sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Evolutie melanom malign Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Emi 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 08-August 05

Scris 19 April 2006 - 09:08 AM

Vezi postareaspider, la Dec 26 2005, 12:05 PM, a spus:

Buna emi
multumesc mult pentru urari. Sa ti se intoarca inzecit! :rot:
Sper ca tatal tau se simte mai bine acum. Si ca a trecut de faza critica. Imi cer mii de scuze ca nu am mai ajuns sa raspund mesajului tau in timp util. Sper sa ma ierti.

daca inca mai ai nevoie sa vorbesti cu cineva....sunt aici.
Cu drag,
spider

La Multi Ani! :blink:

Pentru Spider
Am din nou o veste buna despre tata. Desi ne-am speriat din cauza umflaturii aparute langa zona operata, acum ne-am linistit: rezultatul de la RMN este foarte bun. Intre timp si umflatura a cedat la tratamente naturiste, dupa ce in prealabil s-a "plimbat" in zona cefei si gatului. S-au mai diminuat si problemele cardiace ale tatalui.
Urmatoarea evaluare va fi facuta dupa 4-5 luni (va face un screening CT). Speram sa nu mai apara nimic pana atunci. Cel mai mult ma bucura starea sa psihica: este foarte optimist (de parca a si uitat de boala) si plin de entuziasm. Continua tratamentele naturiste, nu face exces la produse din carne, mananca legume, fructe, cereale in mod echilibrat.
Iti multumesc din nou pentru sustinere si ajutor.

Iti doresc un Paste cu multa bucurie si liniste in suflet, sanatate si toate cele bune.

Emi
0

#22 Utilizator offline   negoitaviorel 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 30 April 2006 - 12:00 PM

Buna ziua. Am si eu o mare problema, ca marea majoritatea a celor de pe acest forum de altfel dar poate nu la fel de grava. Am o ruda de sex feminin in varsta de 23 de ani diagnosticata cu melanom malign meningeal , tumora in bisac, localizare C4-C7, in februarie 2006 la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucuresti. A fost operata si i s-a indepartat o parte din aceasta tumoare. Mentionez ca evolutia a fost f. rapida si din februarie pana acum este imobilizata la pat, fara a putea sa-si miste membrele inferioare, iar cele superioare din ce in ce mai putin. In aprilie au fost facute analize la Institutul Victor Babes cu urmatoarele rezultate (citez):
-histopatologic: proliferare tumorala alcatuita din celule rotunde, ovalare dar si fuziforme, alungite cu moderat pleomorfism nuclear, cu nucleoli proeminenti, cu activitate mitotica (peste 2/10 HPF) dispuse in plaje mici, solid dar si cu aspect fasciculat storiform, cu masiva depunere de pigment brun granular, cu zone de necroza;
-imunohistochimic:VIM pozitiv difuz tumora, S100 pozitiv tumora, MELAN A pozitiv tumora, HMB45 pozitiv zonal tumora, MAGE negativ, EMA negativ, CD117neconcludent, GFAP negativ, Nestin slab pozitiv zonal, Ki67 pozitiv aproximativ 15% celule tumorale.
Concluzii-aspectul histopatologic si testele imunohistochimice sant compatibile cu o proliferare melanocitara. Prezenta activitatii mototice, indicele de proliferare, prezenta necrozei pledeaza pentru malignitate, respectiv melanom malign. NL. in lipsa unei interesari cutanate sau mucoase se poate presupune caracterul primar al leziunii.

Mentionez ca in prezent a fost externata si in urma tratamentului cu citostatice (temodal) se afla internata la reanimare la spitalul judetean Buzau.
Mentionez ca pana in februarie 2006 nu a avut nici un simptom si dupa o operatie de apendicita efectuata in februarie 2006 la spitalul Buzau, aceasta s-a declansat printr-o tetraplegie completa. Este un caz disperat. Au fost contactati mai multi medici oncologi care au spus ca nu s-au mai intalnit cu asa ceva. Dorim orice informatii in legatura cu aceasta boala (tratamente, clinici). Putem prezenta documente suplimentare ,fisa spital, buletin analiza, RMN. Multumesc anticipat.
0

#23 Utilizator offline   lauriana 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 13-July 07

Scris 13 July 2007 - 01:52 PM

Pentru spider

Buna

Am gasit din intamplare asest site. Te rog foarte mult sa ma ajuti. Tatal meu a fost diagnosticat cu melamom malign metastaza in urma cu 3 ani.Intr-o prima faza i-a aparut o umflatura sub brat. A fost operat, de unde medicul a extirpat mai multi ganglioni dintre care cativa erau metastaza.

Medicul a zis ca provin de la o pata neagra de pe corp. Avea pe spate un semn mai mare negru, dar acesta nu s-a modificat in nici un fel. Urmatoarea oreratie a fost pentru extirparea semnului. Dupa aceasta au mai urmat inca 5 operatii. Penultima, nu chiar sub brat, a fost la Institutul oncologic la cluj iar rezultatul a fost "de natura virala". La diferenta de un an au aparut din nou ganglionii de data aceasta deasupra claviculei care au fost tot metastaza.

Dupa primele operatii, a facut un tratament cu interferon, iar dupa ultima 2 sau 3 sedinte cu citostatice. Starea lui generala este foarte buna, de asemenea analizele toate sunt foarte bune, doar ca este nervos si pe baza de stres a facut si diabet.
A fost in Ungaria la un aparat despre care se spune ca identifica toate celulele active din organism. Rezultatul a fost foarte bun, nu i-a gasit nici macar una.

