sau Inregistrare

• 28 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Analiza Tranzactionala opinii pe marginea ei Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Maàt 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 14-July 07

Scris 17 May 2008 - 07:21 PM

Vezi postareaCdia, la May 17 2008, 08:25 PM, a spus:

Ca sa-ti vindeci sufletul (nu ma refer la cel religios!) poti apela la orice mijloace doresti, la AT sau terapie cognitiva INSA conditia este sa te cunosti pe tine insati.

Eu ma gandeam ca de fapt AT asta face ... te ajuta sa te cunosti pe tine insati in asa fel incat sa te poti recupera .
0

#22 Utilizator offline   Cdia 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 12-May 08

Scris 17 May 2008 - 07:34 PM

Vezi postareaLaughlin, la May 17 2008, 07:20 PM, a spus:

Da, sa te cunosti pe tine. Adica sa ai constiinta de sine elevata. Si cu scriptul cum ramane? Ca la alte terapii nu se spune de el? Cum renunti la el, daca nu il identifici? A-l identifica e o parte a cunoasterii de sine. :tease:

prefer sa munesc scriptul mecanism, pentru mine suna mai putin ...mecanic :doh:
Scriptul nu este teorie ci practica pura si eu cred ca acesta se "scrie" pe tot parcursul vietii, nu doar in copilarie. Sau poate este scris in copilarie in linii mari si apoi completat de-a lungul vietii.

Vezi postareaMaàt, la May 17 2008, 07:21 PM, a spus:

Eu ma gandeam ca de fapt AT asta face ... te ajuta sa te cunosti pe tine insati in asa fel incat sa te poti recupera .

Te ajuta dar nu te poate forta. Cat la suta din ceea ce ne "arata" AT suntem dispusi sa admitem? dar sa acceptam sau sa schimbam?
0

#23 Utilizator offline   Laughlin 

• Saguaro
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 03-March 08

Scris 17 May 2008 - 07:31 PM

Vezi postareaCdia, la May 17 2008, 08:34 PM, a spus:

Te ajuta dar nu te poate forta. Cat la suta din ceea ce ne "arata" AT suntem dispusi sa admitem? dar sa acceptam sau sa schimbam?

Nu te poate forta nimeni. Principiul de baza al terapiei At este de la egal la egal Eu sunt OK - tu esti OK.
Poti admite atat cat doresti tu. si la fel de multe poti accepta sau schimba.
0

#24 Utilizator offline   gabone77 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 26-March 07

Scris 17 May 2008 - 09:00 PM

eu mi-am luat cartea si sunt pe la pagina 260. prefer sa citesc uitasem cum e si ma izolasem pe net aiurea. o sa imi dau si eu cu parerea pe masura ce mai citesc mai realizez una alta si se mai scrie pe forum. oricum am inceput cu ceva mai subtire inainte de cartea asta, o carte ce vb de mecanismele si tiparele negative care ne domina.
0

#25 Utilizator offline   Cdia 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 12-May 08

Scris 17 May 2008 - 09:16 PM

care carte zici?
0

#26 Utilizator offline   tinatina 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 10-May 08

