline unul pe celălalt.
Omuleţii drăguţi, din lemn lustruit şi frumos vopsiţi întotdeauna primeau steluţe, dar aceia din lemn necizelat, cu vopseaua sărită, nu primeau decât buline.
Tot steluţe primeau şi cei talentaţi unii ;puteau ridica greutăţi deasupra capului, alţii puteau sării peste cutii înalte. Mai erau unii care ştiau cuvinte dificile, iar alţii care cântau cântece frumoase. Acestora toată lumea le dădea steluţe aurii. Aşa se face că unii omuleţi aveau trupul plin de steluţe... Ori de câte ori primeau câte o steluţă se simţeau atât de bine încât îşi doreau să mai facă ceva ca să poată primi încă una.
Alţii însă nu ştiau să facă prea multe lucruri şi aveau parte doar de buline. Pancinello era unul dintre aceştia din urmă.
Tot timpul încerca să sară cât mai sus, ca alţii dar întotdeauna cădea la pământ. Iar când ceilalţi îl vedeau jos se adunau buluc în jurul lui şi lipeau buline pe el. De multe ori se mai şi zgâria în cădere, lucru pentru care mai primea buline negre. Iar după aceea când încerca să le explice omuleţilor de ce căzuse mereu spunea câte o neghiobie şi toţi se îngrămădeau să lipească şi mai multe buline pe el.
După un timp avea atât de multe încât nu mai vroia să iasă pe stradă, se temea că va face iar ceva anapoda: cine ştie, o să-şi uite pălăria sau o să calce într-o baltă... şi imediat o să primească bulinuţe!!!
Adevărul este că avea atât de multe buline încât ceilalţi omuleţi veneau şi îi lipeau altele fără nici un motiv.
„Merită mulţimea asta de buline negre”, îşi spuneau omuleţii unii altora.
„Este clar că nu e bun de nimic!”
După un timp Pancinello a ajuns să creadă ce se spunea despre el:
„Aşa este nu sunt bun de nimic!”, îşi spunea el.
În rarele dăţi când ieşea din casă stătea cu cei care erau ca el, cu multe buline. Cu ei se simţea mai în largul lui.
Într-o zi, se întâlni cu un omuleţ total diferit de ceilalţi: nu avea nici steluţe, nici buline. Era din lemn şi atât. Era o fată pe nume Lucia.
Să nu credeţi că oamenii nu încercau să lipească etichete şi pe ea! Încercau numai că nu rămâneau lipite ci cădeau. Fiindcă nu avea nici o bulină unii o admirau atât de mult încât se grăbeau să-i lipească o steluţă. Dar nici una nu stătea lipită. Alţii insă o priveau cu dispreţ fiindcă nu avea nici o stea şi atunci vroiau să îi lipească o bulină dar şi aceasta cădea imediat.
„Ca ea vreau să fie”, îi trecu prim minte lui Pancinello.
„Nu mai vreau să primesc etichete de la ceilalţi!” Aşa că o întrebă pe Lucia cum se face că ea nu are nici o etichetă.
„Nu este mare lucru”, îi răspunse ea. „În fiecare zi mă duc să îl văd pe Eli.”
„Pe Eli?”
„Da, pe Eli, tâmplarul, îmi place să stau cu el în atelier.”
„Dar de ce?”
„Ce ar fi să descoperi singur? Du-te la el sus pe deal!” Şi cu aceste cuvinte, Lucia se întoarse şi plecă.
„Dar crezi că-i va face plăcere să mă vadă?!?” strigă el după ea. Însă Lucia nu-l mai auzii. Aşa că Pancinello se întoarse acasă, se aşeză la fereastră şi începu să se uite cum alergau omuleţii de colo-colo, lipindu-şi etichetele unul pe celălalt.