Va rog mult spuneti-mi clinici din tara si strainatate unde se trateaza astfel de cazuri. Scrieti-mi va rog din suflet pe adresa de mail ca o perioada nu mai am acces la internet. Adresa mea este: undefined
0

#24 Utilizator offline   spider 

• super marmota ;)))
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-June 04

Scris 17 July 2007 - 07:58 PM

Vezi postarealauriana, la Jul 13 2007, 10:52 AM, a spus:

Pentru spider

Buna

Am gasit din intamplare asest site. Te rog foarte mult sa ma ajuti. Tatal meu a fost diagnosticat cu melamom malign metastaza in urma cu 3 ani.Intr-o prima faza i-a aparut o umflatura sub brat. A fost operat, de unde medicul a extirpat mai multi ganglioni dintre care cativa erau metastaza.

Medicul a zis ca provin de la o pata neagra de pe corp. Avea pe spate un semn mai mare negru, dar acesta nu s-a modificat in nici un fel. Urmatoarea oreratie a fost pentru extirparea semnului. Dupa aceasta au mai urmat inca 5 operatii. Penultima, nu chiar sub brat, a fost la Institutul oncologic la cluj iar rezultatul a fost "de natura virala". La diferenta de un an au aparut din nou ganglionii de data aceasta deasupra claviculei care au fost tot metastaza.

Dupa primele operatii, a facut un tratament cu interferon, iar dupa ultima 2 sau 3 sedinte cu citostatice. Starea lui generala este foarte buna, de asemenea analizele toate sunt foarte bune, doar ca este nervos si pe baza de stres a facut si diabet.
A fost in Ungaria la un aparat despre care se spune ca identifica toate celulele active din organism. Rezultatul a fost foarte bun, nu i-a gasit nici macar una.

Va rog mult spuneti-mi clinici din tara si strainatate unde se trateaza astfel de cazuri. Scrieti-mi va rog din suflet pe adresa de mail ca o perioada nu mai am acces la internet. Adresa mea este: undefined

Buna lauriana,
Imi cer scuze, insa nu am inteles. Ce fel de cazuri? De diabet?
0

#25 Utilizator offline   claudia 24 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 18-June 08

Scris 18 June 2008 - 02:50 PM

Buna ziua....am observat ca mesajul a fost postat in urma cu ceva timp....dar uitandu-ma pe internet in legatura cu aceasta boala MELANOM MALIGN vroiam sa va intreb cum se simte mama dvs?
va multumesc
0

#26 Utilizator offline   anamaria2dia 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 20-March 08

Scris 12 October 2008 - 07:21 PM

Vezi postareaEmi, la Aug 9 2005, 08:46 AM, a spus:

Va multumesc pentru raspuns.
Nu e cazul sa va cereti scuze pentru duritate, intotdeauna am preferat stilul transant intr-o conversatie, fara ocolisuri.
nu sunt sanse de vindecare din pacate. din pacate nu poti sa il ajuti f mult dar fai toate poftele. sper sa vb pe mess
0

#27 Utilizator offline   Nina333 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 03-January 11

Scris 03 January 2011 - 09:19 PM

iti dau adresa institutului de oncologie din Bucuresti ( http://www.iob.ro/ ), poti intra acolo si vei gasi informatii spun eu foarte utile. De asemenea poti intra in contact direct cu ei. Cred ca sunt singurii care te pot indruma si sunt foarte buni.

Daca melanomul sa-a raspandit deja la ganglioni, cum iti spuneam, acestia trebuiesc indepartati obligatoriu. Sugestia mea este sa nu mai pierdeti timpul si sa faceti toate investigatiile necesare. Prima este sa se verifice gradul de avansare a tumorei in sistemul limfatic. Daca ganglionii santinela nu au fost atinsi atunci sansele sunt destul de mari.

Draga Spider,

Sper ca va mai pot gasi aici pe forum..
Tatal meu si a lovit o alunita, pe care din pacate a operat o cam tarziu, abia dupa 8 luni de la accident. S a extirpat alunita impreuna cu o mare suprafata din jur, locul operatiei s a vindecat bine (a ramas mai inchis la culoare decat restul pielii, dar sper ca odata cu trecerea timpului se mai duce). A urmat tratamentul cu Interferon, intai intravenos apoi subcutanat, de 3 ori pe saptamana. Operatia si tratamentul au fost executate la Elias in Bucuresti - -am auzit si bune si rele, parerea Dvs care este?
La aprox 10 luni de la prima operatie, i s au extirpat si 3 noduli de la subrat - asta s a petrecut chiar de Craciunul acesta si inca nu stim rezultatul biopsiei. La sfatul medicului, a intrerupt momentan tratamentul cu Interferon si cel naturist - produse apicole in general, si altele ca echinaceea ginseng etc. Operatia a fost facuta la IOB, pe care am vazut ca l ati recomandat - asa sa fie! si doctorii de acolo ne au sfatuit impotriva unui pet/ct si impotriva chimioterapiei - care este parerea Dvs? ce alte metode de cercetare putem aborda? un pet/ct ar fi prea periculos in comparatie cu beneficiile aduse?

Astept cu nerabdare, sper sa gasiti timp sa cititi si va multumim din suflet!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Sa ma ingrijorez?
Cancerul de piele
pete32  5 6.773
Replici noi Imunohistochimie CorinaVasile  0 3.847
Replici noi Mai mergem la mare? mel74  3 3.022
Replici noi Melanom malign la un copil in varsta de 9 ani?
Urgent!
bertha34  10 11.888
Hot Topic (New) Atasamente Melanom malign. Topic combinat.
- intrebari / raspunsuri
Lorryd  288 127.845