sau Inregistrare

• 116 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Geneza o intrebare Evaluare topic: * * * * *

#301 Utilizator offline   ANA-MARI 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 02-January 08

Scris 03 July 2008 - 04:03 PM

Vezi postareaoctavc, la Jul 3 2008, 04:23 PM, a spus:

"Domnul Dumnezeu [...] i-a suflat în nări suflare de viaţă, şi omul s-a făcut astfel fiinta vie vie.
Asta ce sa insemne?

Ca doar barbatul si femeia creati in ziua a sasea, si care trebuiau sa creasca, sa se inmulteasca si sa stapaneasca,
erau cumva morti?
Ma rog, fiinte moarte?

Ce intelegi de aici?

Nu erau fiinte moarte,ci doar cu un nivel de constiinta mai mic.
Materia sub forma fizica de om este construita astfel incat are posibilitatea de a accede la un nivel de constiinta mai inalt decat celelalte fiinte.
0

#302 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 03-January 08

Scris 03 July 2008 - 04:08 PM

Vezi postareaANA-MARI, la Jul 3 2008, 04:03 PM, a spus:

Materia sub forma fizica de om este construita astfel incat are posibilitatea de a accede la un nivel de constiinta mai inalt decat celelalte fiinte.

Vezi Octav? Explicatii sunt destule, si probabil multe dintre ele vorbesc despre acelasi lucru in alti termeni. Cred ca problema noastra este aceea de a le uni intr-un singur model explicat in aceiasi termeni pe care sa ii vorbeasca toata lumea...
0

#303 Utilizator offline   octavc 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-April 07

Scris 03 July 2008 - 05:46 PM

Vezi postareaPippo, la Jul 3 2008, 04:35 PM, a spus:

In termeni Biblici se pare ca i-a suflat pe nari sufletul. Daca sufletul si constiinta reprezinta acelasi lucru asta e alta intrebare. Poate reprezinta acelasi lucru, dar definitia este neclara si interpretata in multe feluri ca de altfel foarte multi termeni pe care ii folosim.

Ce zici, sa fie sufletul acelasi lucru cu constiinta?

In nici un caz, pippo.

Prin suflet simti viata, sufletul este 'spiritul' simtirilor.
Constiinta este oglinda clara a mintii, este cea care, dupa mine, face diferenta intre ceea ce vedem noi, fata de un animal, atunci cand privim un apus mirific de soare, la malul oceanului.

Copilul fura o para gustoasa din pomul vecinului, si o mananca, bucurandu-si sufletul cu aroma si dulceata ei, in vreme ce constiinta il cearta...
De altfel, o definitie hazlie a constiintei, primita pe mail acum cateva zile, spunea:"Constiinta este aceea care sufera atunci cand restul partilor fiintei tale se simt atat de bine."

O traducere "fiinta vie" iar alta, "suflet viu".
Oricum, confuzia este generala, si vine de sus de tot...

"Si in plus, intr-o alta traducere,:
"7Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă, şi omul s-a făcut astfel un suflet viu.

Gen 3.19-23;Ps 103.14;Ecl 12.7;Isa 64.8;1Cor 15.47;Iov 33.4;Fapt 17.25;Gen 7.22;Isa 2.22;1Cor 15.45; "

Vezi postareaANA-MARI, la Jul 3 2008, 05:03 PM, a spus:

Probabil ca ai dreptate, probabil ca si animalele au o constiinta, chiar daca este extrem de mica.
Probabil ca diferenta dintre ele este proportionala cu diferenta dintre Marea Piramida si un musuroi de furnici, ori dintre Domul din Koln si un cuib de randunici...
Dar cred ca ai dreptate, ceva-ceva trebuie sa aiba si ele...

In orice caz, din ceea ce spui tu, inteleg ca imi dai dreptate: s"uflarea de viata" inseamna un nivel de constiinta mai mare, mult mai mare, si care urmeaza sa creasca pe masura ce spiritul omului evolueaza.

Vezi postareaPippo, la Jul 3 2008, 05:08 PM, a spus:

Vezi Octav? Explicatii sunt destule, si probabil multe dintre ele vorbesc despre acelasi lucru in alti termeni. Cred ca problema noastra este aceea de a le uni intr-un singur model explicat in aceiasi termeni pe care sa ii vorbeasca toata lumea...

