sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Despre tacere si adevar cand sa taci pentru ca adevarul demoleaza imagini cladite cu migala? Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   zanapadurilor 

• Zana sefa!
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 21-September 06

Scris 19 May 2008 - 11:03 PM

Daca ati cunoaste pe cineva bine, bine de tot, si ati sti ca in urma cu ceva ani se lauda cu atentia pe care i-o dadea sotul unei dudui, ati pastra acest adevar pentru voi insiva, ori l-ati divulga atunci cand respectiva ar deveni foarte apropiata de respectiva familie?

In urma cu sapte ani abia o cunoscuse pe M. Si imi povestea cu lux de amanunte cum sotul acesteia o lauda ce bine arata, ii face confidente, si ca i se pare ca ar cam placea -o. Apoi, dupa sapte ani, o gasesti introdusa bine in familia respectiva. Prietena de nadejde, despre care M. stie doar ceea ce ea vrea sa stie. Care roseste la comanda cand vine vorba de sex, desi in urma cu 10, 12 ani nu ierta cei mai feroce masculi, in timp ce M. nu avusese niciun alt barbat in afara sotului. Despre M. avea doar vorbe critice in urma cu 7 ani, o enerva, i se parea cu gura mare, disgratioasa, ca l-ar tine sub papuc pe domnul sot, ca ar fi profitoare, ca i-ar place sa profite de altii...

In cele din urma ii spuneti lui M. adevarul. Iar prietena comuna iti ureaza toate cele bune...

Ati gresit? Aveati dreptul sa scoateti la iveala aceste aspecte despre prietena de nadejde? E nedrept sa spui adevarul intr-o astfel de situatie? Exista situatii cand adevarul trebuie tainuit?
0

#2 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 20 May 2008 - 04:16 PM

Vezi postareazanapadurilor, la May 20 2008, 12:03 AM, a spus:

Exista situatii cand adevarul trebuie tainuit?

Nu ai dreptul s[ judeci pe nimeni, decāt cānd e vorba de doctrină sau dacă e membru al bisericii şi are un comportament nedemn (nu mai e valabil, era bisericilor fiind terminata).

Dacă ai fost īntrebată direct şi n-ai vrut să minţi, nu e treaba ta dacă adevărul doare. Īnsă, din proprie iniţiativă, nu e biblic să te bagi să descoperi tu păcatele altora.
Mai ales că era vorba de ceva īn trecut..........
0

#3 Utilizator offline   sarazin79 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 09-January 08

Scris 20 May 2008 - 04:47 PM

ce s'a intamplat dupa?
nu ca m'ar macina curiozitatea , sau aratatul cu degetul...doar gandul ca de obicei , adevarul spus altora , despre altii e bun atunci cand urmarile sint cel putin folositoare , in sensul de a construi pe ele...altfel...
0

#4 Utilizator offline   Kahila 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 04-September 07

Scris 20 May 2008 - 04:58 PM

Sant multe variabile....mai ales ca e o casnicie....prietene din astea sant cu miile.. :blink: .Ce nu inteleg eu.De ce a durat 7 ani?
Pe urma discutam.

Aceasta postare a fost editata de Kahila: 20 May 2008 - 04:58 PM

0

#5 Utilizator offline   zanapadurilor 

• Zana sefa!
  • PipPipPipPipPip

Scris 20 May 2008 - 06:46 PM

Vezi postareaKahila, la May 20 2008, 05:58 PM, a spus:

Sant multe variabile....mai ales ca e o casnicie....prietene din astea sant cu miile.. :blink: .Ce nu inteleg eu.De ce a durat 7 ani?
Pe urma discutam.

Buna intrebare.

Pentru ca legatura s-a rupt. Eu stiam ca pe M. nu o suporta, mereu comenta despre aceasta, ca e o profitoare, ca mereu i-ar cere obiecte, ca cere mereu servicii, ca striga la sot, ca, sarmanul e sub papuc, ca sarmanul nu poate deschide gura si doar langa ea se simte omul in largul sau...

Ca sa intelegeti mai bine, ele erau vecine de bloc la acea vreme. Amandoua au acelasi prenume, si acest aspect ma incurca in relatare.

In acea vreme cunostinta mea statea cu chirie in bloc cu M. Nu a muncit niciodata, nu vrea. Au ramas fara casa, are un copil cu concubinul sau, iar acum sta intr-un demisol, si tot nu vrea sa munceasca. Ce date s-au schimbat? Acum are nevoie de M. Inainte nu avea. Si prezenta acesteia o irita, plangadu-i sotului acesteia de mila.

De curand M. a inceput sa reia legatura cu mine, avand o fetita care se joaca cu fetita mea. Am devenit apropiata de M, si am constatat ca nu e deloc asa cum o descria cunostinta mea careia ii se faceau confidente... M. nu e frumoasa, dar e sincera, darnica, saritoare si buna. Are un mod de a se exprima mai pestrit, dar e extraordinar de sincera, si asta mie imi place. I-a dat fetitei mele multe haine, fara nici un interes. Mi-a mai cerut cate o jucarie, dar nu mi se pare ceva anormal intre doua mamici care se ajuta. Devenind apropiata de M. am aflat ca in acesti ani cunostinta mea i-a devenit apropiata, si vine foarte des pe la ea. M-a surprins, amintindu-mi ceea ce imi relata cunostinta in urma cu 6,7 ani. Pe atunci nu o aveam pe cea mica, aceasta fiind cea care m-a apropiat de M.

Precizez ca M. avea o incredere oarba in cea care o barfea chiar si cu sotul acesteia~!
0

#6 Utilizator offline   sarazin79 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 09-January 08

Scris 20 May 2008 - 06:41 PM

cui a folosit? si la ce?
0

#7 Utilizator offline   zanapadurilor 

• Zana sefa!
  • PipPipPipPipPip

Scris 20 May 2008 - 07:17 PM

Vezi postareasarazin79, la May 20 2008, 07:41 PM, a spus:

cui a folosit? si la ce?

Cunostinta mea are un trecut tulbure, cu mult sex la intamplare, in urma caruia a facut 6 avorturi. De unde stiu? Pentru ca in urma cu 12, 13 ani am fost in situatia lui M. Eu eram cea pe care o frecventa, cea careia ii cerea ajutorul cand facea vreo boacana, cea care mergea cu ea la medic. Apoi, cand nu a mai avut nevoie de mine, a disparut din peisaj. Ii aceeasi situatie a mai fost prietena mea din copilarie, Dana, cea prin care am cunoscut-o pe aceasta tipa. La un moment dat s-a lipit de Dana. Aceasta a acceptat-o fara rezerve, fiind un om altruist. I-a dat sa manance, a culcat-o la ea... Aceasta insa venea si mi se plangea mereu de Dana, avand mereu cate o gelozie ascunsa bine de Dana. Pe care insa nu i-o arata acesteia pe fata. Atunci am reusit sa ma abtin, si sa nu ma bag intre ele. La un moment dat Dana i-a gasit un serviciu. Atunci s-a rupt prietenia lor, caci cunostinta mea s-a suparat! Si a plecat val vartej de la Dana din casa, jignita ca ii gasise o slujba de vanzatoare, in conditiile in care ea nu avea nici macar liceul, pregatirea nepermitandu-i sa fie sercetara ori altceva...
Nu se jena sa imi relateze tot felul de lucruri, atunci a inceput sa imi caute prietenia. Eram diferite, o enervam, ma considera prea puritana si faptul ca eram virgina o irita, ma credea o ciudata, caci... ea nu putea fara .... Asa se exprima. Adora discotecile. Eu nu mergeam in discoteca. A doua zi venea si imi povestea ce tip a mai agatat, ce au facut... Ce nu au facut...

Intre timp casa lor a fost revendicata, s-a incurcat cu un tip, a facut un baiat. Acum sapte ani eu m-am maritat si legatura s-a rupt cam cand eu am nascut. Cu M. inca nu era apropiata, era doar o vecina care o agasa, care, spunea ea, ii cerea mereu sa ii cumpere ceva, ori sa stea cu fetita acesteia... Eu nu o cunosteam pe M. decat vag. Si mai ales din relatarile ei. Pentru ca o ducea foarte rau financiar, venea la mine, gateam, ii dadeam si copilului ei. Asta pana acum 5 ani.

Prin urmare cam in acest timp s-a apropiat ea de M.

Aceasta postare a fost editata de zanapadurilor: 20 May 2008 - 07:19 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis despre Dumnezeu
adevar?
rimpoce  18 6.303