sau Inregistrare

• 116 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

GENEZA o intrebare Evaluare topic: * * * * *

#21 Utilizator offline   MINI.ME 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 04-June 08

Scris 06 June 2008 - 08:49 AM

nu cred ca au legatura creationismul cu evolutionismul
0

#22 Utilizator offline   Gelupanda 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-September 07

Scris 06 June 2008 - 09:23 AM

Vezi postareathe listener, la Jun 6 2008, 05:28 AM, a spus:

animalele simt "rugaciunea", dar nu " au libertatea" de a "o intelege"....... :blink:
multa iubire

Nici noi nu intelegem rugaciunea,rolul sau importanta ei...

Si tot astfel si Duhul ne ajuta in slabiciunea noastra: caci nu stim cum trebuie sa ne rugam. Dar insus Duhul mijloceste pentru noi cu suspine negraite. (Rom.8:26)

Ratiunea care ne diferentiaza de animale nu are nici un rol in povestea cu rugaciunea.Avem multe exemple biblice prin care putem observa ascultarea si relatia animal-Dumnezeu sau invers:magarita lui Balaam,pestele lui Iona,leii din groapa lui Daniel etc.

In cartea lui iov Dumnezeu vorbeste cu foarte multa pasiune de creatia sa ...animalele,dar nu prea se lauda cu oamenii.Iov era printre putinii cu care se mandrea in cer si pe pamant.
0

#23 Utilizator offline   puiu.t 

• cel mai simpatic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 28-June 06

Scris 06 June 2008 - 09:02 AM

Vezi postareaMINI.ME, la Jun 6 2008, 09:49 AM, a spus:

nu cred ca au legatura creationismul cu evolutionismul

nici nu au!
0

#24 Utilizator offline   Robert M. 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 03-April 08

Scris 06 June 2008 - 09:06 AM

Vezi postareaoctavc, la Jun 5 2008, 10:18 PM, a spus:

Constiinta, da, Enki, constiinta!

Celelalte, vin ulterior.

OMUL e un tot in opinia mea
si nu poate fi comparat cu animalul
decat la nivel instinctual

nu numai constiinta
adica spiritul
(eu asa ii spun)
mai e si sufletul
pe care multi dintre contemporani
il iau la misto
sau gasesc un motiv bun
de gluma

tu reduci totul la constiinta
dar omul nu este numai atat
da
daca privesti la roboteii din ziua de azi
(unii dintre ei)
e posibil sa ai dreptate
au constiinta materiei
foarte dezvolata
si ATAT!
0

#25 Utilizator offline   MINI.ME 

• Boboc
  • Pip

Scris 06 June 2008 - 10:33 AM

Vezi postareapuiu.t, la Jun 6 2008, 10:02 AM, a spus:

nici nu au!

deci topicul e deschis degeaba!
0

#26 Utilizator offline   Marinel 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 09-December 05

Scris 06 June 2008 - 10:43 AM

Vezi postareaGelupanda, la Jun 5 2008, 09:19 PM, a spus:

De foarte multe ori m-am intrebat daca animalele cred in "ceva ,cineva ,superior".
Eu si cu sotia iubim pisicile.Acum avem 4.De-a lungul anilor am avut multe generatii de feline.N-am putut sa inteleg niciodata de ce atunci cand eu si sotia ne punem pe genunchi la rugaciune,invariabil se suiau pe spatele nostru,sau se cuibareau in brate.Oare stiu ele ceva ce noi nu stim?Oare vad ceva ce noi nu avem ochi sa vedem?

Pisicile nu simt rugaciunea, ci o anumita stare de spirit. Si mie mi s-a intamplat o data. In urma cu vreo 20 de ani stateam la o masa intr-un loc deschis si citeam o carte (scrisa de o rusoaica). Eram cu totul cufundat, aproape in transa, si probabil ca nimeni nu se pricepe mai bine decat rusii sa prezinte sentimente puternice. Deodata ma trezesc cu o pisica, de care nici nu stiam, si care statuse ascunsa si speriata sub masa, in brate. M-am speriat, s-a speriat si ea...
Dar nu doar animalele, ci si plantele simt emotiile oamenilor.
Se pare ca oamenii au castigat constiinta de sine, dar au pierdut multe alte simturi.
0

#27 Utilizator offline   MINI.ME 

• Boboc
  • Pip

Scris 06 June 2008 - 10:48 AM

spargatatorii de mituri au zis ca plantele nu simt asa ceva:(
0

#28 Utilizator offline   Gelupanda 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-September 07

Scris 06 June 2008 - 09:48 AM

Vezi postareaMarinel, la Jun 6 2008, 11:43 AM, a spus:

Se pare ca oamenii au castigat constiinta de sine, dar au pierdut multe alte simturi.