Asta este si dorinta mea...
0

#304 Utilizator offline   ANA-MARI 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 02-January 08

Scris 03 July 2008 - 06:31 PM

Vezi postareaPippo, la Jul 3 2008, 04:35 PM, a spus:

In termeni Biblici se pare ca i-a suflat pe nari sufletul. Daca sufletul si constiinta reprezinta acelasi lucru asta e alta intrebare. Poate reprezinta acelasi lucru, dar definitia este neclara si interpretata in multe feluri ca de altfel foarte multi termeni pe care ii folosim.

Ce zici, sa fie sufletul acelasi lucru cu constiinta?

Eu cred ca ,constiinta deriva din suflet, asa cum sufletul deriva din energia creatoare(altfel spus, Duhul Sfant,Fiul si Tatal).Cele trei exista in interdependenta ,liantul fiind constiinta care tine intregul unit(asemanata cumva cu gravitatia).
De altfel exista si un avertisment in biblie care spune ceva de genul...cel care vorbeste stramb impotriva Duhului Sfant...va avea de suferit.

Vezi postareaoctavc, la Jul 3 2008, 06:46 PM, a spus:

Probabil ca ai dreptate, probabil ca si animalele au o constiinta, chiar daca este extrem de mica.
Probabil ca diferenta dintre ele este proportionala cu diferenta dintre Marea Piramida si un musuroi de furnici, ori dintre Domul din Koln si un cuib de randunici...
Dar cred ca ai dreptate, ceva-ceva trebuie sa aiba si ele...

In orice caz, din ceea ce spui tu, inteleg ca imi dai dreptate: s"uflarea de viata" inseamna un nivel de constiinta mai mare, mult mai mare, si care urmeaza sa creasca pe masura ce spiritul omului evolueaza.

Exact.De aici intelegand ca exista nivele de constiinta mai mari ca ale omului???
Poate asta este rolul constiintei sa se extinda la infinit,implicit sufletul si energia creatoare.
Deci GENEZA este inceputul,iar EVOLUTIA este calea de manifestare a Spiritului in totalitate.

Aceasta postare a fost editata de ANA-MARI: 03 July 2008 - 07:10 PM

0

#305 Utilizator offline   octavc 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 03 July 2008 - 07:30 PM

Vezi postareaANA-MARI, la Jul 3 2008, 07:31 PM, a spus:

Exact.De aici intelegand ca exista nivele de constiinta mai mari ca ale omului???
Poate asta este rolul constiintei sa se extinda la infinit,implicit sufletul si energia creatoare.
Deci GENEZA este inceputul,iar EVOLUTIA este calea de manifestare a Spiritului in totalitate.

Uite, ANA-MARI, mi-ai amintit de un gand notat intr-o agenda, acum un an, si peste care am dat saptamana trecuta:
Nu exista oameni rai si oameni buni, ci doar ganduri rele si ganduri bune guvernate de constiinte slabe sau puternice...

Probabil ca nu prin "mare" sau "mica" putem defini constiinta, ci prin "puternica" sau "slaba".

Uite, Hitler a avut o personalitate puternica, un munte de ganduri rele si o constiinta slaba.

Spre deosebire, Iisus a avut o personalitate puternica, un munte de ganduri bune si o constiinta atat de mare, ca multi au spus ca Dumnezeu s-a intrupat in el.

Ma intelegi acum?

... Iar "Dumnezeu e in noi"

Vezi postareazexe, la Jul 3 2008, 05:08 PM, a spus:

În "noi", cine?
Nu are cum să fie Dumnezeu decât în cei salvaţi, care au Duhul.

Citeste ce am spus mai sus si ai sa ma intelegi.
Cum este Dumnezeu in noi.

Aceasta postare a fost editata de octavc: 03 July 2008 - 07:31 PM

0

#306 Utilizator offline   octavc 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 04 July 2008 - 08:59 AM

Vezi postareaAmpera, la Jul 3 2008, 02:38 PM, a spus:

d-zeu are frati?

Din semintele unui acelasi spic de grau, semanate, ies plante-frati.
Din semintele unui animal, fie el paianjen, fie el cal, fie el om, ies frati.

Poti spune ca doua planete, sunt 'planete surori', dar cred ca este un mod de a spune.
Exista Fratii, exista prieteni ce-si spun frati, dar este altceva.

Pentru ca Dumnezeu sa aiba frati, ar trebui sa aiba o familie, o mama si un tata, prolifici...
Nefiind o fiinta, in acceptiunea mea, aceste caracteristici, nu-si gasesc sensul.

