1 Samuel 19:2 Dar Ionatan, fiul lui Saul, care iubea mult pe David, i-a dat de ştire, şi i-a zis: "Tatăl meu Saul caută să te omoare. Păzeşte-te dar mâine dimineaţă, stai într-un loc tăinuit, şi ascunde-te.
1 Samuel 19:3 Eu voi ieşi şi voi sta lângă tatăl meu în câmpul în care vei fi; voi vorbi tatălui mei despre tine, voi vedea ce va zice, şi-ţi voi spune."
1 Samuel 19:4 Ionatan a vorbit bine de David tatălui său Saul: "Să nu facă împăratul", a zis el, "un păcat faţă de robul său David, căci el n-a făcut nici un păcat faţă de tine. Dimpotrivă, a lucrat pentru binele tău
Samuel 20:17 Ionatan a întărit şi mai mult faţă de David dragostea pe care o avea pentru el, căci îl iubea ca pe sufletul lui. 1 Samuel 20:30 Atunci Saul s-a aprins de mânie împotriva lui Ionatan, şi i-a zis: "Fiu rău şi neascultător, nu ştiu eu că ţi-ai luat ca prieten pe fiul lui Isai, spre ruşinea ta şi spre ruşinea mamei tale?
1 Samuel 20:31 Căci câtă vreme va trăi fiul lui Isai pe pământ, nu va fi linişte nici pentru tine, nici pentru împărăţia ta. Şi acum trimite să-l caute, şi să mi-l aducă, fiindcă este vrednic de moarte".
1 Samuel 20:32 Ionatan a răspuns tatălui său Saul, şi i-a zis: "Pentru ce să fie omorât? Ce a făcut?"
1 Samuel 20:33 Şi Saul şi-a îndreptat suliţa spre el, ca să-l lovească. Ionatan a înţeles că era lucru hotărât din partea tatălui său să omoare pe David.
1 Samuel 20:34 S-a sculat de la masă într-o mânie aprinsă, şi n-a luat deloc parte la masă în ziua a doua a lunii noi; căci era mâhnit din pricina lui David, pentru că tatăl său îl ocărâse. 1 Samuel 20:41 După plecarea băiatului, David s-a sculat din partea de miazăzi, apoi s-a aruncat cu faţa la pământ şi s-a închinat de trei ori. Cei doi prieteni s-au îmbrăţişat şi au plâns împreună. David mai ales se prăpădea plângând.(intr-o alta traducere,s-au sarutat!!)
Apoteotic...nu-i asa...cat se iubeau baietii aia...si tac-su lu' ala murea de ciuda...si de gelozie...si toate momentele alea intime ale lor...
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis