Ampera, la Jul 3 2008, 02:38 PM, a spus:
Din semintele unui acelasi spic de grau, semanate, ies plante-frati.
Din semintele unui animal, fie el paianjen, fie el cal, fie el om, ies frati.
Poti spune ca doua planete, sunt 'planete surori', dar cred ca este un mod de a spune.
Exista Fratii, exista prieteni ce-si spun frati, dar este altceva.
Pentru ca Dumnezeu sa aiba frati, ar trebui sa aiba o familie, o mama si un tata, prolifici...
Nefiind o fiinta, in acceptiunea mea, aceste caracteristici, nu-si gasesc sensul.
PS.
Ma intreb adesea, de ce furnicile unui musuroi nu se dau niciodata in laturi nici cand este de munca, si nici in fata unor pericole mortale.
De ce societatea omeneasca nu procedeaza la fel?
De ce furnicile au acea 'constiinta de grup', fara a exista nici recompense, si nici pedepse!
Nu am auzit pe nimeni afirmand ca a vazut o singura furnica dand inapoi din fata unui dusman, si nici pe alte furnici, stand cu 'biciul' in urma lor, si impingandu-le de la spate.
Noi, nu ne comportam astfel decat in familie. Doar pentru apararea ei, incetam sa ne mai gandim la propria persoana.
Doar aici, ne iubim cu adevarat aproapele.
Apoi, mi-am adus aminte de faptul ca un musuroi este format de o singura furnica, numita Regina.
Un musuroi este o familie.
Si liantul dintre ele ar trebui sa se traduca in limbajul nostru prin...
iubire.
PS.2
Si apropo de iubire...
...ce se mai aude de autoexilatul 'the listener'?
mai este in 'greva scrisului'?
zexelica, la Jul 3 2008, 02:44 PM, a spus:
Dumnezeu îi numeşte pe cei salvaţi FRAŢII SĂI.
Matei 12
50Căci oricine face voia Tatălui Meu care este în ceruri, acela Îmi este frate, soră şi mamă.``
Depinde însă din ce pdv priveşti afirmaţia.
Aceste sunt cuvintele lui Iisus, zexe, nu ale lui Dumnezeu, ce Dumnezeu...
Daca ar fi cum spui tu, s-ar naste intrebarea logica si legitima:
Cine ar fi atunci "Tatalui Meu", cuvintele apartinand lui Dumnezeu?
Crezi ca poti aduce argumente scrise despre existenta acestui nou personaj?
Nu Dumnezeu este unic?
Nu Dumnezeu a fost inainte de toate?
Nu Dumnezeu a creat totul?
Nu Dumnezeu este totul?
Are Dumnezeu un Tata?
PS.
Cand Iisus era rastignit, s-a adresat lui Dumnezeu prin "
Iarta-i Tata, caci nu stiu ce fac".
De ce trebuie neaparat sa-i facem una si aceeasi persoana?
Nu este Iisus Fiul lui Dumnezeu? Fiul Omului?
Cum poate sa fie si tata si propriul fiu in acelasi timp?
NeXuS-2008 a spus:
ella-2008 a spus:
din cate am citit eu ... visam putin si cel mai important vis e cel dinspre dimineata ...in rest dormim cateva ore apoi mai visam putin (vis ce de fapt este descarcarea constientului si apoi subconstientului, pe rand dinsre seara spre dimineata, ca niste trepte)...apoi iar cateva ore somn
Teoria unanim acceptată de către comunitatea oamenilor de ştiinţă de profil este aceea că omul visează foarte puţin din timpul total pe care îl doarme, undeva spre câteva minute doar.
Eu spun doar atat: de fiecara data cand va treziti, zaboviti o clipa sa realizati daca erati sau nu in mijlocul unui vis.
Puteti sa va puneti ceasul desteptator sa sune aleator, sau dupa cateva minute dupa ce anticipati ca veti adormi, dupa o ora, dupa doua, la mijlocul somnului, la finalui lui, ori in oricare dintre clipele in care stiti ca veti dormi.
Procentajul-raspuns pe care il vei gasi, este de 100%: visai.
NeXuS-2008 a spus:
Dormim pentru ca suntem fiinte vii iar creierul este ca un calculator, noi ii dam un stand by. Dupa cum se stie creierul niciodata nu se odihneste in totalitate, el intrand in stare de veghe si din aceasta cauza oamenii viseaza.
Oboseala inseamna extenuarea functiilor vitale ale organismului.
ella-2008 a spus:
dormim pt ca in timpul zilei acumulam acumulam ... apoi e nevoie de o "arhivare" a informatiilor acumulate
oboseala ... cred ca e momentul in care corpul are nevoie de o pauza de acumulare ... are nevoie de o pauza din constient
ne trezim odihniti pentru ca ..tocmai am pus la "sertarase" acumularile din timpul zilei si ce nu a fost folositor am ...disipat ;
Este
oboseala echivalentul descarcarii bateriei camerei de filmat?
Este
somnul echivalentul incarcarii acumulatorului camerei de filmat, in timpul noptii?
PS.
Nexus, nu noi ii dam un stand by creierului ci el ne da noua. Sau crezi ca soferii care au adormit la volan, au hotarat sa se culce vreo ora doua in timpul condusului, doar asa, ca sa ajunga odihniti la destinatie?
Si vezi tu, desi creierul stie ca vor muri in accident, trece peste instinctul de conservare, de altfel suveran absolut, si da stand-by-ul...
De ce o persoana care ar trai 100 de ani, isi doarme 33 de ani din viata? (8 h vs 24 h). De ce este atat de indispensabil somnul?
Aceasta postare a fost editata de octavc: 04 July 2008 - 09:05 AM