PS.
Ma intreb adesea, de ce furnicile unui musuroi nu se dau niciodata in laturi nici cand este de munca, si nici in fata unor pericole mortale.
De ce societatea omeneasca nu procedeaza la fel?
De ce furnicile au acea 'constiinta de grup', fara a exista nici recompense, si nici pedepse!
Nu am auzit pe nimeni afirmand ca a vazut o singura furnica dand inapoi din fata unui dusman, si nici pe alte furnici, stand cu 'biciul' in urma lor, si impingandu-le de la spate.
Noi, nu ne comportam astfel decat in familie. Doar pentru apararea ei, incetam sa ne mai gandim la propria persoana.
Doar aici, ne iubim cu adevarat aproapele.

Apoi, mi-am adus aminte de faptul ca un musuroi este format de o singura furnica, numita Regina.
Un musuroi este o familie.
Si liantul dintre ele ar trebui sa se traduca in limbajul nostru prin...iubire.

PS.2
Si apropo de iubire...
...ce se mai aude de autoexilatul 'the listener'?
mai este in 'greva scrisului'?

Vezi postareazexelica, la Jul 3 2008, 02:44 PM, a spus:

Dumnezeu îi numeşte pe cei salvaţi FRAŢII SĂI.

Matei 12

50Căci oricine face voia Tatălui Meu care este în ceruri, acela Îmi este frate, soră şi mamă.``

Depinde însă din ce pdv priveşti afirmaţia.

Aceste sunt cuvintele lui Iisus, zexe, nu ale lui Dumnezeu, ce Dumnezeu...

Daca ar fi cum spui tu, s-ar naste intrebarea logica si legitima:
Cine ar fi atunci "Tatalui Meu", cuvintele apartinand lui Dumnezeu?

Crezi ca poti aduce argumente scrise despre existenta acestui nou personaj?
Nu Dumnezeu este unic?
Nu Dumnezeu a fost inainte de toate?
Nu Dumnezeu a creat totul?
Nu Dumnezeu este totul?

Are Dumnezeu un Tata?

PS.
Cand Iisus era rastignit, s-a adresat lui Dumnezeu prin "Iarta-i Tata, caci nu stiu ce fac".
De ce trebuie neaparat sa-i facem una si aceeasi persoana?
Nu este Iisus Fiul lui Dumnezeu? Fiul Omului?
Cum poate sa fie si tata si propriul fiu in acelasi timp?

NeXuS-2008 a spus:

Visam aproximativ 67%

ella-2008 a spus:

din cate am citit eu ... visam putin si cel mai important vis e cel dinspre dimineata ...in rest dormim cateva ore apoi mai visam putin (vis ce de fapt este descarcarea constientului si apoi subconstientului, pe rand dinsre seara spre dimineata, ca niste trepte)...apoi iar cateva ore somn

Teoria unanim acceptată de către comunitatea oamenilor de ştiinţă de profil este aceea că omul visează foarte puţin din timpul total pe care îl doarme, undeva spre câteva minute doar.

Eu spun doar atat: de fiecara data cand va treziti, zaboviti o clipa sa realizati daca erati sau nu in mijlocul unui vis.
Puteti sa va puneti ceasul desteptator sa sune aleator, sau dupa cateva minute dupa ce anticipati ca veti adormi, dupa o ora, dupa doua, la mijlocul somnului, la finalui lui, ori in oricare dintre clipele in care stiti ca veti dormi.

Procentajul-raspuns pe care il vei gasi, este de 100%: visai.

NeXuS-2008 a spus:

Dormim pentru ca suntem fiinte vii iar creierul este ca un calculator, noi ii dam un stand by. Dupa cum se stie creierul niciodata nu se odihneste in totalitate, el intrand in stare de veghe si din aceasta cauza oamenii viseaza.
Oboseala inseamna extenuarea functiilor vitale ale organismului.

ella-2008 a spus:

dormim pt ca in timpul zilei acumulam acumulam ... apoi e nevoie de o "arhivare" a informatiilor acumulate
oboseala ... cred ca e momentul in care corpul are nevoie de o pauza de acumulare ... are nevoie de o pauza din constient
ne trezim odihniti pentru ca ..tocmai am pus la "sertarase" acumularile din timpul zilei si ce nu a fost folositor am ...disipat ;

Este oboseala echivalentul descarcarii bateriei camerei de filmat?
Este somnul echivalentul incarcarii acumulatorului camerei de filmat, in timpul noptii?

