Aceasta postare a fost editata de NeXuS-2008: 07 July 2008 - 08:05 PM
Geneza o intrebare
Scris 07 July 2008 - 08:02 PM
Scris 07 July 2008 - 08:41 PM
NeXuS-2008, la Jul 7 2008, 09:02 PM, a spus:
Lumina Vietii? Eu vorbeam de Lumina Mintii.
Sper ca cel putin mi-ai inteles intentia sincera, si ingrijorarea.
Iti multumesc pentru urarile de sanatate pe care ti le si intorc...
Si un ultim sfat: orgoliul este un pacat.
Atentie!
Citeaza
si un final ON TOPIC.
Suntem cu adevarat, Fiinte ala Luminii, lumea noastra este creata din imagini, sa ne amintim de omul de Cro-Magnon cu reprezentarea imaginilor a ceea ce constiinta sa ii releva, trezindu-se la realitatea vazuta cu ochii mintii.
Aceste imagini au inceput a fi mutate dintr-o minte in alta prin cuvinte, si ai vazut ca un cuvant auzit produce o imagine in mintea ta, ai sesizat ca nu ai citit "Cei trei Muschetari" ci ai vazut, cu ochii mintii, un film proiectat pe panza inchipuirilor tale.
Ne place mai mult sa rasfoim revistele decat sa citim cartile, pozele, filmele, imaginile internetului, culorile; ne simtim acasa cand este soare si printre straini cand ploua. Ne simtim siguri pe noi cand stam in lumina, si mici si infricosati cand stam in intuneric.
Memoria noastra este plina de imagini, stam pe un munte de fotografii si filme memorate, si prima lor forma prin care le ofeream la schimb, a fost cea de cuvant.
De aceea sa ne amintim acum, de cuvintele:
"La īnceput era Cuvāntul şi Cuvāntul era la Dumnezeu
şi Dumnezeu era Cuvāntul.
Acesta era īntru īnceput la Dumnezeu.
prin El (cuvantul) s-au făcut; şi fără El (cuvantul) nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut.
Īntru El (cuvantul) era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor. "
Iar lumea noastra este, cu adevarat, organizata de si prin cuvant.
Aceasta postare a fost editata de octavc: 07 July 2008 - 08:41 PM
Scris 07 July 2008 - 09:05 PM
Scris 08 July 2008 - 10:29 AM
octavc, la Jul 4 2008, 09:59 AM, a spus:
Daca ar fi cum spui tu, s-ar naste intrebarea logica si legitima:
Cine ar fi atunci "Tatalui Meu", cuvintele apartinand lui Dumnezeu?
Crezi ca poti aduce argumente scrise despre existenta acestui nou personaj?
Nu Dumnezeu este unic?
Nu Dumnezeu a fost inainte de toate?
Nu Dumnezeu a creat totul?
Nu Dumnezeu este totul?
Are Dumnezeu un Tata?
PS.
Cand Iisus era rastignit, s-a adresat lui Dumnezeu prin "Iarta-i Tata, caci nu stiu ce fac".
De ce trebuie neaparat sa-i facem una si aceeasi persoana?
Nu este Iisus Fiul lui Dumnezeu? Fiul Omului?
Cum poate sa fie si tata si propriul fiu in acelasi timp?
Hristos ESTE Dumnezeu. Păcatul are sentinţă o ETERNITATE. Ca cineva să plătească o ETERNITATE sub mānia lui Dumnezeu şi să iasă nevătămat, singurul care poate face asta este DOAR Dumnezeu.
1 Timothy 3:16
16And without controversy great is the mystery of godliness: God was manifest in the flesh, justified in the Spirit, seen of angels, preached unto the Gentiles, believed on in the world, received up into glory.
Scris 08 July 2008 - 11:12 AM
zexelica, la Jul 8 2008, 11:29 AM, a spus:
Clar, concis, la obiect, pe intelesul tuturor, logic si rational!