Perfect adevarat... :blink:
0

#29 Utilizator offline   octavc 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-April 07

Scris 06 June 2008 - 03:44 PM

Vezi postareaRobert M., la Jun 6 2008, 10:06 AM, a spus:

OMUL e un tot in opinia mea
si nu poate fi comparat cu animalul
decat la nivel instinctual

...

DA, este un tot, Robert, ai dreptate.
Dar fi foarte atent la ipotezele urmatoare:

1. iei seminte de grau (sau orice plante) si le cultivi pe o insula. Vei obtine un lan de grau, ce va contine toate caracteristicile plantei grau.
2. iei pui de pisici (sau caini, sau pesti sau pasari, etc.), ii muti pe o insula, si vei obtine o populatie de indivizi ce va contine toate caracteristicile parintilor. Pisoii vor toarce, se vor juca, vor alerga dupa soareci, se vor zburli si vor scuipa cainii, etc.
3. iei copii de oameni (si doar ei) si ii muti pe o insula. NU VEI MAI OBTINE O POPULATIE CARE SA SE ASEMENE CU OAMENII. Nici una din caracteristicile specifice oamenilor nu se va muta pe insula.
NICI MACAR NU VOR FI BIPEZI! Vor merge in 'patru labe'! Vezi toate documentarele posibile. Aminteste-ti ca mersul biped este primul lucru pe care noi, parintii, ne chinuim o mare perioada de timp sa-i invatam pe copii.
Nu vor comunica intre ei, nu vor sti sa faca focul, sa-si faca case, sa creasca -domesticeasca animale, ori sa cultive pamantul, nimic.
Tot ce este caracteristic speciei umane, nu va ajunge pe insula.

Si atunci, nu te intrebi ce se intampla?
Ce sau cine suntem noi, in definitiv?

Noi astia care comunicam aici, pe internet, sau vorbim la telefon, sau prin viu grai...
Mintile noastre vii, observatoare.

Daca acceptam ca constiinta este 'programul' care ne face sa ne reperam-identificam privindu-ne imaginea in oglinda, ma gandesc, cu surprindere, ca daca copii izolati pe insula, asemeni animalelor, nu se vad in oglinda, ar insemna ca constiinta nu se transmite ereditar!!!

Ar insemna ca pana si constiinta este transmisa de parinti, copiilor lor.
Iar asta, inseamna ceva!
Inseamna ca omul, chiar luat ca un tot, este format dintr-un animal sadea, plus un spirit venit de undeva, si 'mutat', generatie dupa generatie, inainte in timp.
Ar insemna ca spiritul si constiinta formeaza o entitate DISTINCTA. Grefata animalului instinctual-respectic corpul nostru.
Ceva de genul calaretului din saua unui cal.

Si ar mai insemna ca am mai facut un pas in aflarea raspunsului la intrebarea: cine suntem?.

Vezi postareathe listener, la Jun 6 2008, 05:28 AM, a spus:

" geneza biblica" prezinta "etapele" vietii omului si legatura sa cu Dumnezeu( cine a scris " geneza"?)....... putem lua textul genezei pas cu pas. si sa il discutam .... de la prima zi pina la ultima....... apoi pas cu pas vine " si intelegerea"iar " convingerea" ramine la alegerea ta ....... :) diferente dintre animale si om sunt destule..... :)
multa iubire
multa iubire

The listener, ne gasim aici, acum, pe acest forum, pentru a ne ajuta unii pe altii, sa reconstituim, din ideile, gandurile si informatiile tuturor, adevarul despre noi.
Facem acest lucru pentru ca avem, simtim acest lucru, disponibilitatea intelectuala de a putea afla.
Si asta, desigur, gratie felului in care spiritul rational si inteligent ne-a alcatuit.