Scris 17 May 2008 - 10:00 PM

buna seara
am aflat pentru prima data despre analiza tranzactionala pe roportal.m-a socat initial ,pentru ca am gasit ca este raspunsul la intrebarile si framintarile pe care le am de cel putin un an,de cind am intrat intr-o "obsesie"a cercetarii trecutului meu,a alegerilor pe care le-am facut,a relatiilor(cu parintii,cu barbatii,cu sotul meu).si am constatat ca am facut mereu si mereu aceeasi greseala de fond,am facut mereu acelasi gen de alegeri,pentru ca pina la urma sa observ ca merg exact pe drumul batut de mama mea.
am fost la doi psihologi pentru a ma ajuta sa depasesc descoperirile pe care le facusem in mine,sa incerc sa le inteleg mai bine,sa gasesc un mod de a-mi schimba viata.prea mult nu m-au ajutat,doar am mai aruncat din amaraciunea care-mi potopise sufletul.
teoria aceasta a scripturilor mi se pare foarte veridica.am inceput si cartea lui Eric Berne-"ce spui dupa buna-ziua".imi place,gasesc lucruri familiare aici.dar mai departe ce sa fac?caci in orasul meu putin probabil sa existe un psihoterapeut de AT.doamnele la care am fost m-au luat desigur cu cognitiv-comportamentala,si simteam ca asata nu mi se portiveste.nu era la mine problema gindurilor irationale,ci a unei dureri extraordinare pe care o simteam venind de departe,din copiarie.macar un psihanalist daca as fi gasit :doh:
citind acum cartea lui berne m-am identificat putin cu unele personaje,si imi stiu scriptul"neinvingator",cum este si mama mea.cel sortit sa munceasca,sa lupte,sa alerge dar sa nu reuseasca sa invinga niciodata,nefiind nici invins.
0

#27 Utilizator offline   Laughlin 

• Saguaro
  • PipPipPipPipPip

Scris 17 May 2008 - 10:19 PM

In Bucuresti sunt. Unii chiar buni.
0

#28 Utilizator offline   tinatina 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 10-May 08

Scris 17 May 2008 - 10:23 PM

am vazut ca sunt in bucuresti....din pacate sunt foarte departe de bucuresti.dar daca voi hotari ca trebuie sa fac acest pas,niste plimbari la bucuresti imi vor place. :tease:
cite sedinte ar fi necesare?am inteles ca nu-i ca la psihanaliza,sa stai trintit pe canapea cite 7ani :doh:
0

#29 Utilizator offline   Laughlin 

• Saguaro
  • PipPipPipPipPip

Scris 17 May 2008 - 10:42 PM

Stai cam 40 sedinte. Si nu trantit pe canapea. Pe scaun de la egal la egal. :doh:
0

#30 Utilizator offline   Cleric Preston 

• Donator de celule STEM
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 11-April 08

Scris 17 May 2008 - 10:47 PM

Vezi postareatinatina, la May 17 2008, 11:23 PM, a spus:

am vazut ca sunt in bucuresti....din pacate sunt foarte departe de bucuresti.dar daca voi hotari ca trebuie sa fac acest pas,niste plimbari la bucuresti imi vor place. :tease:
cite sedinte ar fi necesare?am inteles ca nu-i ca la psihanaliza,sa stai trintit pe canapea cite 7ani :doh:

Vreo 40 minim. Dar daca nu faci nimic concret in viata ta, doar asimilezi teoria, te intorci inapoi de unde ai plecat, poate nu complet emotional dar faptic da.

Cand iti iei un computer, dureaza cativa ani sa inveti cum sa-l folosesti eficient. Mie mi-a luat 10 ani si 7 calculatoare schimbate.

Ei, gandeste-te, ca om te nasti pe umeri cu un computer, nimeni nu iti spune cum functioneaza. Teoretic parintii iti instaleaza softul si iti arata pe viu cum sa rulezi softul respectiv. Daca softul e mincinos (are la baza centrarea pe sinele parintelui nu al copilului, satifacerea dorintelor egoiste ale parintelui prin copil) atunci copilul devine un adult nevrotic, cu viata mincinoasa, receptiv la minciuni si refractar la cauzele obiective ale efectelor. Faptul ca primesti la nastere un computer in folosinta pe viata, dar cu manual de instructiuni eronat, poate duce la psihoza. Manualul cu instructiuni este ideal si natural sa fie este instalat in copilarie, de catre parinti. Teoretic, el mai poate fi reinstalat in varianta fara bug-uri prin psihoterapie.

Aceasta postare a fost editata de Cleric Preston: 17 May 2008 - 10:53 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 28 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou