sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Ore peste program ? Reject !!! Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   soarele 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 23-March 06

Scris 05 June 2008 - 08:17 AM

Un articol interesant!

Orele pe care le stai peste program iti pot asigura drumul catre inima sefului. Totusi… exista si viata dupa munca.

Atunci cand te lasi orbit de avantajele financiare si de viteza fulminanta cu care poti sa avansezi in cariera, trebuie sa tii totusi seama de sacrificiile enorme pe care trebuie sa le faci. Chiar daca acum nu iti dai seama, s-ar putea ca faptul ca prietena te-a parasit strigand "iubesti serviciul ala mai mult decat pe mine iar cainele s-a mumificat demult langa bolul de mancare gol sa fie un semn clar ca petreci prea mult timp la serviciu! Si totul pentru cativa bani in plus la salariu.

Sclav pe plantatie… pana cand?!

Stiu ca este la moda printre angajatori sa aprecieze nu munca facuta eficient si in timp util, ci munca prestata in reluare si prelungita cu cateva ore (zile/saptamani) bune peste program dar totusi, cele mai buine decizii se iau cand esti odihnit, iar dupa o anumita ora ficatul, stomacul si inima incep sa puna de o revolta!

Daca tii la sanatatea ta ar trebui sa te asiguri ca muncesti doar cele 40 de ore sfinte pe saptamana - din care sunt, evident, excluse zilele de weekend.

Weekend-ul este sfant. In plus exista o multime de alte motive care sa te tina acasa si departe de grijile legate de serviciu:

* Ai o viata in afara serviciului (da, exista viata si dupa job);

* Ai o familie si niste prieteni cu care iti place (sau ar trebui sa-ti placa) sa-ti petreci timpul;

* Ai hobby-uri pentru care vrei sa-ti ramana timp si toate astea pentru ca pur si simplu te deconecteaza de la grijile si problemele saptamanale si iti incarca bateriile pentru celelalte cinci zile din saptamana.

Asa ca vine intrebarea: De ce sa nu te limitezi doar la cele 8 ore de munca pe zi in care sa dai dovada de eficienta maxima?

Ce-i peste opt iti poate distruge viata personala, familia si chiar si sanatate, lucruri care oricum ar ajunge sa fie in defavoarea companiei. Fa asa cum ai invatat la munca si gandeste in perspectiva, constructiv si ia deciziile corecte atunci cand vine vorba de viata ta.

Daca nu-ti poti termina treaba in cele 8 ore pe care trebuie sa le muncesti zilnic, atunci trebuie sa mai lucrezi serios la modul de organizare si de stabilire a prioritatilor. De exemplu: poate e cazul sa renunti la ora de stat pe YouTube si la cea de Solitaire!
0

#2 Utilizator offline   Deanna Rulescu 

• quicksand
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 26-November 07

Scris 05 June 2008 - 08:02 AM

E atat de greu sa-ti organizzeni timpul astfel incat sa-ti mai ramana timp si pt tine.
Eu una nu m-as putea intretine fara acele aprox 7-8 ore suplimentare pe saptamana, stiu ca nu e bine pt sanatatea mea si pt viata mea sociala, dar uneori nu ai de ales.
0

#3 Utilizator offline   Moftangiu 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-May 07

Scris 05 June 2008 - 09:01 PM

Un director roman se "umfla in pene" in fata unui delegat neamt, ca la el in intreprindere oamenii stau peste program sa-si rezolve problemele, la care neamtu i-a replicat, ca daca sunt nevoiti sa stea peste program ca sa-si rezolve problemele sunt carente in organizarea, planificarea si repartizarea activitatilor.
Se stie ca managerii romani la angajare spun deschis ca trebuie sa faci fata la "conditii de stres", ca si cum ar fi un aspect demn de lauda.
Nu le-a replicat nimeni ca daca exista stres in firma managementul e la pamant, un esec al mangerului, pentru ca un manager bun trebuia sa faca tot posibilul sa elimine stresul din organizatie.

Aceasta postare a fost editata de gheorghe35: 05 June 2008 - 09:02 PM

0

#4 Utilizator offline   Tina' 

• Dantela si Cristal...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 07

Scris 07 June 2008 - 01:04 PM

Mutat la Discutii Diverse. :doh:
0

#5 Utilizator offline   paFFa 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 10-April 08

Scris 09 June 2008 - 11:23 AM

Mai exista si minunatele cazuri in care la interviu esti intrebat in ceea ce priveste disponibilitatea de a efectua ore suplimentare. Si daca raspunsul este negativ esti privit precum un nebun cu acte in regula :spiteful:
0

#6 Utilizator offline   Liviu. 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 26-January 06

Scris 09 June 2008 - 02:34 PM

Eu sunt platit cu ora. Daca de exemplu stau doua ore peste program, acele ore sunt platite. Daca stau mai putin de 5 ore, primesc pt cat am stat. Chiar si pt o ora.
0

#7 Utilizator offline   Sarah N.... 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-July 06

Scris 21 June 2008 - 09:09 AM

Nu cred ca ar trebui sa se ceara unui angajat sa stea peste cele 8 ore de munca, pentru ca asa ceva nu e sanatos...
0

#8 Utilizator offline   Liviu. 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 23 June 2008 - 01:54 AM

Vezi postareaSarah N...., la Jun 21 2008, 10:09 AM, a spus:

Nu cred ca ar trebui sa se ceara unui angajat sa stea peste cele 8 ore de munca, pentru ca asa ceva nu e sanatos...

Ar trebui introdus sistemul de plata cu ora... si-atunci sa vezi ce-o sa stea lumea peste program, fara ca sa le ceara sefu' lor.
0

#9 Utilizator offline   enoch 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 27-June 07

Scris 23 June 2008 - 02:55 AM

Vezi postarea20031, la Jun 23 2008, 01:54 AM, a spus:

Ar trebui introdus sistemul de plata cu ora... si-atunci sa vezi ce-o sa stea lumea peste program, fara ca sa le ceara sefu' lor.

care este tariful orara la ora peste program? Daca stai pe tarif normal nu cred ca e mare sfaraiala.
0

#10 Utilizator offline   Liviu. 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 23 June 2008 - 03:17 AM

Vezi postareaenoch, la Jun 23 2008, 03:55 AM, a spus:

care este tariful orara la ora peste program? Daca stai pe tarif normal nu cred ca e mare sfaraiala.

Daca este vorba de plata cu ora, cele efectuate peste program sunt platite la fel, deoarece, in mod normal, aceste ore suplimentare tot pentru tine le faci. Pentru un venit mai bun.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis facilitatile studentilor pt infiintarea de firme brigittealitta  1 3.936
Topic inchis Chestionar:    Rezoluţie maxima 800 pe latură
O măsură stupida ?
Mihaita_m  5 3.262
Hot Topic (New) cele mai frumoase amintiri Rain  36 23.169
Topic inchis Umorul la feminin
specie pe cale de disparitie
Sei Shonagon  30 11.110
Replici noi Demisie.. HellenaJ  8 3.468