sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Obsesiv-Compulsiv topice unite Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Demiurgul 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-May 06

Scris 23 May 2008 - 12:31 AM

Care dintre voi suferiti de chestia asta .. sa vb numai ce-i care au fost diagnosticati ..

e PE AICI CAREVA ...

Aceasta postare a fost editata de Demiurgul: 23 May 2008 - 12:54 AM

0

#2 Utilizator offline   Sarah N.... 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-July 06

Scris 15 June 2008 - 12:34 PM

O are el - printre altele:

http://www.roportal....topic27682.html

dar nu stiu daca ne mai viziteaza forumul...

Aceasta postare a fost editata de Sarah N....: 15 June 2008 - 12:34 PM

0

#3 Utilizator offline   Demiurgul 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 20 June 2008 - 10:20 PM

Sunt mai multi dar sunt in anonimat ..
0

#4 Utilizator offline   Sarah N.... 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-July 06

Scris 22 June 2008 - 12:45 PM

Imi permit sa postez aici relatarea cuiva care a trecut prin asa ceva - ca tot nu a postat nimeni nimic:

--"Nu reuseam sa fac nimic fara sa recurg la ritualuri. Acestea sunt prezente in orice aspect al vietii mele. Numaratoarea era ceva important pentru mine. Cand imi reglam alarma noaptea trebuia sa o reglez la un numar ale carui cifre insumate sa nu dea ca rezultat un numar "malefic". Daca sora mea avea 33 de ani si eu 24, era imposibil sa las televizorul pe canalul 33 sau 24. Imi spalam parul de trei ori si nu o data pentru ca 3 e un numar norocos, iar 1 nu este. Imi lua mai mult sa citesc pentru ca numaram randurile dintr-un paragraf. Cand scriam la o teza nu-mi permiteam sa am un anumit numar de cuvinte pe un rand daca numarul lor era unul "malefic". Mereu eram ingrijorat ca, daca nu efectuam o actiune, parintii mei vor muri. Sau ma temeam de eventualitatea de a le face rau, care era total irationala. Nu as fi putut sa scriu cuvantul "moarte" fiindca ma temeam ca se va intampla ceva rau."
--"A ma imbraca dimineata era dificil, pentru ca urmam un ritual si daca deviam de la ritualul respectiv, trebuia sa o iau de la capat. Constientizam ca ritualurile erau fara sens, dar nu le-am putut inlatura decat prin intermediul terapiei."

sursa:
http://www.cabinetpsihoterapie.ro/articole...compulsiva.html
0

#5 Utilizator offline   freedomxx 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 17-July 05

Scris 22 June 2008 - 12:55 PM

Vezi postareaSarah N...., la Jun 22 2008, 01:45 PM, a spus:

Imi permit sa postez aici relatarea cuiva care a trecut prin asa ceva - ca tot nu a postat nimeni nimic:

--"Nu reuseam sa fac nimic fara sa recurg la ritualuri. Acestea sunt prezente in orice aspect al vietii mele. Numaratoarea era ceva important pentru mine. Cand imi reglam alarma noaptea trebuia sa o reglez la un numar ale carui cifre insumate sa nu dea ca rezultat un numar "malefic". Daca sora mea avea 33 de ani si eu 24, era imposibil sa las televizorul pe canalul 33 sau 24. Imi spalam parul de trei ori si nu o data pentru ca 3 e un numar norocos, iar 1 nu este. Imi lua mai mult sa citesc pentru ca numaram randurile dintr-un paragraf. Cand scriam la o teza nu-mi permiteam sa am un anumit numar de cuvinte pe un rand daca numarul lor era unul "malefic". Mereu eram ingrijorat ca, daca nu efectuam o actiune, parintii mei vor muri. Sau ma temeam de eventualitatea de a le face rau, care era total irationala. Nu as fi putut sa scriu cuvantul "moarte" fiindca ma temeam ca se va intampla ceva rau."
--"A ma imbraca dimineata era dificil, pentru ca urmam un ritual si daca deviam de la ritualul respectiv, trebuia sa o iau de la capat. Constientizam ca ritualurile erau fara sens, dar nu le-am putut inlatura decat prin intermediul terapiei."

sursa:
http://www.cabinetpsihoterapie.ro/articole...compulsiva.html

Inseamna ca micile mele obsesii sunt apa de ploaie pe langa asa ceva...Am inteles ca sunt cat de cat normala... :rot:
0

#6 Utilizator offline   Demiurgul 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 22 June 2008 - 06:02 PM

Da e belea cu asta ....e nasol ca pe parcurs devii un fel de robot ...
0

#7 Utilizator offline   Franco222 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 30-July 07

