sau Inregistrare

• 11 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Domeniul profetic,profetii... "Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic" Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   enohabel 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 14-May 08

Scris 28 May 2008 - 03:29 AM

Vezi postareazexelica, la May 28 2008, 12:18 AM, a spus:

Te rog sa nu faci pe povestitorul. UNDE SCRIE CA FEMEIA ESTE BISERICA? Versul, please!!!!!!!!!
Scrie de femei, de stele, dar nu scrie de biserica.
Doar copiezi, pt ca proba e evidenta si usor de aratat daca ai fi studiat subiectul.

Studiul biblic nu este vorbaria morala despre copii bolnavi vindecati pe care o faceti la biserica, ci o stiinta. La biserica nu va invata nimic spiritual si-ti pot demonstra imediat ca nu intelegi Biblia spiritual.
Daca nu stii, nu mai face afirmatii gratuite pt ca eu chiar stiu ce vorbesc si am studiat singur, nu copiez.

Cunosc foarte bine invataturile bisericilor voastre si incapatanarea cu care mentin doctrina gresita a liberului arbitru.

Tu esti ori foarte naiv ori foarte smecher, unde ai vazut tu femei cu stele pe cap si luna sub picioare???ha???
Apocalipsa este o carte a simbolurilor care trebuie descifrate, mereu ma lovesc pe forumuri de tipi din astia care nu pot accepta ca sunt altii mult mai buni si mai profunzi decat ei, in loc sa stea cuminti si sa invete ceva :blink:
0

#22 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 28 May 2008 - 06:11 AM

Si totusi, sunt si eu curioasa: unde scrie ca femeia e biserica? :blink: Si daca nu scrie, cum de s-a intepretat ca "biserica" acest simbol, pe ce criterii?
0

#23 Utilizator offline   enohabel 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 28 May 2008 - 07:48 AM

Vezi postareaEnki, la May 28 2008, 06:11 AM, a spus:

Si totusi, sunt si eu curioasa: unde scrie ca femeia e biserica? :blink: Si daca nu scrie, cum de s-a intepretat ca "biserica" acest simbol, pe ce criterii?

Pai scrie in mod simbolic chiar acolo in profetie...sa analizam prima data femeia din cap 12,biserica autentica, ca opusul ei,cealalta femeie biserica apostata din cap.17 am analizato.

citat

1. Īn cer s'a arătat un semn mare: o femeie īnvăluită īn soare, cu luna supt picioare, şi cu o cunună de douăsprezece stele pe cap.
2. Ea era īnsărcinată, ţipa īn durerile naşterii, şi avea un mare chin ca să nască.
3. Īn cer s'a mai arătat un alt semn: iată, s'a văzut un mare balaur roş, cu şapte capete, zece coarne, şi şapte cununi īmpărăteşti pe capete.
4. Cu coada trăgea după el a treia parte din stelele cerului, şi le arunca pe pămīnt.
Balaurul a stătut īnaintea femeii, care sta să nască, pentruca să-i mănīnce copilul, cīnd īl va naşte.

5. Ea a născut un fiu, un copil de parte bărbătească. El are să cīrmuiască toate neamurile cu un toiag de fer. Copilul a fost răpit la Dumnezeu şi la scaunul Lui de domnie.

Deoarece femeia are 12 stele pe cap, aceasta reprezinta pe cei 12 apostoli,iar faptul ca este invaluita in soare reprezinta lumina bisericii care o primeste de la Hristos, are luna sub picioare; biserica este lumina lumii.
Dar de ce avem ca simbol al bisericii femeia???, pentru ca biserica este de fapt o femeie,mai precis o mireasa, mireasa lui Hristos.
De ce are un mare chin ca sa nasca?
Deoarece crestinismul actual a falimentat si numai o parte din biserica pastreaza marturia, acestia sunt biruitorii de care vorbeste Domnul Isus, cand se adreseaza celor 7 biserici din apocalipsa.
deci numai copilul(biruitorii) care la nascut femeia,are parte de rapire la prima revenire a Domnului, iar ca acest copil ii reprezinta pe biruitorii care carmiuieste neamurile cu un toiag de fier avem versete in apocalipsa 2;26

26. Celui ce va birui şi celui ce va păzi pīnă la sfīrşit lucrările Mele, īi voi da stăpīnire peste Neamuri.
27. Le va cīrmui cu un toiag de fer, şi le va zdrobi ca pe nişte vase de lut, cum am primit şi Eu putere dela Tatăl Meu.
28. Şi-i voi da luceafărul de dimineaţă.“
29. Cine are urechi, să asculte ce zice Bisericilor Duhul.

