sau Inregistrare

• 79 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Numerele Bibliei semnificaţia numerelor-definiţia biblică a lor Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 11 June 2008 - 01:23 PM

Supun atenţiei generale numerele Bibliei.
Oricine a găsit o definiţie a unui număr, nu studiu al vreunui alt teolog sau copy/paste din alte articole, īl rog să o posteze.

Regula este să avem versetele care arată clar care este semnificaţia numărului, prin compararea Scripturii cu Scriptura, nu impresia personală sau visele vreunui guru, "părinte", etc..

Mai mult, numerele fiind cuvinte care exprimă ceva, combinaţiile dintre ele pot avea un anumit mesaj spiritual. Exemplu este pt. cifrele 7 şi 10.

Matei 18

22Isus i -a zis: ,,Eu nu-ţi zic pīnă la şapte ori, ci pīnă la şaptezeci de ori cīte şapte.

Matei 6

14Dacă iertaţi oamenilor greşelile lor, şi Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greşelile voastre.

Deci, avem o echivalenţă: 7 x 7 x 10 <=> iertarea pe care o dă Tatăl.

Iertarea Tatălui este:

Coloseni 2

13Pe voi, cari eraţi morţi īn greşelile voastre şi īn firea voastră pămīntească netăiată īmprejur, Dumnezeu v'a adus la viaţă īmpreună cu El, după ce ne -a iertat toate greşalele.

deci,
7 x 7 x 10 = toate, totalitate, iar concluzia nu contrazice NIMIC ALTCEVAdin Scriptură.

Cam aşa ar fi modul de găsire a semnificaţiei spirituale al numerelor. Īn cazul de faţă, avem şi operaţia matematică andorsată de Biblie īn mod direct, īnmulţirea.
Şi operaţia matematică dintre numere trebuie dovedită tot cu Scriptură.

Vă aştept cu dovezi biblice, să discutăm ce găsiţi.
0

#2 Utilizator offline   dulgherul 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 05-March 08

Scris 12 June 2008 - 05:35 PM

Măi zexe,
Ai pus de la īnceput BARIERA.
IAR VERSET CU VERSET.Ești conștient că nu există așa ceva.

Ia citește tu BIBLIA și pe "dinafară"
Așa scrie Cartea.

IISUS știa cīt este 70x7 că ia venit īntrebarea ca o mămușe, pentru că știa și cīt fac 90x4.

Hai să verificăm prima dată cum stai cu...VEDEREA.Vezi īn Tabla Īnmulțiri că NUMERELE 12,16,18,24 și 36 provin de cīte două ori din CIFRE DIFERITE? Ex.3x4 și 2x6, 4x4 și 2x8 etc.

POI zeze....DUMNEZEU A CREIAT CIFRELE cum ar fi de la 1 la 9, DAR NU PUTEA SĂ LE "ARANJEZE " ....īnmulțirea.
Dacă ī-ți intră chestia asta īn "calculator" putem discuta. DAR MAI ĪNTĪI VERIFICĂ DACĂ VEZI. :)
0

#3 Utilizator offline   o scorpie 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 05-October 06

Scris 13 June 2008 - 10:55 AM

Vezi postareazexelica, la Jun 11 2008, 02:23 PM, a spus:

Supun atenţiei generale numerele Bibliei.
Oricine a găsit o definiţie a unui număr, nu studiu al vreunui alt teolog sau copy/paste din alte articole, īl rog să o posteze.

Regula este să avem versetele care arată clar care este semnificaţia numărului, prin compararea Scripturii cu Scriptura, nu impresia personală sau visele vreunui guru, "părinte", etc..

Mai mult, numerele fiind cuvinte care exprimă ceva, combinaţiile dintre ele pot avea un anumit mesaj spiritual. Exemplu este pt. cifrele 7 şi 10.

Matei 18

22Isus i -a zis: ,,Eu nu-ţi zic pīnă la şapte ori, ci pīnă la şaptezeci de ori cīte şapte.

Matei 6

14Dacă iertaţi oamenilor greşelile lor, şi Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greşelile voastre.

Iertarea Tatălui este:

Coloseni 2

13Pe voi, cari eraţi morţi īn greşelile voastre şi īn firea voastră pămīntească netăiată īmprejur, Dumnezeu v'a adus la viaţă īmpreună cu El, după ce ne -a iertat toate greşalele.

deci,
7 x 7 x 10 = toate, totalitate, iar concluzia nu contrazice NIMIC ALTCEVAdin Scriptură.