Doar ca eu tot nu pot sa inteleg, scuza-ma, zexe:
cum poate cineva sa-si fie si tata si fiu in acelasi timp?
Aceasta postare a fost editata de octavc: 08 July 2008 - 11:13 AM
Scris 08 July 2008 - 11:22 AM
octavc, la Jul 8 2008, 12:12 PM, a spus:
1 Tesaloniceni 5
23Dumnezeul păcii să vă sfinţească El īnsuş pe deplin; şi: duhul vostru, sufletul vostru şi trupul vostru, să fie păzite īntregi, fără prihană la venirea Domnului nostru Isus Hristos.
Īn acelaşi fel īn care tu eşti trup, duh şi suflet.
Scris 08 July 2008 - 11:30 AM
zexelica, la Jul 8 2008, 12:22 PM, a spus:
OK, felul in care sunt eu trup, suflet si spirit, il inteleg, dar...
...Iisus nu s-a nascut din pantecul Fecioarei Maria? Cu doua mii si ceva de ani in urma?
Daca era insusi Domnul Dumnezeu, atunci cine a facut lumea si pamantul, verdeata, luminatorii, animalele, potopul...?
Scris 08 July 2008 - 12:53 PM
octavc, la Jul 8 2008, 12:30 PM, a spus:
...Iisus nu s-a nascut din pantecul Fecioarei Maria? Cu doua mii si ceva de ani in urma?
Daca era insusi Domnul Dumnezeu, atunci cine a facut lumea si pamantul, verdeata, luminatorii, animalele, potopul...?
tot Dumnezeu. ala care exista fara cauza (si tot se mai ia teoria big-bang peste picior!
acelasi Dumnezeu care poate face miracole dar care n-a vindecat nici un amputat pana in ziua de azi...
si sa nu inteleaga cineva ca nu cred in Dumnezeu. ba cred, dar nu cred ca are vreo treaba cu lumea asta in sensul general implementat omenirii, acela al contorului divin cu plata la final de mandat.
Scris 08 July 2008 - 03:58 PM
octavc, la Jul 7 2008, 03:45 PM, a spus:
cu alte cuvinte, somnul ne da ocazia sa organizam informatia...
sensei ne spune la sala sa avem rabdare caci lucrurile se vor aseza, caci e nevoie intai sa asimilam miscarea ca forma apoi sa ne lasam timp sa o asimilam...
Dumnezeu e ... multilateral dezvoltat sa zic asa, asa cum poti sa ai fata de barbatul tau sentimente de prietenie si sentimente erotice...sau asa cum poti iubi si ura in acelasi timp...
Dumnezeu nu a incetat sa exista cand a venit pe pamant intrupat ... Dumnezeu nu e o entiatte limitata cu alte cuvinte lumina care este Dumnezeu nu e de cantitate limitat incat sa se termine in cer si sa inceapa pe pamant ...
parerea mea
...cu iubire
list e suparat pe roportal ...
Scris 08 July 2008 - 04:02 PM
octavc, la Jul 7 2008, 03:45 PM, a spus:
cu alte cuvinte, somnul ne da ocazia sa organizam informatia...
sensei ne spune la sala sa avem rabdare caci lucrurile se vor aseza, caci e nevoie intai sa asimilam miscarea ca forma apoi sa ne lasam timp sa o asimilam...
Dumnezeu e ... multilateral dezvoltat sa zic asa, asa cum poti sa ai fata de barbatul tau sentimente de prietenie si sentimente erotice...sau asa cum poti iubi si ura in acelasi timp...
Dumnezeu nu a incetat sa exista cand a venit pe pamant intrupat ... Dumnezeu nu e o entiatte limitata cu alte cuvinte lumina care este Dumnezeu nu e de cantitate limitat incat sa se termine in cer si sa inceapa pe pamant ...
parerea mea
...cu iubire
list e suparat pe roportal ...
http://www.mizuno.ro...guri.mizuno.htm
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Sacrificiul
cum il percepem |
Majer | 64 | 6.383 |