sau Inregistrare

• 116 Pagini +
  • « Prima
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

GENEZA o intrebare Evaluare topic: * * * * *

#1131 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 02 January 2009 - 11:23 PM

Vezi postareaCita T, la Jan 2 2009, 11:13 PM, a spus:

Da, daca stii cum sa citesti Biblia. Biblia nu trebuie citita si in acest timp reconstruite in minte, imagini, pentru ca rezulta 100% doar aberatii.
"codul intelegerii Bibliei', daca se poate vorbi de asa ceva, este de a intelege lucrurile mai intai pe calea cunoasterii adusa de stiinta, si mai apoi cautate in Biblie. Odata prins acest mecanism, poti mai apoi 'traduce' metaforele de acolo.

Lasa tu fanteziile cu Codul Bibliei ...ca o carte FURATA de la alrii si tradusa Mot a Mot ...nu poate contine coduri ascunse ...caci acestea presupun multa inteligenta ...adica ceva ce intra in contradictie cu Furtul si Copiatul!

Vezi postareaPreafericitul, la Jan 2 2009, 09:21 PM, a spus:

Te rog frumos spune tu de ce pot vorbi papagalii si maimutele nu pot vorbi,caci nu am gasit nici pe internet!

Ca sa ma lasi in pace:

http://www.wienerzeitung.at/Desktopdefault...=W&cob=4798
0

#1132 Utilizator offline   octav.c 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 24-October 08

Scris 02 January 2009 - 11:26 PM

Vezi postareaSikaryan, la Jan 2 2009, 11:15 PM, a spus:

Numite de catre cine ? ...de tine ? Pai ce valoare au denumirile tale fara sens cand ptr actiunea de a gandi exista alta terminologie care explica faptul ...decat terminologia ta fara valoare sau termino;ogia celor care CRED dar NU STIU!

nu de mine, ci de cei care au scris Biblia.
dar cum sa intelegi tu ce scriu ei acolo, cand tu nu cunosti decat cuvinte recente, stiintifice?

Pai prietene, mai intai s-a crezut si abia apoi s-a stiut. ma refer aici la adevarurile stiintei, da? Einstein mai intai a crezut in teoria relativitatii, pentru a-si auto-insusi cunostiinte de matematica si fizica peste nivelul vremii, ca sa poata demonstra teoria, in fata celor ca tine. Si dupa ce i-a convins si pe cei catre se dadeau pe spate de ras, auzind de teoria relativitatii, a putut spune ca a stiut.
Sau tu ce crezi, ca se scoala cate unul si spune: da, eu nu cred ca stiu, eu stiu direct!
0

#1133 Utilizator offline   octav.c 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 January 2009 - 11:35 PM

Pai tu ca om rational traitor in secolul informatiei si probabil cu cunostinte macar elementare de Proiect Management ...tu nu sti ca inainte de a vorbi trebuie sa GANDESTI? Trebuie sa Planuiesti si sa Organizezi ...si nu sa vorbesti ca prostu fara sa gandeasca in birtu satului?

alo!!!!
Sikaryan, pai acum zic si eu ca si tine: si animalele gandesc. Rolul existentei creierului cam presupune asta.
Ce nu au animalele, se cheama constiinta. Atunci cand primul animal a desenat pe peretii pesterii, s-a intamplat minunea trezirii, aparitia constiintei. Pentru ca animalele nu se holbeaza la apusuri feerice de soare, ci doar omul o face. Atunci cand omul a desenat un contur de animal, el a scris, pentru prima data in istoria speciei sale, prin cuvant in forma de imagine. Iar acest cuvant a ajuns pana la noi, cei de azi.

dar vad ca nu-l intelegem, desi ne dam mari oameni de stiinta...

Pai daca sustii un dumnbezeu =zero ca YHWH ...dumnezeu care a fost zero de la Moise pana la Constantin si a devenit
Omul (ca omenire) este Ucenic de Dumnezeu ...si ca Membru activ al unei societati dezvoltate ..este Adevarat Mantuitor ...desi are in spate origine animala ...stadiu de om primitiv ...stadiu de Fiu de Dumnezeu ...devenit (evident ca in Civilizatiile Dezvoltate) astazi ... Ucenic in Dumnezeire si Mantuitor!

Tie ti se pare asta un raspuns rational, coerent si logic?
Te rog sa reformulezi.
Nu inteleg ce spui.

Aceasta postare a fost editata de Cita T: 02 January 2009 - 11:33 PM

0

#1134 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 January 2009 - 11:33 PM

Vezi postareaCita T, la Jan 2 2009, 11:20 PM, a spus:

Da cine a facut legatura de care vorbesti?

Este facuta in general de catre credinciosi!

Citeaza

Spuneam ca este o legatura intre Spiritul Universal si Om (daca ai aflat intre timp ce inteleg eu prin om, da? in nici un caz, nu 97% maimuta.).

Asta trebuie sa o lamuresti cu cercetatorii care au publicat aceste date!
Dar eu cred ca si tu ar trebui sa te documentezi ca sa afli ca maimuta primata nu e atat de proasta cum o crezi tu ...si mai ales nu atat de bicisnica cum sunt unele bestii cu aspect uman 100%

Eu mai degraba cred ca si la tinee un mare talmes balmes gen uite popa ...nu e popa ...
Eu nu cred in nimic altceva decat in sfintenia vietii ... dumnezeirea Naturii .... dar va explic pe "limba voastra" unde va dati singur cu stangul in dreptul!
0

#1135 Utilizator offline   octav.c 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 January 2009 - 11:43 PM

Vezi postareaSikaryan, la Jan 2 2009, 11:23 PM, a spus:

Lasa tu fanteziile cu Codul Bibliei ...ca o carte FURATA de la alrii si tradusa Mot a Mot ...nu poate contine coduri ascunse ...caci acestea presupun multa inteligenta ...adica ceva ce intra in contradictie cu Furtul si Copiatul!

uite, Sikarian, aici, si sa nu te superi pe mine, aici ai mai coborat cateva grosimi de pagina...

adica daca eu FUR poeziile lui Eminescu, si ma duc cu ele in Zimbabwe, undeva, si le public trecandu-ma pe mine ca si autor, da?
si mai apoi, un istet asa ca tine, se prinde de escrocherie, are el DREPTUL RATIONAL SI LOGIC, sa spuna ca...
...ca o carte FURATA de la altii si tradusa Mot a Mot... nu poate contine coduri ascunse... caci acestea presupun multa inteligenta... adica ceva ce intra in contradictie cu Furtul si Copiatul!??????????????????????

