sau Inregistrare

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

O nelamurire cu Enoh a fost rapit Enoh la cer sau nu? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   ionatan 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 14-May 08

Scris 06 June 2008 - 03:09 AM

Pace!

Am o nelamurire ,poate ma ajutati voi: :blink:

Enoh a fost rapit la cer , la fel si Ilie.Vine dupa aceea Isus si spune ca nici un om nu s-a suit la cer , afara de cel ce s-a coborat din cer.

Multumesc!
0

#2 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 06 June 2008 - 10:16 AM

Vezi postareaionatan, la Jun 6 2008, 04:09 AM, a spus:

Pace!

Am o nelamurire ,poate ma ajutati voi: :blink:

Enoh a fost rapit la cer , la fel si Ilie.Vine dupa aceea Isus si spune ca nici un om nu s-a suit la cer , afara de cel ce s-a coborat din cer.

Multumesc!

Da, este foarte simplu. Sunt versuri care spun că Hristos a murit pr toți oamenii, că Cezar a cerut ca toată lumea să fie numărată, că toți merg īn iad, etc.........

Felul īn care īnșelegem TOȚI, TOATĂ, NICIUNUL, ORICINE, ORICARE, etc.... este să privim prin prisma ĪNTREGII Biblii.
0

#3 Utilizator offline   ionatan 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 06 June 2008 - 02:32 PM

Vezi postareazexelica, la Jun 6 2008, 11:16 AM, a spus:

Da, este foarte simplu. Sunt versuri care spun că Hristos a murit pr toți oamenii, că Cezar a cerut ca toată lumea să fie numărată, că toți merg īn iad, etc.........

Felul īn care īnșelegem TOȚI, TOATĂ, NICIUNUL, ORICINE, ORICARE, etc.... este să privim prin prisma ĪNTREGII Biblii.

Bine, dar aici spune foarte clar : nimeni in afara de el , aici spune ca el este singura exceptie.

Iar cat despre " toti , nicunul" ..etc:

ex. Toti vor fi mantuiti----- se poate intelege toti care sunt in Hristos , dar cand spune " Nimeni" asta se ntelege chiar asa .

Nu este nici un om fără prihană, care să facă binele fără să păcătuiască� (Eclesiastul 7:20)
Nu este nici un om neprihănit, niciunul măcar. Nu este nici unul care să aibă pricepere. Nu este nici unul care să caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu.
Nu este nici unul care să facă binele, niciunul măcar.

Nici unul.....probabil ca chiar asta inseamna.Nu poti sa spui nici unul si totusi sa existe cineva.

Inca sunt foarte confuz.
:blink:
0

#4 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 06 June 2008 - 04:32 PM

Vezi postareaionatan, la Jun 6 2008, 03:32 PM, a spus:

Nici unul.....probabil ca chiar asta inseamna.Nu poti sa spui nici unul si totusi sa existe cineva.

Inca sunt foarte confuz.
:)

Mai bine mai studiez, decāt să fac idolatrie. O să revin. Nu vreau să speculez, că nu am studiat fiecare vers in greceşte si versurile din VT cu interliniara.
0

#5 Utilizator offline   ionatan 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 06 June 2008 - 10:59 PM

Ma apuc si eu acum sa speculez: cuvantul care este folosit pentru rapire , unii spun ca mai inseamna si mutare.
S-ar putea sa fie mutat intr-o alta zona pe pamant.La fel a fost cu Ilie, el a fost rapit sa nu vada moartea , pentru ca oamenii il urmareau sa il omoare,poate a fost si el mutat si nu a vazut moartea la acel moment.

Repet...sunt doar speculatii.

Aceasta postare a fost editata de ionatan: 06 June 2008 - 11:02 PM

0

#6 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 07 June 2008 - 08:26 AM

care este cuvāntul folosit?
0

#7 Utilizator offline   ionatan 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 07 June 2008 - 10:28 AM

Vezi postareazexelica, la Jun 7 2008, 09:26 AM, a spus:

care este cuvāntul folosit?

am uitat care este cuvantul folosit ..il voi cauta , pana atunci uite ce am gasit

Evrei 11.5

5Prin credinţă a fost mutat Enoh de pe pămānt, ca să nu vadă moartea. Şi n-a mai fost găsit, pentru că Dumnezeu īl mutase. Căci īnainte de mutarea lui, primise mărturia că este plăcut lui Dumnezeu.

a fost mutat DE PE PAMANT

spune clar ca a fost rapit de pe pamant , dar atunci ce insemna ce a spus Isus:

Nimeni nu s-a suit la cer afara de cel ce s-a coborat din cer!
0

#8 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 07 June 2008 - 12:15 PM

Vezi postareaionatan, la Jun 7 2008, 11:28 AM, a spus:

am uitat care este cuvantul folosit ..il voi cauta , pana atunci uite ce am gasit

Evrei 11.5

5Prin credinţă a fost mutat Enoh de pe pămānt, ca să nu vadă moartea. Şi n-a mai fost găsit, pentru că Dumnezeu īl mutase. Căci īnainte de mutarea lui, primise mărturia că este plăcut lui Dumnezeu.

a fost mutat DE PE PAMANT

spune clar ca a fost rapit de pe pamant , dar atunci ce insemna ce a spus Isus:

Nimeni nu s-a suit la cer afara de cel ce s-a coborat din cer!

Evrei 11:5

Young's Literal Translation

By faith Enoch was translated -- not to see death, and was not found, because God did translate him; for before his translation he had been testified to -- that he had pleased God well,

Coloseni 1:13

who did rescue us out of the authority of the darkness, and did translate us into the reign of the Son of His love,

μετεστησεν este același verb folosit.
Cum īmpărăția lui Hristos nu e pe pămānt, atunci ”mutarea ” īn cauză pare a fi chiar salvarea, deși corpiul rămāne, sufletul este cu Hristos?

Dacă ar fi vorba de rărie fizică, ar contrazice aici:

Evrei 9:27

Şi, după cum oamenilor le este rīnduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata,

Asta pot spune acum. Īncă mai studiez, deci nu pot conclude dogmatic.
0

#9 Utilizator offline   ionatan 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 07 June 2008 - 04:59 PM

Vezi postareazexelica, la Jun 7 2008, 01:15 PM, a spus:

Evrei 11:5

By faith Enoch was translated -- not to see death, and was not found, because God did translate him; for before his translation he had been testified to -- that he had pleased God well,

Coloseni 1:13

who did rescue us out of the authority of the darkness, and did translate us into the reign of the Son of His love,

μετεστησεν este același verb folosit.
Cum īmpărăția lui Hristos nu e pe pămānt, atunci ”mutarea ” īn cauză pare a fi chiar salvarea, deși corpiul rămāne, sufletul este cu Hristos?

Dacă ar fi vorba de rărie fizică, ar contrazice aici:

Evrei 9:27

Şi, după cum oamenilor le este rīnduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata,

Asta pot spune acum. Īncă mai studiez, deci nu pot conclude dogmatic.

Atunci ce se intampla cu cei care vor fi rapiti la sfarsit?
Pentru ei nu este valabil Evrei 9:27?
0

#10 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 07 June 2008 - 07:13 PM

Vezi postareaionatan, la Jun 7 2008, 05:59 PM, a spus:

Atunci ce se intampla cu cei care vor fi rapiti la sfarsit?
Pentru ei nu este valabil Evrei 9:27?

1 Tes 4
13Nu voim, fraţilor, să fiţi īn necunoştinţă despre cei ce au adormit, ca să nu vă īntristaţi ca ceilalţi, cari n'au nădejde.

14Căci dacă credem că Isus a murit şi a īnviat, credem şi că Dumnezeu va aduce īnapoi īmpreună cu Isus pe cei ce au adormit īn El.

15Iată, īn adevăr, ce vă spunem, prin Cuvīntul Domnului: noi cei vii, cari vom rămīnea pīnă la venirea Domnului, nu vom lua -o īnaintea celor adormiţi.

16Căci īnsuş Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trīmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorī din cer, şi īntīi vor īnvia cei morţi īn Hristos.

17Apoi, noi cei vii, cari vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi īmpreună cu ei, īn nori, ca să īntīmpinăm pe Domnul īn văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul.

Și mai este o explicație īn 1Corinteni 15: 37-50 despre trup spiritual și pămāntesc.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Despre crucificare Dementius  63 8.403
Hot Topic (New) Atasamente Cobaiul Iov _Undying_  77 3.389
Hot Topic (New) Atasamente Adam si Eva
TOPICE COMBINATE
SkaterGirl  707 39.267
Hot Topic (New) Varsta la care a fost crucificat Isus zexelica  89 17.389
Hot Topic (New) Sfantul Pavel a fost satanist sau crestin? Gelupanda  173 16.576