octavc, la Jun 5 2008, 10:49 AM, a spus:
Da am fost pe link, multumesc.
Sigur, ca si dinozaurii sunt tot animale, si poti usor sa le asimilezi data aparitiei cu ziua in care au fost facute animalele, dar...
...eu ma gandeam sa gasesc undeva turnura evenimentelor. Ceva de genul: animalele nu au ascultat de planul Dumnezeu, (vezi Sodoma si Gomora- in cazul oamenilor, Potopul- in cazul oamenilor si animalelor) si atunci Dumnezeu a trimis "foc din cer" si "intuneric pe pamant", pedepsindu-i si omorandu-i pe dinozauri...
Exista asa ceva?
Nu exista detalii in biblie dar este evident faptul ca la potop intreaga lume ,oameni,animale,clima...etc au fost schimbate radical.Pana la potop oamenii traiau pana la 900 de ani si existau specii de animale necunoscute de noi...
1. Cand au inceput oamenii sa se inmulteasca pe fata pamantului, si li s-au nascut fete,
2. fiii lui Dumnezeu au vazut ca fetele oamenilor erau frumoase; si din toate si-au luat de neveste pe acelea pe care si le-au ales.
3. Atunci Domnul a zis: "Duhul Meu nu va ramanea pururea in om, caci si omul nu este decat carne pacatoasa: totus
zilele lui vor fi de o suta douazeci de ani."
4. Uriasii erau pe pamant in vremurile acelea, si chiar si dupa ce s-au impreunat fiii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor, si le-au nascut ele copii: acestia erau vitejii care au fost in vechime, oameni cu nume.
5. Domnul a vazut ca rautatea omului era mare pe pamant, si ca toate intocmirile gandurilor din inima lui erau indreptate in fiecare zi numai spre rau.
6. I-a parut rau Domnului ca a facut pe om pe pamant, si S-a mahnit in inima Lui.
7. Si Domnul a zis: "
Am sa sterg de pe fata pamantului pe omul pe care l-am facut, de la om pana la vite, pana la taratoare, si pana la pasarile cerului; caci Imi pare rau ca i-am facut."
8. Dar Noe a capatat mila inaintea Domnului...