„Dar nu este drept!”, îşi spuse el supărat. Şi pe loc se hotărî să meargă le Eli.
Se îndreptă spre deal şi urcă pe cărarea strâmtă până ce ajunse în vârf. Când intră în atelier, făcu ochii mari de uimire. Toate obiectele erau URIAŞE. Scaunul era cât el de înalt. Ca să vadă ce se află pe bancul de lucru trebui să se ridice pe vârfuri. Ciocanul era lung cât braţul lui! Înghiţi în sec şi îşi zise:
„Eu aici nu rămân!”, şi se îndreptă spre ieşire. Dar chiar atunci îşi auzi numele:
„Pancinello, tu eşti?”, se auzi un glas pătrunzător. Pancinello se oprii.
„Cât mă bucur să te văd, Pancinello! Vino mai aproape, vreau să te văd mai bine!” Pancinello se întoarse încet şi îl privi pe meşterul tâmplar, un bărbat înalt, cu o barbă stufoasă.
„Ştii cum mă cheamă?”, îl întrebă Pancinello.
„Bineînţeles că ştiu, doar eu te-am creat!”
Eli se plecă, îl ridică de jos şi îl aşeză lângă el pe bancă.
„Hmm...”, murmură meşterul îngândurat, în timp ce se uita la bulinele negre ale lui Pancinello.
„Se pare că ai adunat ceva etichete...”
„Nu am vrut, Eli! Am încercat din răsputeri să fiu bun!”
„Pancinello, copilul meu, în faţa mea nu este nevoie să te aperi! Mie nu-mi pasă ce spun ceilalţi despre tine!”
„Chiar nu-ţi pasă?”
„Nu, şi nici ţie nu ar trebui să-ţi pese! Cine sunt ei – să împartă etichete bune sau rele? Şi ei sunt tot omuleţi de lemn ca tine. Nu contează ce gândesc ei, Pancinello. Contează doar ceea ce gândesc eu, Iar eu cred că eşti o persoană tare deosebită!”
Pancinello începu să râdă:
„Eu, deosebit? De ce aş fi deosebit? Nu pot să merg repede, nu pot să sar, vopseaua mi se duce. De ce aş însemna ceva pentru tine?”
Eli se uită la Pancinello, îşi puse mâna pe umărul lui micuţ şi spuse încet:
„Fiindcă eşti al meu, de aceea însemni foarte mult pentru mine!”
Nimeni..., niciodată... nu-l mai privise astfel pe Pancinello... şi în plus, cel care-l privea astfel era chiar creatorul lui! Nici nu mai avea cuvinte...
„În fiecare zi am sperat că vei veni la mine”, continuă apoi Eli.
„Am venit fiindcă m-am întâlnit cu cineva care nu avea nici un fel de etichete”, răspunse Pancinello.
„Ştiu, mi-a povestit despre tine.”
„De ea de ce nu se prind etichetele?”
„Fiindcă a hotărât că este mai important ce gândesc eu despre ea, decât ce gândesc alţii. Etichetele se lipesc de tine doar dacă le laşi!”
„Cum adică?”
„Etichetele se lipesc doar dacă le consideri importante. Dar cu cât te încrezi mai mult în dragostea mea, cu atât mai puţin îţi pasă de etichetele pe care ţi le pun ceilalţi oameni. Înţelegi?”
„Păi, nu prea...”
Eli zâmbi.
„Vei înţelege cu timpul. Acum eşti încă plin de buline negre. Deocamdată îţi va fi de ajuns să vii la mine în fiecare zi, iar eu îţi voi aduce aminte cât de important eşti pentru mine.”
Eli îl puse jos pe Pancinello.
În timp ce acesta se îndrepta spre uşă, Eli îi spuse:
„Nu uita, eşti o persoană deosebită fiindcă eu te-am creat! Iar eu nu greşesc niciodată!”
Pancinello nu se opri din mers, dar gândi:
„Cred că Eli chiar vorbeşte serios. Poate are dreptate!”
Şi chiar în clipa aceea căzu de pe el o bulină...

