Acum cateva saptamani un prieten a inregistrat o melodie in care injura o tipa cu care se certase iar eu si alt prieten am pus melodia pe youtube.
Acea fata a depus plangere la politie impotriva celui care a cantat melodia dar a mentionat ca am pus melodia pe net.Ea vrea sa-l dea in judecata dar doar pe cel care cantat melodia iar cei de la politie ne-au spus k noi o sa primim o amenda penala.
Daca acea fata schimba declaratia si nu mai spune ca noi am pus acea melodie pe internet noi mai riscam sa primim acea amenda?
Am mai citit pe net ca insulta si calomnia nu mai sunt infractiuni penale mai jos fiind articolele 205 si 206 din codul penal actualizat pe anul 2008.
Voi ce parere aveti si ce ma sfatuiti sa fac
Va Multumesc!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Capitolul IV - INFRACTIUNI CONTRA DEMNITATII
Insulta
Art. 205
Abrogat.
# Prin Decizia nr. 62/2007 Curtea Constitutionala a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006 pentru modificarea si completarea Codului penal, precum si pentru modificarea si completarea altor legi, partea referitoare la abrogarea art. 205, 206 si 207 din Codul penal, sunt neconstitutionale.
REDAM MAI JOS ART. 206 IN FORMA ANTERIOARA ABROGARII:
"Art. 205 - Atingerea adusa onoarei ori reputatiei unei persoane prin cuvinte, prin gesturi sau prin orice alte mijloace, ori prin expunerea la batjocura, se pedepseste cu amenda.
Aceeasi pedeapsa se aplica si in cazul cand se atribuie unei persoane un defect, boala sau infirmitate care, chiar reale de-ar fi, nu ar trebuie relevate.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Abrogat.
# Prin Decizia nr. 62/2007 Curtea Constitutionala a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006 pentru modificarea si completarea Codului penal, precum si pentru modificarea si completarea altor legi, partea referitoare la abrogarea art. 205, 206 si 207 din Codul penal, sunt neconstitutionale.
REDAM MAI JOS ART. 206 IN FORMA ANTERIOARA ABROGARII:
"Art. 206 - Afirmarea sau imputarea in public, prin orice mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoana, care, daca ar fi adevarata, ar expune acea persoana la o sanctiune penala, administrativa sau disciplinara, ori dispretului public, se pedepseste cu amenda de la 2.500.000 lei la 130.000.000 lei.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Twitter
RSS