Apoi vedem ca balaurul, care este Satan, a vrut sa manance copilul nascut de femeie;
pentru aceasta avem versete ca se vor scula hristosi mincinosi si proroci mincinosi si vor insela pe multi, daca se poate chiar pe cei alesi.
0

#24 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 28 May 2008 - 07:43 AM

Fiecare poate vedea simboluri diferite in anumite lucruri. De exemplu: o sabie - unii vad in asta un simbol pentru razboi, altii pentru dreptate. Sarpele de exemplu: pentru unii este semnificatia raului, a vicleniei, pentru altii este asociat cu medicina si vindecarea. Nu este atat de usor sa spui: da, lucrul asta simbolizeaza NUMAI asta, trebuie sa vedem TOATE posibilitatile de interpretare.
0

#25 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 28 May 2008 - 12:40 PM

Vezi postareaenohabel, la May 28 2008, 04:29 AM, a spus:

Tu esti ori foarte naiv ori foarte smecher, unde ai vazut tu femei cu stele pe cap si luna sub picioare???ha???
Apocalipsa este o carte a simbolurilor care trebuie descifrate, mereu ma lovesc pe forumuri de tipi din astia care nu pot accepta ca sunt altii mult mai buni si mai profunzi decat ei, in loc sa stea cuminti si sa invete ceva :cheer:

Tu faci idolatrie dacă nu compari Scriptură cu Scriptură.

Faptul că femeia este biserica trebuie să rezulte din Scriptură, nu din logica ta.
Ştii unde este proba biblică sau doar copiezi după alţi teologi de la tine de la biserică?

Un om cu bun simţ, īn cazul tău, ar spune cinstit că el doar a preluat aceste idei de la alţii................precum şi doctrina mincinoasă a liberului arbitru de la arminică, mīnă mică.. :blink: :) īnsă, ştiu, nu e cazul......:o: :) :-

Vezi postareaEnki, la May 28 2008, 07:11 AM, a spus:

Si totusi, sunt si eu curioasa: unde scrie ca femeia e biserica? :cheer: Si daca nu scrie, cum de s-a intepretat ca "biserica" acest simbol, pe ce criterii?

Uite, mă, Enki, cum se face, īnsă omu' e mincinos şi nu recunoaşte că habar n-are de meserie şi doar vine cu copy de la teologii bisericii lui....
Apocalipsa 19:7-9

7Să ne bucurăm, să ne veselim, şi să -I dăm slavă! Căci a venit nunta Mielului; soţia Lui s'a pregătit,

8şi i s'a dat să se īmbrace cu in supţire, strălucitor, şi curat.`` -(Inul subţire sīnt faptele neprihănite ale sfinţilor.)

9Apoi mi -a zis: ,,Scrie: Ferice de cei chemaţi la ospăţul nunţii Mielului!`` Apoi mi -a zis: ,,Acestea sīnt adevăratele cuvinte ale lui Dumnezeu!``

Prima şi prima oară observăm din analiza textului grecesc că traducătorii noştrii campioni au tradus cuvāntul γυνη ca SOŢIE (s-o ţie cine? :cheer: :cheer:) cānd īnseamnă FEMEIE.
Se observă faptul că nici vorbă de vreo nevastă īn următoarele versuri: faptele neprihănite ale sfinţilor, CEI chemaţi la ospăţ.

Legătura oficială cu biserica este prin faptele neprihănite ale sfinţilor

Evrei 12:22-23

22Ci v'aţi apropiat de muntele Sionului, de cetatea Dumnezeului celui viu, Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de adunarea īn sărbătoare a īngerilor,

23de Biserica celor īntīi născuţi, cari sīnt scrişi īn ceruri, de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, de duhurile celor neprihăniţi, făcuţi desăvīrşiţi,

Iar, un alt loc folosit ca probă este următoarea analogie:

Efeseni 5

22 Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri ca Domnului;

23căci bărbatul este capul nevestei, după cum şi Hristos este capul Bisericii, El, Mīntuitorul trupului.

24Şi după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot aşa şi nevestele să fie supuse bărbaţilor lor īn toate lucrurile.

25 Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi S'a dat pe Sine pentru ea,

26ca s'o sfinţească, după ce a curăţit -o prin botezul cu apă prin Cuvīnt,

Cred că este suficient.
0

#26 Utilizator offline   enohabel 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 28 May 2008 - 06:59 PM

E rau cand nu avem parteneri de dialog constructiv :cry:
0

#27 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 28 May 2008 - 11:55 PM

Vezi postareaenohabel, la May 28 2008, 07:59 PM, a spus:

E rau cand nu avem parteneri de dialog constructiv :cry:

Īmi pare rău că nu poți studia de unul singur Biblia și trebuie să ne impui citirea celor copiate și īnvățate de la biserica ta.

