sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Sindrom de nevi displazici familial Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Leo33 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 13-March 08

Scris 28 May 2008 - 09:58 PM

Buna !
Nu stiu de ce public aici... am insa un motiv. Este cineva -o doamna imi pare- cu nik-ul Spider care se vede ca stie ce spune. Poate am noroc si vede si postul acesta si-si da cu parerea.

Am un baietel de 10 ani care acum 2 luni si-a traumatizat o alunita (4-5mm) de pe scalp regiunea occipitala.
A treia zi, cand am observat-o m-am dus la un dermatolog din Constanta, care i-a examinat nevul, a zis ca ar fi seboreic si ca prezinta “coaja” - sange inchegat, si a vrut sa i-l cauterizeze pe loc cu electrocauterul.
Eu m-am impotrivit si i-am zis ca am citit pe Internet ca nicidecum nu este indicata cauterizarea datorita distrugerii tesutului proba. A zis ca asa cum e, nu prezinta nici un pericol imediat, dar ar fi optim daca ar fi cauterizat pe viitor.
Am plecat si am luat Internet-ul la puricat, si am gasit-o pe conf.dr.Olga Simionescu in Bucuresti, se spune ca una din cele mai bune dermatoloage din tara.
Am sunat si m-a programat la o consultatie DUPA O LUNA, ca-i foarte agolomerat ! La consultatie mi-a zis ca baiatul meu are sindrom de nevi displazici si ca trebuie sa faca o dermoscopie si m-a reprogramat peste inca o luna. Am fost ieri si am facut dermoscopia, la alunita respectiva si la inca una pe pavilionul urechii pe care copilul o are din nastere - a zis ca-i pare suspecta.
Rezultatul dermatoscopiei la nevul occipital (cel traumatizat):
1.retea pigmentara prezenta, pozitiva, foarte delicate, fragmentata, distribuita periferic.
2.culori:brun,beige,albastru-beige,rosu,alb=5
3.voal alb-albastru:absent
4.puncte:prezente, multiple,brune,periferice
5.globule brune,de mari dimensiuni, unele confluate
6.pseudopode absente
7.curgere radiala absenta
8.marginea si forma leziunii:nu este abrupta in nici un cadran
9.vascularizatie prezenta cu eritem intre 6 si 9, fara vase individualizate
10. zone ca “frunza de artar” absente
11.arii “in spita de bicicleta” absente
12.ulceratie absenta
13.pseudochiste cornoase absente
14. fisuri si cripte absente
15.structuri “ca amprentele” absente
16.depigmantare prezenta aproximativ 20% din suprafata formatiunii
17.obstruari foliculare absente
18.keratina absenta
19.modele “gyri&sulci” absente
20.arii albastru otel absente
21.pattern special de localizare absent

Concluzie: analiza patternului arata o formatiune pigmentara cu aspect de nev atipic.
A mai zis ca nevii sunt foarte agitati.

A recomandat excizia chirurgicala (programare peste inca trei spatamani) cu o “preducea” de 6mm, nevul avand 5mm. Eu i-am zis ca am citit ca ar trebui excizat cu o margine mai mare de minim 2mm, pentru siguranta, dar mi-a zis ca e nu e nici o problema, si ca se excizeaza asa cum a zis ea, si daca -DOAMNE FERESTE -rezultatul testului histopatologic nu e OK atunci se scoate o portiune mai mare din tesutul din jur.

Eu de ieri dimineata nu am mai putut manca nimic, nu pot sa dorm deloc, si sunt tare agitat (la fel si nevasta-mea) : MI-E FRICA, TARE FRICA pentru copilul meu.
Mi-e frica ca n-am sa fac alegerea optima pentru copilul meu care este totul pentru mine.

Intrebarea mea este: Sa mai consult si alti dermatologi sau e bine s-o cred pe d-na Simionescu ?
Ea a zis ca “daca ar fi copilul ei, ea asa ar proceda” . Numai ca … nu e copilul ei.

Multumesc pentru raspunsuri.

Aceasta postare a fost editata de Leo33: 28 May 2008 - 09:59 PM

0

#2 Utilizator offline   spider 

• super marmota ;)))
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-June 04

Scris 07 June 2008 - 01:02 PM

Vezi postareaLeo33, la May 28 2008, 06:58 PM, a spus:

Buna Leo33,
Nu voi trece in revista punctele rezultatului dermatoscopiei, insa iti pot spune ca rezultatul nu este alarmant. Rasufla usurat dar mergi mai departe cu copilutul tau sa-i fie excizat acel nev. Parerea mea este ca doamna Dr. Simionescu stie foarte bine ce face. Mergi pe mana ei. Si sa ne aduci vesti bune.
salutari,
spider.
0

#3 Utilizator offline   avgustul 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 03-March 06

Scris 31 July 2008 - 01:10 PM

Vezi postareaspider, la Jun 7 2008, 02:02 PM, a spus:

Buna Leo33,
Nu voi trece in revista punctele rezultatului dermatoscopiei, insa iti pot spune ca rezultatul nu este alarmant. Rasufla usurat dar mergi mai departe cu copilutul tau sa-i fie excizat acel nev. Parerea mea este ca doamna Dr. Simionescu stie foarte bine ce face. Mergi pe mana ei. Si sa ne aduci vesti bune.
salutari,
spider.

SPIDER,
DA UN SEMN DE VIATA...SUNT AVGUSTUL SI NU STIU DACA POT SA MA BUCUR...!!!AU TRECUT 2 ANI SI INCA NU E NIMIC ALARMANT...AS VREA SA STAM DE VORBA...
TE SALUT,
avgustul :spiteful:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Dermatom fibros?
Stie cineva ce este?