PS.
Nexus, nu noi ii dam un stand by creierului ci el ne da noua. Sau crezi ca soferii care au adormit la volan, au hotarat sa se culce vreo ora doua in timpul condusului, doar asa, ca sa ajunga odihniti la destinatie?
Si vezi tu, desi creierul stie ca vor muri in accident, trece peste instinctul de conservare, de altfel suveran absolut, si da stand-by-ul...
De ce o persoana care ar trai 100 de ani, isi doarme 33 de ani din viata? (8 h vs 24 h). De ce este atat de indispensabil somnul?

Aceasta postare a fost editata de octavc: 04 July 2008 - 09:05 AM

0

#307 Utilizator offline   ma-o 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 29-September 06

Scris 04 July 2008 - 05:47 PM

ce culoare are pielea lui Dumnezeu? e atata suferinta in Africa, atatia copii subnutriti, atata durere, si nu numai acolo
0

#308 Utilizator offline   octavc 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 05 July 2008 - 07:10 PM

Vezi postareama-o, la Jul 4 2008, 06:47 PM, a spus:

ce culoare are pielea lui Dumnezeu? e atata suferinta in Africa, atatia copii subnutriti, atata durere, si nu numai acolo

Asa este, nu trebuie sa-ti mai dau eu dreptate.
Dar Dumnezeu nu este o persoana, o fiinta care ar putea sa ne ajute dar nu o face.

Am mai spus-o, si deci ma repet:

Dumnezeu nu este nici iubire **
Si nu este nici cursa cu obstacole a vietii.
Dumnezeu este premiul de la SOSIRE.
Si, daca se alearga de mai bine doua mii de ani, realizezi ca alergarea nu este a unei generatii de indivizi,
ci a speciei umane...

**Noi trebuie sa iubim, sa ne avem ca intr-o familie, sa devenim responsabili cu viata noastra, in asta consta cursa vietii. Doar asa, cei ce fac rau vor fi izolati.
Cata vreme ne plangem, ne vaitam, asteptam, ne retragem, nu ne mai intereseaza sau ne dispersam in mii de credinte, etc., nu facem altceva decat sa facem pe plac Raului.
Nu diavolului, caci nu exista asa ceva, ci simplu, Raului.
Raului din oameni, singurul rau constient din universul cognoscibil.

Aceasta postare a fost editata de octavc: 05 July 2008 - 07:11 PM

0

#309 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 22-July 05

Scris 05 July 2008 - 09:52 PM

nu e iubire? ce e Dumnezeu pt tine, octav?
0

#310 Utilizator offline   octavc 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 05 July 2008 - 10:57 PM

Vezi postareaellla, la Jul 5 2008, 10:52 PM, a spus:

nu e iubire? ce e Dumnezeu pt tine, octav?

nu, nu este iubire, ella.
iubirea este drumul spre Dumnezeu.
este drumul asternut de Dumnezeu in fata mintilor noastre, pentru a ajunge la el.
de fapt, drumul are mai multe straturi, iar iubirea este covorul rosu asternut pe drum...
sa nu confundam drumul cu destinatia...

cand doi oameni se iubesc fara sa se cunoasca, atunci se 'intampla' o manifestare care ii apropie de Dumnezeu.
iar aceasta apropiere presupune o deplasare, ella.
una ce tine de mentalitate...

PS.
Sper ca nu ai uitat de intrebarile de mai sus.
Ma bazez pe niste raspunsuri.
Incerc sa construiesc ceva pas cu pas, pentru a nu mai scrie posturi kilometrice, si ptr a ma face inteles.
Dar pentru asta, am nevoie de ajutorul vostru.

Aceasta postare a fost editata de octavc: 05 July 2008 - 11:24 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 116 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Despre Dumnezeu in general * * * - - dark_light  13.143 432.275
Poll (No New) Chestionar:    Este divinitatea imorala ? Fornever  133 9.827
Hot Topic (New) Atasamente Trinitatea - pro si contra
Teme combinate
Soimos  1.941 99.417
Hot Topic (New) Niste intrebari
~~~~~~~
Cosztynel  40 3.606
Hot Topic (New) Inchinaciunea este menita cui ?
Domnului sau Idoliilor ?
Master_  27 4.227