Zero ar avea multa, mult prea multa indulgenta!

Vezi postareaSikaryan, la Jan 2 2009, 11:33 PM, a spus:

Este facuta in general de catre credinciosi!

si daca este facuta in general de catre credinciosi, de ce o aduci in dialogul nostru?
vezi tu ca nu esti atent la ce discuti, si ca traiesti mai mult in lumea ta, plina de inchipuiri si de... ura?
0

#1136 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 January 2009 - 11:41 PM

Vezi postareaCita T, la Jan 2 2009, 11:35 PM, a spus:

alo!!!!
Sikaryan, pai acum zic si eu ca si tine: si animalele gandesc.

Si tocmai de asta nu te surprinde ca Dumnezeu nu gandeste ci vorbeste a proasta?

Citeaza

Rolul existentei creierului cam presupune asta.

Pai cum vine asta ...mai inainte spuneai ca Dumnezeo= Duh ...pai duhurile au si creier?
Cu ce-l oxigeneaza cu sangele din plamani? ...pai circula sangele fara inima? ...si uite asa te contrazici singur si revenim la problema initiala ...si anume ca Dumnezeul Biblic (Yahwe) este 98 % maimuta!

Citeaza

Ce nu au animalele, se cheama constiinta.

Multumesc ptr informatie ...de 2 ani de zile repet zilnic acelasi lucru ...ba chiar ma supar pe biserica si credinta ca inlocuiesc Constiinta umana cu un surogat de texte negandite care are ca scop lobotomizarea fintei umane ...si inlocuirea Constintei cu CREDINTA oarba!
0

#1137 Utilizator offline   octav.c 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 January 2009 - 11:49 PM

Vezi postareaSikaryan, la Jan 2 2009, 11:33 PM, a spus:

Dar eu cred ca si tu ar trebui sa te documentezi ca sa afli ca maimuta primata nu e atat de proasta cum o crezi tu ...si mai ales nu atat de bicisnica cum sunt unele bestii cu aspect uman 100%

... si mai ales... mai lasa putin ura aia deoparte. Nu-i mai permite sa-ti intunece ratiunea.

Vezi postareaSikaryan, la Jan 2 2009, 11:41 PM, a spus:

Pai cum vine asta ...mai inainte spuneai ca Dumnezeo= Duh ...pai duhurile au si creier?

Sikaryan, adu-mi acum unde am spus eu asta?
Hai, ca nu glumesc.
Si daca nu gasesti, sa recunosti ca te-ai grabit sa vorbesti fara sa intelegi.
Si atunci, sa nu mai faci afirmatii 'suverane'...
0

#1138 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 January 2009 - 11:47 PM

Vezi postareaCita T, la Jan 2 2009, 11:26 PM, a spus:

Pai prietene, mai intai s-a crezut si abia apoi s-a stiut.

Evident ca in Evolutie totul s-a facut treptat ...dar nu cumva vrei sa redevenim canibali doar ptr ca stramosii nostrii la a 1000-a generatie au fost canibali!
De unele lucruri trebuie sa ne descotorisim ...si sa ramanem la ce este mai bun si mai superior ...tot asa si cu Credinta ..a fost si ea buna la timpul ei ...dar astazi a devenit o frana in calea dezvoltarii si in instrument de indobitocit si manipulat masele!
Asa ca trebuie sa o aruncam peste bord ...ptr ca avem ceva mai bun cu ce sa o inlocuim!
0

#1139 Utilizator offline   octav.c 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 January 2009 - 11:51 PM

Vezi postareaSikaryan, la Jan 2 2009, 11:41 PM, a spus:

Multumesc ptr informatie ...de 2 ani de zile repet zilnic acelasi lucru ...ba chiar ma supar pe biserica si credinta ca inlocuiesc Constiinta umana cu un surogat de texte negandite care are ca scop lobotomizarea fintei umane ...si inlocuirea Constintei cu CREDINTA oarba!

stii ce sta la baza celui mai mare rau facut OMULUI, Sikaryan?
0

#1140 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 January 2009 - 11:48 PM

Vezi postareaCita T, la Jan 2 2009, 11:49 PM, a spus:

... si mai ales... mai lasa putin ura aia deoparte. Nu-i mai permite sa-ti intunece ratiunea.

Ura mea este de aceasi natura ca si fanatismul tau religios!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 116 Pagini +
  • « Prima
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Predestinarea * * * * *
Teme combinate
zexelica  847 52.162
Hot Topic (New) Chivotul Domnului
...sau Chivotul Legamintului
Bagherra  32 6.572
Hot Topic (New) Conversatie cu Dumnezeu
Mesaj dictat de Divinitate
misela  161 14.116
Hot Topic (New) Dumnezeu ne pune sa alegem dintre scenarii karmice? VictorN  68 5.801
Hot Topic (New) Noi suntem demoni in Iad (sufletul nostru), iar Satana e regele acestei lumi? Oreste2010  80 7.849