Eu nu cred nimic din ceea ce crede unul și altul, ci numai ce scrie și poate fi dovedit. Dacă vrei o discuție constructivă, academică, dovedește-ți afirmațiile. Sau, spune-ne că nu īnțelegi cum funcționează studiul biblic și că doar copiezi și tu de la unii și alții și e OK. Cum crezi că te las văzānd că nu știi cum se ajunge la unele concluzii? Păi eu nu știu ce vă īnvață la biserică? Numai morală. Nimic spiritual și doctrina faptelor omului.
Trebuie să vă atragă cineva atenția.....că acolo numai ”yes-men” sunt. Ce zice popa, aia e! Nimeni nu pune la incercare doctrina si afirmațiile lor.

Aceasta postare a fost editata de zexelica: 28 May 2008 - 11:57 PM

0

#28 Utilizator offline   enohabel 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 29 May 2008 - 03:16 AM

Cele 2 fiare din Apocalipsa 13

Prima fiara;

1. Apoi am stătut pe nisipul mării. Şi am văzut ridicīndu-se din mare o fiară cu zece coarne şi şapte capete; pe coarne avea zece cununi īmpărăteşti, şi pe capete avea nume de hulă.
2. Fiara, pe care am văzut-o, semăna cu un leopard; avea labe ca de urs, şi gură ca o gură de leu. Balaurul i-a dat puterea lui, scaunul lui de domnie şi o stăpīnire mare.

Aceasta fiara reprezinta o forta grozava,multinationala,mondiala,zidita pe temelia Imperiului Roman reinviat (Uniunea Europeana).
Aici observam ca atat balaurul din cap. 12 apoc. cat si prima fiara au ;zece coarne,sapte capete si pe coarne 10 cununi imparatesti,ceea ce usor putem observa ca insusi Balaurul se indentifica cu aceasta fiara,citez;

Balaurul i-a dat puterea lui, scaunul lui de domnie şi o stăpīnire mare.
3. Unul din capetele ei părea rănit de moarte; dar rana de moarte fusese vindecată. Şi tot pămīntul se mira după fiară.
4. Şi au īnceput să se īnchine balaurului, pentrucă dăduse puterea lui fiarei. Şi au īnceput să se īnchine fiarei, zicīnd: „Cine se poate asemăna cu fiara, şi cine se poate lupta cu ea?“
Aceasta fiara v-a stapani 42 de luni,adica 3 ani si jumatate si ar corespunde cu prima parte din necazul cel mare.
Apoi nu stim ce s-a intamplat dar din cele 7 capete care le avea si care reprezinta 7 imparati cinci au cazut,unul este,celalalt nu a venit inca, asa ca apare fiara a doua din pamant .
Totusi in cartea lui Daniel gasim un corn mic,dinaintea caruia au fost smulse 3 coarne,(din cele 10) si acest corn mic de fapt este fiara a doua, imparatul Imperiului Roman reinviat

A doua fiara;

11. Apoi am văzut ridicīndu-se din pămīnt o altă fiară, care avea două coarne ca ale unui miel, şi vorbea ca un balaur.
12. Ea lucra cu toată puterea fiarei dintīi īnaintea ei; şi făcea ca pămīntul şi locuitorii lui să se īnchine fiarei dintīi, a cărei rană de moarte fusese vindecată.

Aici este interesant ca a doua fiara este reprezentata de o singura persoana, avea 2 coarne ca ale unui miel(deci un om bland si religios in aparenta) dar vorbea ca un balaur.
Aceasta a doua fiara lucra cu toata puterea fiarei dintai, este un superman care savarseste minuni,amageste pe locuitorii pamantului,are putere sa dea suflare icoanei fiarei dintai si sa vorbeasca.
Apoi introduce semnul fiarei dintai obligatoriu,pe mana sau pe frunte,sa nu se poata cumpara sau vinde ceva,iar cei care se impotrivesc vor fi omorati.
citez;

17. şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei.
18. Aici e īnţelepciunea. Cine are pricepere, să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este: şase sute şase zeci şi şase.

Aici observam ca fiara are un numar de om si este;666...acum din moment ce numarul nu este o necunoscuta atunci ne vom indrepta atentia spre ceva care semnifica asta si are rezultat;666.
Cea mai rezonabila interpretare ar fi ; Fiara a doua,fiind o persoana,un om cu insusiri supranaturale,acest om are un nume propriu,si acest nume al lui trebuie sa corespunda cu;666.
Deci in nici un caz nu ne putem pronunta inainte ca el sa apara pe scena, abia cand va aparea ,cei care au intelepciunea pot socoti numele fiarei sau numarul numelui ei.
Semnul fiarei are si semnificatie spirituala, iar practic(probabil) v-a fi microcipul care acum se produce din greu si care v-a inlocui banii si cartile de identitate.
Semnificatia spirituala este ca fiara v-a pregati minutios omenirea prin mas media ca sa primeasca acest semn;
Pe mana dreapta= lucrarea fiarei
Pe frunte=gandirea fiarei.

Acum intrebarea care sta in fata noastra; Cine este,sau cine ar putea fi aceasta persoana(fiara a doua)???
Din multele interpretari care le-am studiat m-am oprit la una; Aceasta persoana este insusi ANTICRIST si v-a fi un lider de origine evreu, este cornul mic din cartea lui Daniel cap.7 vers.8,este un lider puternic al Imperiului Roman reinviat.
Interpretarea potrivit careia fiara(ori prima ori a doua) este biserica romano-catolica, nu are deloc temelie.
Sistemul romano-catolic, impreuna cu fiicele(bisericile protestante desprinse din ea sau ortodoxii la marea schisma) fac parte din Babilonul din apocalipsa 17,Femeia care sade pe ape mari.
Aceasta noi stim ca este biserica apostata(curvie spirituala) dar fac precizarea aici ca noi nu vorbim de membrii care alcatuiesc aceste biserici, ci de sistemul babilonian dupa care se conduc.
Apoi in nici un caz nu putem identifica romano-catolicismul cu fiara,deoarece ea calareste pe fiara,iar la sfarsit fiara si cele 10 coarne,vor uri pe curva o vor pustii si o vor lasa goala.
Acum vreau sa citez din nou versetul 2 din apoc.13 referitor la prima fiara;

2. Fiara, pe care am văzut-o, semăna cu un leopard; avea labe ca de urs, şi gură ca o gură de leu. Balaurul i-a dat puterea lui, scaunul lui de domnie şi o stăpīnire mare.
0

#29 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 29 May 2008 - 07:10 AM

Ai ceva sa ne spui si de niste prooroci care vor fi ucisi? Si care mai apoi... :cry:
0

#30 Utilizator offline   zodiak 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 23-May 07

Scris 29 May 2008 - 09:57 AM

Vezi postareaEnki, la May 29 2008, 08:10 AM, a spus:

Ai ceva sa ne spui si de niste prooroci care vor fi ucisi? Si care mai apoi... :crazy:

Am citit o carte despre profetii, in care se arata cum ca aceste profetii au fost scrise dupa ce s-au intamplat, de catre mai multi autori Primul Isaia, Al doilea Isaia, si al treilea, etc.

Intr-adevar Biblia are 2 tipuri de "profetii", primele scrise dupa evenimente, si altele mai ambigue si generale, de fapt niste blesteme pentru toti dusmanii lui Israel !

Deoarece din Biblie lipsesc multe evanghelii si carti, inclin sa cred ca totul este regizat !

Biserica ar putea iesi in fata lumii si sa arate un pergament vechi de 2500 de ani, datat cu C14, atat el cat si cerneala, in care sa apara profetiile biblice implinite, insa nici evreii si nici crestinii, nu au putut sa aduca aceasta dovada !

Astazi ori in urma cu 100 de ani, un bun analist politic si filosof, ar fi putut sa prevada schimbariile din lume pana in prezent, bazandu-se pe analiza evolutiva din ultimele cateva sute de ani.

Era usor de anticipat ca englezii, ori vorbitorii de engleza, vor domina lumea (Spania era infranta din timpul Elisabetei 1; Franta dupa batalia maritima Nelson vs Napoleon; Germania era divizata si se afla in concurenta terestra cu Franta, natiuniile slave si Rusia; iar turcii se retrageau de sute de ani din fata rusilor si polonilor !).

Aparitia UE se putea previziona, caci in final prin impilarea si disparitia imperiilor europene stramtorate de Anglia si Rusia, trebuia gasita o cale de lupta intre ultimele doua Imperii, iar I.Britano-american, foarte bogat, versatil si avansat, isi dorea o Europa unita care sa-i fie aservita economic si adversara Rusiei, pentru a o izola mai bine ! :stars:

Pe viitor vom avea un stat mondial format din (SUA-Canada + UE) + (Australia, N.Zeelanda, Papua-Noua Guinee, Filipine, Coreea de sud, Japonia, Singapore, Tailanda, Malaezia, Taiwan) + state aservite din America latina, Nigeria, Africa de sud, etc.

ceea ce va ramane in afara vor fi: INDIA, CHINA, Rusia

Aceasta postare a fost editata de Cyber-sapiens: 29 May 2008 - 10:02 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 11 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Atasamente Despre ziua de odihna * * * * *
Teme combinate
zexelica  2.467 102.431
Topic inchis Atasamente Sfarsitul lumii si al pamantului in 2008. Gelupanda  264 21.715
Poll (No New) Chestionar:    Spaga sau taxe? Pixelut  4 4.703
Topic inchis Daca te ineci, unde ajungi? -=Scary boY=-  124 18.606
Hot Topic (New) Sa fie cumva mai multi..."Dumnezei"? tjedy2000  69 14.775