Salut,
As avea si eu o rugaminte pt cei care ma pot ajuta in rezolvarea acestui proiect. Trebuie sa realizez conversia spatiilor de culori, mai bine spus din CMY in RGB, in C Builder.
Ma gandeam sa fac un trak bar,dar nu stiu exact daca e bine si sa folosesc algoritmul asta:
void CMYtoRGB(double c, double m, double y, double* r, double* g, double* b)
{
assert(r && g && b);
assert(c >= 0 && c <= 1);
assert(m >= 0 && m <= 1);
assert(y >= 0 && y <= 1);
*r = ( 1 - c );
*g = ( 1 - m );
*b = ( 1 - y );
}
... dar nu stiu exact de unde sa incep....
As avea nevoie de niste explicatii suplimentare
Multumesc
Pagina 1 din 1
Procesarea imaginilor CMY to RGB
Scris 23 May 2008 - 12:32 PM
l-ai rulat si nu functioneaza, sau care e problema ?
nu stii cum sa treci de la CYM la RGB ?
nu stii cum sa treci de la CYM la RGB ?
Scris 23 May 2008 - 03:13 PM
Exact asta e, ca nu stiu cum anume sa incep. Am doar algoritmul, si nu stiu prin ce modalitate sa-l folosesc, adica cate track bar-uri trebuie sa fac,sau daca nu trebuie sa folosesc track bar
Scris 23 May 2008 - 09:59 PM
Backtracking nu cred ca are de-a face cu conversia CYM->RGB, am impresia ca nici el nu stie exact ce se cere...
Eu nu inteleg ce dificultati intampini...
1) citesti imaginea (fisierul imaginii) de pe disc si o stochezi in memorie intr-o matrice sau ce vrei tu.
2) faci o bucla unde efectuezi transformarea CYM -> RGB element cu element a matricii
3) salvezi matricea RGB pe disc ca imagine.
Pentru pasii 1) si 3) ai nevoie de biblioteci speciale de functii care-ti citesc/scriu fisiere de tip imagnie, de exemplu in format TIFF: http://www.libtiff.org/libtiff.html
Trebuie sa citesti cu atentie specificatiile fiecarei functii care manevreaza fisiere TIFF, insa nu este greu deloc.
Eu nu inteleg ce dificultati intampini...
1) citesti imaginea (fisierul imaginii) de pe disc si o stochezi in memorie intr-o matrice sau ce vrei tu.
2) faci o bucla unde efectuezi transformarea CYM -> RGB element cu element a matricii
3) salvezi matricea RGB pe disc ca imagine.
Pentru pasii 1) si 3) ai nevoie de biblioteci speciale de functii care-ti citesc/scriu fisiere de tip imagnie, de exemplu in format TIFF: http://www.libtiff.org/libtiff.html
Trebuie sa citesti cu atentie specificatiile fiecarei functii care manevreaza fisiere TIFF, insa nu este greu deloc.
Scris 24 May 2008 - 03:22 PM
Nu e vorba de backtraking. Track bar e generata automat in C builder,adica o bara, cum e in photoshop la culori de maresti luminozitatea sau inchizi culorile. Am sa incerc cum a zis soarce 
Merci pt raspunsuri
Merci pt raspunsuri
Aceasta postare a fost editata de b1a0120: 24 May 2008 - 03:23 PM
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Visual Basic 6
Am o problema pt. slide controler in VB6 |
vpiti | 1 | 1.989 |