Cam aşa ar fi modul de găsire a semnificaţiei spirituale al numerelor. Īn cazul de faţă, avem şi operaţia matematică andorsată de Biblie īn mod direct, īnmulţirea.
Şi operaţia matematică dintre numere trebuie dovedită tot cu Scriptură.

Vă aştept cu dovezi biblice, să discutăm ce găsiţi.

Te legi de amanunte....ti-am mai spus la un moment dat, ca nu vezi padurea de copac
0

#4 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 13 June 2008 - 10:59 AM

deci daca gresim a 491-a oara...suntem mancati ? :suicide:

490=toate ? la ce vecini aveau evreii, ma asteptam la mai multe din partea lor... :doh:

asta e exact ca-n faza cu magazinul care avea pe usa scris "deschis non-stop" si dedesubt "L-V:9-17"... :o:
0

#5 Utilizator offline   brudi 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-February 08

Scris 14 June 2008 - 02:08 PM

Vezi postareadark_light, la Jun 13 2008, 11:59 AM, a spus:

deci daca gresim a 491-a oara...suntem mancati ?
490=toate ? la ce vecini aveau evreii, ma asteptam la mai multe din partea lor...
asta e exact ca-n faza cu magazinul care avea pe usa scris "deschis non-stop" si dedesubt "L-V:9-17"...

''Mat 18:21 Atunci Petru s'a apropiat de El, şi I-a zis: „Doamne de cīte ori să iert pe fratele Meu cīnd va păcătui īmpotriva mea? Pīnă la şapte ori?”
Mat 18:22 Isus i-a zis: „Eu nu-ţi zic pīnă la şapte ori, ci pīnă la şaptezeci de ori cīte şapte.''

Cand cineva ajunge sa ierte pe fratele sau de atatea ori, va ajunge ptr. el o obisnuinta si un caracter bun.
0

#6 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 14 June 2008 - 08:20 PM

Vezi postareadark_light, la Jun 13 2008, 11:59 AM, a spus:

deci daca gresim a 491-a oara...suntem mancati ? :o:

Asta spun bisericile cu interpretarea lor falsă. Ei interpretează numai literal.
0

#7 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 16 June 2008 - 08:47 AM

cifrele 7 şi 10.

Matei 18.22 Isus i -a zis: ,,Eu nu-ţi zic pīnă la şapte ori, ci pīnă la şaptezeci de ori cīte şapte.

Matei 6.14 Dacă iertaţi oamenilor greşelile lor, şi Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greşelile voastre.

Iertarea Tatălui este:
Coloseni 2.13Pe voi, cari eraţi morţi īn greşelile voastre şi īn firea voastră pămīntească netăiată īmprejur, Dumnezeu v'a adus la viaţă īmpreună cu El, după ce ne -a iertat toate greşalele.

deci, 7 x 7 x 10 = toate, totalitate, iar concluzia nu contrazice NIMIC ALTCEVAdin Scriptură.

nu puterm ignora in acest caz Geneza 4.24
unde Lameh spune ca, daca de sapte ori va fi razbunat Cain, el va fi razbunat de saptezeci de ori cate sapte
apoi, nu intamplator, in 5.31 aflam ca Lameh a trait sapte sute saptezeci si sapte de ani

avem un text asemanator in literatura apocaliptica iudaica: Daniel 9.24
Dumnezeu ii vorbeste lui Daniel despre o perioada de saptezeci si sapte de saptamani, adica de saptezeci si sapte de ori zile... pana la ispasirea pacatelor
aceasta ar putea sa fie subtextul replicii lui Isus

cifra 7 are radacina verbului "a fi complet"

Supun atenţiei generale numerele Bibliei. Oricine a găsit o definiţie a unui număr, nu studiu al vreunui alt teolog sau copy/paste din alte articole, īl rog să o posteze.

