Arcangelo, la May 27 2008, 10:26 PM, a spus:
Interpretarea mea nu este literatura...e doar un exemplu de logica elementara
Hai,spune-ne in ce context,aceste afirmatii din Biblie,au alt sens decat cel
logic,pe care l-am expus eu.
Ilie nu e ,,o parabola'',a existat cu adevarat,profetia intoarcerii lui mai inainte de mesia a existat si ea (ca de-aia a si fost numit Ioan Botezatorul, ,,
Inaintemergatorul",pentru a sublinia implinirea profetiei...).Nici Ioan Botezatorul nu e o parabola...parabola e doar in mintea ta!
Astea sunt referirile la reincarnare care au scapat vigilentei ,,sfantului'' conciliu,convocat de ,,sfantul ,cel asemenea cu apostolii(!!!)imparat Constantin",la vreo 400 de ani de la inaltare...)
Ilie a existat, Ioan a existat, Israel a existat, David a existat, Moise a despartit mare in doua, Sodoma a fost arsa, etc.........
Parabolele biblice sunt un exemplu fizic cu un inteles ceresc. Unele sunt doar parabole, fara sa fie fapte sau personaje reale, altele sunt relatari istorice. Acestea din urma nu pot fi intelese spiritual decat de cei salvati. De ex. cand Hristos a mers pe mare, pt tine este un fapt real, istoric, mai tragi si o invatatura morala si.....gata! Intelesul spiritual nu-l mai cauti. Insa mersul pe mare are un inteles spiritual, ca aproape orice fraza din Biblie.
Aaa, ca nimeni nesalvat nu pricepe si nu stie sa caute intelesul..............e altceva. Insa cei nesalvati
NU POT sa inteleaga, nu e ca nu vor.............
NU POT.
1 Corinteni 2
14Dar
omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci,
pentru el, sīnt o nebunie; şi nici
nu le poate īnţelege, pentrucă trebuiesc judecate duhovniceşte.
Oameni cauta intelepciunea prin prisma gandirii lor, gen CODUL LUI DAVINCI..........insa Dumnezeu face altfel. Orice notiune sau concept are un vers definitie, care devine un bloc logic. Versul definitie este DIRECT. Concluzia nu poate avea alt vers contradictie. E o carte logica, Biblia. Insa........departe de cei nesalvati....asa a vrut Dumnezeu. Iar pe cei salvati nu-i crede nimeni, pt ca adevarul doare.......
Si orice notiune se explica singura, prin studierea ei in intreaga Biblie, nu cum fac bisericile si seminariile, care izolează cāteva versuri şi fac doctrină pe ele şi după aia te fac prost dacă le spui adevărul.
Mă mir cum, īnţelpţii şi filozofii lu' peşte, marii gānditori de pe aici, nu se uită cum este posibil ca dintr-o singură Biblie să iasă 150 de doctrine....

Asta rată gradul de orbire a lor şi totala lipsă a celei mai elementare logici. 1+1 fac
INTOTDEAUNA 2, nu 129

Botezul, de exemplu, nu este de 3 feluri, cum spun bisericile, īnsă, niciun dăştept dă p-aici nu se preocupă de asta........

Īnsă se erijează īn mari specialişti ai
LOGICII 
:ol2:
Nigga', please