de Max Lucado
0

#6 Utilizator offline   Gelupanda 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 15 June 2008 - 09:12 AM

Se plimba Adam prin grădina Raiului si-l vede Dumnezeu cam trist.
- Ce să-i fac eu băiatului ăstuia? Ah, gata, stiu! Adame! Ia vino încoace!
Adam vine.
- Adam, ce zici, mă, îti fac o femeie?
- Ce-i aia, Doamne?
- Ah! E-o chestie misto de tot! Frumoasă, desteaptă, întelegătoare, iubitoare, temperamentală... ce mai!
- Bine, Doamne, da' de la mine ce vrei?
- Păi am nevoie de atît: un ochi, un rinichi, un plămîn, un brat, un picior, jumătate de colon, jumătate din emisfera dreaptă cerebrală, 3 litri de sînge si cîtiva dinti. Si ti-o fac, stii cum? Frumoasă, desteaptă, întelegătoare, iubitoare...
Se gîndeste Adam si zice:
- Auzi, Doamne? Da' dacă-ti dau doar o coastă nu-ti ajunge?
0

#7 Utilizator offline   Gelupanda 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 16 June 2008 - 10:30 AM

Adam si Eva in versiunea musulmana:

://fun.bascalie.ro/vizualizare~poze-diversitatzi~poza-adam-si-eva-versiunea-musulmana.html

Se duce fiul lui Bin Laden la scoala... In timpul lectiei il ridica in picioare si il intreaba :
- Care este cea mai inalta cladire din New York ?
Acesta raspunde fara ezitare:
- Empire State Building !
Bineinteles toti incep sa rada.Normal ca cele mai inalte cladiri sunt Gemenii...
Pleca acesta suparat acasa se duce la Bin Laden si ii spune tot ce s-a intamplat.
Se gandeste putin Bin Laden si ii spune:
- Lasa fiule ca se rezolva ...
0

#8 Utilizator offline   Sleeping Ashes 

• Ateu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 16-August 07

Scris 16 June 2008 - 03:22 PM

Un crestin pe cale sa se inece... In disperare de cauza crestinul striga la dumnezeu :"Doamne, Iisuse Hristoase, scapa-l pe robul tau de la inec !". La scurt timp dupa ruga acestuia soseste langa el o barca. Crestinul, in gandul lui, crezand ca este ispitit de diavol :"Doamne, iarta-l ca nu stie ce face ! Credinta e mai tare decat moartea. Doamne, Iisuse Hristoase, scapa-l pe robul tau de la inec !". La scurt timp dupa ruga acestuia soseste langa el o a doua barca. Crestinul la fel... Dupa un ultim strigat crestinul se ineaca inevitabil. Ajuns in rai, crestinul il intreaba nedumerit pe dumnezeu :" Doamne, de ce nu m-ai salvat ?!". La care dumnezeu :" Ti-am trimis doua barci, fraiere !". :D )))

Aceasta postare a fost editata de Mirada-Dicovici: 16 June 2008 - 03:22 PM

0

#9 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 16 June 2008 - 09:12 PM

Un crestin,un musulman si un evreu stau la vorba si povestesc intimplari din viata lor in care Dumnezeu i-a ajutat.

Zice crestinul: Anul trecut eram intr-un sat din Indonezia,cu munca de caritate,si venii tsunami si inunda toata zona de era cit p'aci sa ma innec.Da eu m-am rugat la Dumnezeu si dintr-o data pe o raza de 10 km s-a uscat pamintul si am scapat cu viata.

Zice musulmanul: Anul trecut eram cu caravana prin Sahara si s-a terminat apa.Am mers vreo 3 zile fara apa de am zic ca acolo mor,dar m-am rugat la Dumnezeu si printr-un miracol pe o raza de 10 km incepu' sa ploua si mi-am umplut butelcuta cu apa.Uite asa am scapat cu viata.

Zice evreul: Anul trecut de Sabbath ies eu din sinagoga si vad pe trotuar un portofel plin de bani.Tare ma indeamna sufletul sa-l iau dar nu vreau sa pacatuiesc chiar de Sabbath luind ce nu-mi apartine.De aceea m-am rugat la Dumnezeu sa ma ajute din situatia in care ma aflam,si uite asa pe o raza de 10 km se facu' Miercuri.

________________________________________________________________________________

Un preot,un imam si un rabin gasesc toti trei un cufar plin de gologani de aur. Acum ce sa faca cum sa faca cu atita bogatie fara sa cada in temptatia lacomiei?

Zice preotul:
Uite eu desenez un cerc in jurul cufarului si o sa iau o mina de bani si o sa o arunc in sus.Ce cade in cerc apartine Domnului iar ce cade pe dinafara e al meu.Eu ma multumesc si cu atit.

Zice imamul: Eu desenez un patrat in jurul cufarului si o sa fac la fel.Arunc in sus o mina de bani si ce cade inauntrul patratului sa fie a lui Allah iar ce cade pe linga sa fie al meu.

Zice rabinul: Io nu desenez nimic! Io iau doi pumni de aur si arunc spre cer. Ce vrea Dumnezeu sa tina...sa opreasca El...restul ce cade inapoi e al meu.

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 16 June 2008 - 09:13 PM

0

#10 Utilizator offline   Gelupanda 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 28 June 2008 - 10:11 PM

Clownul

Intr-un oras venise un circ, care a stat in localitate pentru ceva timp. Numai ca... intr-o zi, in grajdul in care erau pastrati caii, cineva a umblat cu chibritele si a fost destul ca o mica aschie aprinsa sa ajunga la paiele uscate pentru ca acestea sa ia foc.
Vanzand acestea, directorul circului se uita in jur si il vazu doar pe clownul care ii distra pe oameni in timpul spectacolelor. Atunci, ii spuse in graba: "Mergi si anunta pe oameni ca arde circul!!! Repede!"
Auzind acestea, fiind constient ca aceasta inseamna ca va ramane fara loc de munca, cel putin pentru un timp, clownul se indrepta spre cei mai apropiati oameni. Se intampla ca acestia sa fie chiar langa o fantana, pentru a scoate apa. Atunci, el le zise:
- Ooooaameni buni, oameni buni, aaaardeeee circul!!! Sariti, arde ccciiiirrrrcuuuul!!
- Uitati-va la clownul acesta. Chiar vrea sa il credem, a spus unul dintre ei, si au inceput sa rada. Du-te acum inapoi, ne-ai facut sa radem, ai reusit, esti un clown bun, du-te acum.
- Oamenilor!!! Nu e nici o gluma acum. Vorbesc serios!! Sariti! Aici aveti si apa, si galeti, trebuie doar sa veniti! Nu mai stati!
- Da, da, da. Am inteles. Acum mergi. Asta sigur e o reclama pentru ca sa mergem deseara la circ. Du-te, o sa venim deseara.
- Dar nu intelegeti! - si isi rupse nasul sau rosu de pe fata. Veniti chiar acum. Arde circul!
- Hai.... Poti sa pleci, ti-am zis ca vom veni la reprezentatie. Vom fi acolo, nu vom lipsi!!!
- NUUUUU! Haideti ca arde circul!!! Acum! zise clownul rupandu-si hainele sale colorate. Priviti, sunt un om ca si voi! Credeti-ma! Arde!
Dupa ce in zadar s-a chinuit clownul sa-i convinga pe oameni ca arde circul, acesta in cele din urma s-a facut scrum. De ce? Pentru ca clownul nu a fost crezut.

Morala:
Din ce cauza nu a fost crezut clownul? Pentru ca nu avea credibilitate in fata oamenilor. Oare de cate ori nu suntem si noi la fel. Vorbim adesea verzi si uscate, glumim glume nesarate, spunem vorbe fara de har, iar mai apoi, cand le spunem oamenilor Evanghelia, ei nu ne cred. Le spunem: "Acum!" insa ei nu cred. De ce? Oare nu ne-am pierdut credibiliatea in fata lor?

MAT 12:36 Va spun ca, in ziua judecatii, oamenii vor da socoteala de orice cuvant nefolositor, pe care-l vor fi rostit.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 35 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) vina copiilor? * * * - -
topic adresat in special celor ce cred in d-zeu
erena  56 6.409
Hot Topic (New) De ce are nevoie Dumnezeu de soldati ?
Cu cin' se bate ? Nu e atotputernic ?
alone4ever  36 2.419
Hot Topic (New) Atasamente Cum se explica cand iti merge totul rau...fara explicatii
Nimic nu se leaga, iti sunt afectate toate planurile
Reinv  172 6.954
Hot Topic (New) Atasamente Intrebare despre donatii!
Donatie manastire!
Calin-file-poveste  38 2.190
Replici noi Experienta mistica David1  7 1.983