Mai mult, numerele fiind cuvinte care exprimă ceva, combinaţiile dintre ele pot avea un anumit mesaj spiritual.
pentru a obtine o imagine cat mai completa asupra numerelor din Biblie, pe langa textele biblice, trebuie sa tinem seama neaparat de interpretatrile misticii iudaice (kabbalah)
0

#8 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 16 June 2008 - 10:18 AM

Vezi postareaMariaB, la Jun 16 2008, 09:47 AM, a spus:

nu puterm ignora in acest caz Geneza 4.24
unde Lameh spune ca, daca de sapte ori va fi razbunat Cain, el va fi razbunat de saptezeci de ori cate sapte
apoi, nu intamplator, in 5.31 aflam ca Lameh a trait sapte sute saptezeci si sapte de ani

777 cu 7x70? Adică 777 cu 490? Ce versuri lămuritore ai? Īnafară de kabbala sau alte prostii d-astea idoleşti.

Citeaza

avem un text asemanator in literatura apocaliptica iudaica: Daniel 9.24
Dumnezeu ii vorbeste lui Daniel despre o perioada de saptezeci si sapte de saptamani, adica de saptezeci si sapte de ori zile... pana la ispasirea pacatelor
aceasta ar putea sa fie subtextul replicii lui Isus

Daniel 9:24

24 Şaptezeci de săptămīni au fost hotărīte asupra poporului tău şi asupra cetăţii tale celei sfinte, pīnă la īncetarea fărădelegilor, pīnă la ispăşirea păcatelor, pīnă la ispăşirea nelegiuirii, pīnă la aducerea neprihănirii vecinice, pīnă la pecetluirea vedeniei şi proorociei, şi pīnă la ungerea Sfīntului sfinţilor.

Nu crezi că ar fi mai īnţelept să citeşti mai īntāi Biblia şi după aceea să-ţi dai cu părerea?

Citeaza

pentru a obtine o imagine cat mai completa asupra numerelor din Biblie, pe langa textele biblice, trebuie sa tinem seama neaparat de interpretatrile misticii iudaice (kabbalah)

Dacă asta ai īnţeles tu din faptul că se interpretează Scriptură cu Scriptură........... că TREBUIE să ţinem seamă de mistică.......... e clar!!!!!!! Catolică, cumva?
0

#9 Utilizator offline   dulgherul 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-March 08

Scris 20 June 2008 - 10:31 PM

@ zexe,

Īncă mai aștept răspuns la postul 2. Scurt.
Vezi sau...nu? :crazy: :focus:
0

#10 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 24 June 2008 - 12:37 PM

Vezi postareadulgherul, la Jun 20 2008, 11:31 PM, a spus:

@ zexe,

Īncă mai aștept răspuns la postul 2. Scurt.
Vezi sau...nu? :P :fool:

Eu pot vedea dacă pt cifrele alea ai versuri care implică un anumit sens spiritual. La ce versuri te referi?

Numerele sunt cuvinte. Dacă, de ex., cuvāntul PIATRĂ īn lume īnseamnă şi diamant şi aia de la rinichi, pe mine nu mă interesează īnţelesul lumesc al acestui cuvānt, ci numai cum şi unde este folosit acel cuvānt īn Scriptură.

Dacă tu descoperi īn nuş' ce dicţionar că PIATRĂ īnseamnă FRIPTURĂ, nu ai voie să interpretezi versurile unde este folosit PIATRĂ ca fiind FRIPTURĂ, pt că friptură nu se regăseşte īn Scriptură. Se compară numai Scriptură cu Scriptură. Aşadar, poţi veni cu diverse combinaţii de numere care, pt tine poate fac sens, īnsă dacă nu ai alte veruri care să susţină concluzia ta, astfel īncāt să nu mai contrazică NIMIC altceva din Scriptură, nu este OK.

Aceasta postare a fost editata de zexelica: 24 June 2008 - 12:38 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 79 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente alimentatia si biblia * * - - - **Lux**  646 30.014
Hot Topic (New) Apocalipsa 19:20!
Studiul versetului!!
dulgherul  362 20.974
Poll (No New) Chestionar:    Barabas se numea pe numele sau mic Isus.
Teologul Cristian Badilita socheaza din nou.
Burel001  69 10.905
Hot Topic (New) Atasamente Carte veche de rugaciuni catre Sf. Anton
Rugaciunile de 9 Marţe
natoporus  26 45.848
Hot Topic (New) Minte Matei ?sau minte Isaia
Care dintre ei mint cu referire la Isus ?
Master_  98 9.193