Te intreb clar si mi-as dori sa-mi raspunzi la fel de clar:
cine intelegi tu, din textul GENEZEI, ca este Adam si cine Eva?
0

#30 Utilizator offline   the listener 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 04-November 06

Scris 06 June 2008 - 05:18 PM

Vezi postareaMarinel, la Jun 6 2008, 11:43 AM, a spus:

Pisicile nu simt rugaciunea, ci o anumita stare de spirit. Si mie mi s-a intamplat o data. In urma cu vreo 20 de ani stateam la o masa intr-un loc deschis si citeam o carte (scrisa de o rusoaica). Eram cu totul cufundat, aproape in transa, si probabil ca nimeni nu se pricepe mai bine decat rusii sa prezinte sentimente puternice. Deodata ma trezesc cu o pisica, de care nici nu stiam, si care statuse ascunsa si speriata sub masa, in brate. M-am speriat, s-a speriat si ea...

pai rugaciunea este stare de spirit , deci Pisicile nu simt rugaciunea, ci o anumita stare de spirit =este " ilogica " :) in rest e ok..... :)
multa iubire

Vezi postareaoctavc, la Jun 6 2008, 04:44 PM, a spus:

DA, este un tot, Robert, ai dreptate.
Dar fi foarte atent la ipotezele urmatoare:

1. iei seminte de grau (sau orice plante) si le cultivi pe o insula. Vei obtine un lan de grau, ce va contine toate caracteristicile plantei grau.
2. iei pui de pisici (sau caini, sau pesti sau pasari, etc.), ii muti pe o insula, si vei obtine o populatie de indivizi ce va contine toate caracteristicile parintilor. Pisoii vor toarce, se vor juca, vor alerga dupa soareci, se vor zburli si vor scuipa cainii, etc.
3. iei copii de oameni (si doar ei) si ii muti pe o insula. NU VEI MAI OBTINE O POPULATIE CARE SA SE ASEMENE CU OAMENII. Nici una din caracteristicile specifice oamenilor nu se va muta pe insula.
NICI MACAR NU VOR FI BIPEZI! Vor merge in 'patru labe'! Vezi toate documentarele posibile. Aminteste-ti ca mersul biped este primul lucru pe care noi, parintii, ne chinuim o mare perioada de timp sa-i invatam pe copii.
Nu vor comunica intre ei, nu vor sti sa faca focul, sa-si faca case, sa creasca -domesticeasca animale, ori sa cultive pamantul, nimic.
Tot ce este caracteristic speciei umane, nu va ajunge pe insula.

Si atunci, nu te intrebi ce se intampla?
Ce sau cine suntem noi, in definitiv?

Noi astia care comunicam aici, pe internet, sau vorbim la telefon, sau prin viu grai...
Mintile noastre vii, observatoare.

Daca acceptam ca constiinta este 'programul' care ne face sa ne reperam-identificam privindu-ne imaginea in oglinda, ma gandesc, cu surprindere, ca daca copii izolati pe insula, asemeni animalelor, nu se vad in oglinda, ar insemna ca constiinta nu se transmite ereditar!!!

Ar insemna ca pana si constiinta este transmisa de parinti, copiilor lor.
Iar asta, inseamna ceva!
Inseamna ca omul, chiar luat ca un tot, este format dintr-un animal sadea, plus un spirit venit de undeva, si 'mutat', generatie dupa generatie, inainte in timp.
Ar insemna ca spiritul si constiinta formeaza o entitate DISTINCTA. Grefata animalului instinctual-respectic corpul nostru.
Ceva de genul calaretului din saua unui cal.

Si ar mai insemna ca am mai facut un pas in aflarea raspunsului la intrebarea: cine suntem?.

The listener, ne gasim aici, acum, pe acest forum, pentru a ne ajuta unii pe altii, sa reconstituim, din ideile, gandurile si informatiile tuturor, adevarul despre noi.
Facem acest lucru pentru ca avem, simtim acest lucru, disponibilitatea intelectuala de a putea afla.
Si asta, desigur, gratie felului in care spiritul rational si inteligent ne-a alcatuit.

Te intreb clar si mi-as dori sa-mi raspunzi la fel de clar:
cine intelegi tu, din textul GENEZEI, ca este Adam si cine Eva?

asteptam intrebarea asta ( e tipica) :lol2: de ce sari etape???? :lol2: pina la "adam si eva" sunt destule " inainte" care sunt " ilogice" daca le analizezi superficial.... deci sa nu ne grabim .... si sa le luam pe rind...... ca fiecare " zi" are importanta ei si " legaturile" ei cu celelalte " zile"......deci :o: daca tot se discuta despre geneza sa luma prima zi si fiecare sa isi spuna parerea doar despre prima zi fara sa sara la " altele" ..... deci poti pune " versetele" biblice" si fiecare sa spuna ce crede .... apoi incet incet trecem si la urmatoarea....asta inseamna dialog ....... ce zici ti se pare corect si logic???? :doh:
multa iubire

Aceasta postare a fost editata de the listener: 06 June 2008 - 05:20 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 116 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »