Mama mea a fost diagnosticata cu "formatie tumorala hepatica" (pseudotumora inflamatorie prezumtiva) cu diametrul de 9,5 cm. segment VII. Este propusa pentru operatie, iar acum este sub tratament cu antibiotice, deoarece facea febra destul de mare. I sa-a recomandat regim fara sare si grasimi.
Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce este aceasta boala destul de rara si daca o pot ajuta altfel decat prin interventie chirurgicala. Medicii mi-au spus ca acest "abces" se resoarbe foarte rar cu antibiotic.
Va multumeste o fiica disperata.
Pagina 1 din 1
Pseudotumora inflamatorie prezumtiva abces la ficat
Scris 08 August 2005 - 10:04 PM
Drag Amonis, nu orice formatiune tumorala inseamna si cancer.Important este sa fim pregatiti sufleteste si nu numai sa suportam realitatea si mai poi operati. Si eu sint diagnosticata cu formtiune tumorala pe coaste C8-9, am fost la chirurgie toracica si mi sa-a recomandat operatia fara sa-mi spuna de-la prof. Aldea ce riscuri implica acest opertie si ce sanse am de supravietuire fara ea.
Numai Dumnezeu stie ce ne asteapta. Trebuie sa ne spovedim in acest post, sa ne impartasim si sa ne rugam pentru sanatate. Decizia apartine mamei tale , singura hotraste ce trebuie sa faca.
Mult curaj.
Ameli
Numai Dumnezeu stie ce ne asteapta. Trebuie sa ne spovedim in acest post, sa ne impartasim si sa ne rugam pentru sanatate. Decizia apartine mamei tale , singura hotraste ce trebuie sa faca.
Mult curaj.
Ameli
Scris 09 August 2005 - 07:29 AM
Draga Ameli,
Iti multumesc pentru incurajari. Necazul la boala mamei mele este ca aceasta pseudotumora (abces, o numesc doctorii) este fluida, deci nu i se poate preleva probe si nici face punctie, pentru a stabili de ce natura este. Doctorii mi-au spus sa mi-o inchipui ca pe o punga infectata (din cauza aceasta ar face mama febra). Ciudat este ca nu se stie prea multe despre aceasta forma de tumoare. Un profesor de la Fundeni presupune ca formarea acestui abces este urmare a neprocesarii de catre ficat a unor medicamente, drept urmare le-a stocat. Sa speram ca in septembrie, cand este propusa ptr. operatie totul va fi Oca.
Speranta nu moare niciodata.
Amonis
Iti multumesc pentru incurajari. Necazul la boala mamei mele este ca aceasta pseudotumora (abces, o numesc doctorii) este fluida, deci nu i se poate preleva probe si nici face punctie, pentru a stabili de ce natura este. Doctorii mi-au spus sa mi-o inchipui ca pe o punga infectata (din cauza aceasta ar face mama febra). Ciudat este ca nu se stie prea multe despre aceasta forma de tumoare. Un profesor de la Fundeni presupune ca formarea acestui abces este urmare a neprocesarii de catre ficat a unor medicamente, drept urmare le-a stocat. Sa speram ca in septembrie, cand este propusa ptr. operatie totul va fi Oca.
Speranta nu moare niciodata.
Amonis
Scris 02 September 2005 - 12:26 PM
ai mai aflat ceva despre afectiunea mamei tale? sunt chiar curios ce a fost... ma gandesc, pseudotumora aceea, n-ar putea fi cauzata de un echinochoccus? sa fie un chist hidatic?
mama ta are caine, cu care vine in contact constant?
Scris 07 September 2005 - 04:54 PM
weeezer, la Sep 2 2005, 01:26 PM, a spus:
ai mai aflat ceva despre afectiunea mamei tale? sunt chiar curios ce a fost... ma gandesc, pseudotumora aceea, n-ar putea fi cauzata de un echinochoccus? sa fie un chist hidatic?
<{POST_SNAPBACK}>
<{POST_SNAPBACK}>
Noutati nu am. Din discutiile pe care le-am purtat cu profesori in medicina si care nu m-au lamurit prea mult reiese ca aceasta pseudotumora prezumtiva (abces) este rezultatul neprocesarii de catre ficat a unor medicamente, in special antibiotice.
Mama este programata pentru operatie la Fundeni la sfarsitul lunii, si deabea dupa ce o deschide se poate spune cu precizie de ce natura este tumora. Pana acum nu au putut sa-i extraga celule din acel abces pentru ca se tem ca spargandu-l vor raspandi infectia.
O sa va tin la curent cu ce se intampla.
Multumesc pentru grija.
Amonis
Scris 07 September 2005 - 09:16 PM
Draga Simona,
Diagnosticul este clar: pseudotumora: adica este ceva care arata ca o tumora dar nu e tumora si prezumtiva adica posibila sau presupusa. Faptul ca face febra inseamna ca este un proces infectios. E bine ca nu a facut punctie sa vada ce este. Pana nu deschide chirurgul nimeni nu poate sti despre ce e vorba. S-ar putea ca vezicula ei biliara sa aiba o prelungire in care s-au adunat niste calculi care acum s-au infectat, cum la fel de bine s-ar putea sa fie si un chist hidatic. In orice caz cred ca singura cale este operatia.
Sanatate si curaj !
Diagnosticul este clar: pseudotumora: adica este ceva care arata ca o tumora dar nu e tumora si prezumtiva adica posibila sau presupusa. Faptul ca face febra inseamna ca este un proces infectios. E bine ca nu a facut punctie sa vada ce este. Pana nu deschide chirurgul nimeni nu poate sti despre ce e vorba. S-ar putea ca vezicula ei biliara sa aiba o prelungire in care s-au adunat niste calculi care acum s-au infectat, cum la fel de bine s-ar putea sa fie si un chist hidatic. In orice caz cred ca singura cale este operatia.
Sanatate si curaj !
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Care este cel mai bun chirurg estetician din Timisoara? | Aniela Varga | 0 | 1.672 |
|
Leziune de ligamente | Capusha | 1 | 1.926 |
|
Subluxatie rotula
ortopedie |
Dida76 | 0 | 929 |
|
Tumoare submandibulara dreapta benigna
va rog ajutati-ma .. |
Danutzu_Ninutza | 0 | 2.165 |
|
Chirurgie laparoscop | Vladevil | 0 | 2.138 |