Scris 22 June 2008 - 09:57 PM

Ritualul este un comportament care are la baza o frica de un anumit lucru, pe care nu stii prea bine cum sa-l ocoloesti, dar ai credinta ca, daca lucrurile se petrec mereu la fel, nu ramane nicio portita deschisa pentru ca lucrul acela sa se petreaca ("nu stiu ce sa fac ca sa ocolesc pericolul dar este logic ca, atata vreme cat fac exact ce am mai facut, pericolul va fi ocolit ca si pana acum").
0

#8 Utilizator offline   thalia71 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 30-March 07

Scris 25 June 2008 - 11:51 AM

Boala obsesiv-compulsiva nu e o boala haioasa, cu una care provoaca enorm de multa suferinta atat pacientului cat si familiei acestuia.
De ce?
Pentru ca pacientul isi recunoaste pe tot parcursul bolii obsesiile si compulsiile dar nu se poate opri sa realizeze aceste compulsii-asta e din pacate natura bolii
Din fericire, exista tratament-doze foarte mari de antidepresive cu efecte bune si foarte bune. Din nefericire, exista ori dr tampiti care dau medicatie, dar nu in doza marita si atunci raspunsurile terapeurice se las asteptate sau pacienti chimio-rezistenti care traiesc o adevarata drama.
De terapia cogntiv-comportamentala-exista cativa medici specializati pe OCD sau TOC, restul..mai bine tineti-va banii in buzunar.
Numai bine va doresc
0

#9 Utilizator offline   Poison_ivy 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 13-June 10

Scris 13 June 2010 - 03:30 PM

Am o obsesie de cativa ani buni pt numarul 12..nu-mi aduc aminte de cand,dar inca din copilarie.de ex cand merg cu masina numar copacii din 12 in 12,casele din 12 in 12,daca ma uit la un film numar din 12 in 12 cuvintele subtitrarii,aleg mereu nr 12,numar pe degete pana ajung la 12 si ma opresc..daca se intampla sa numar ceva,fac in asa fel(scad,adun,inmultesc) astfel incat sa ajung la nr 12..nu o fac zilnic,insa incep sa o fac din ce in ce mai des si mai inconstient..am gasit un documentar despre un tip care are o obsesie similara pt nr 12,insa problemele sale au inceput din copilarie(http://www.guardian....ndrelationships),si e ereditar din partea tatalui..la mine in familie nu exista cazuri si am inteles ca e vorba de un OCD.Ma poate ajuta cineva?Sunt studenta la psihologie insa profesorii mei nu au bunavointa de a ne ajuta in aceste privinte,deci..ma repet..ma poate ajuta cineva?
0

#10 Utilizator offline   Un_gand 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 18-July 08

Scris 13 June 2010 - 04:39 PM

Vezi postareaPoison_ivy, la Jun 13 2010, 04:30 PM, a spus:

Am o obsesie de cativa ani buni pt numarul 12..nu-mi aduc aminte de cand,dar inca din copilarie.de ex cand merg cu masina numar copacii din 12 in 12,casele din 12 in 12,daca ma uit la un film numar din 12 in 12 cuvintele subtitrarii,aleg mereu nr 12,numar pe degete pana ajung la 12 si ma opresc..daca se intampla sa numar ceva,fac in asa fel(scad,adun,inmultesc) astfel incat sa ajung la nr 12..nu o fac zilnic,insa incep sa o fac din ce in ce mai des si mai inconstient..am gasit un documentar despre un tip care are o obsesie similara pt nr 12,insa problemele sale au inceput din copilarie(http://www.guardian....ndrelationships),si e ereditar din partea tatalui..la mine in familie nu exista cazuri si am inteles ca e vorba de un OCD.Ma poate ajuta cineva?Sunt studenta la psihologie insa profesorii mei nu au bunavointa de a ne ajuta in aceste privinte,deci..ma repet..ma poate ajuta cineva?

Eu n-am nici o obsesie, si cred ca sunt prea comoda ca sa fac vreuna :doh: .
Daca te inteleg poate scapi de ea. Ce reprezinta pentru tine nr 12 ? Dupa ce faci toate lucrurile din 12 in 12 se intampla ceva ?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Respectul pentru cei din jur Abc2009ro  34 2.561
Replici noi Bolile si problema socializarii Bird without wings  2 696
Hot Topic (New) forme de comunicare
ce forme de comunicare ti se potrivesc/preferi?
Athmy  42 4.628
Hot Topic (New) Nevoia de a fi agresata
De ce ?
S.R.  67 6.453
Replici noi Arketis 20 mg Roxana@ Elena  9 10.534