sau Inregistrare

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Donarea de organe optiune specificata in cardul de sanatate emis incepand cu 2011 Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   iridex 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 16-May 08

Scris 16 May 2008 - 12:56 PM

Noua lege a acordului prezumat pentru prelevarea de organe:
“Ionel a ajuns la spital, a avut un mic accident, iar daca medicii se ocupa de el rapid atunci scapa, dar ghinion, “marele om” multimiliardar care a avut o viata agitata (femei, bauturi, mancare multa si buna) este pe lista de astepatari pentru transplant de ficat, iar Ionel este compatibil cu el.“
Credeti ca pentru “marele om” multimiliardar va fi vreo problema pentru a plati ca sa isi prelungeasca viata?
Credeti ca pentru medici va fi o mare problema de constiinta de la o anumita suma in sus?
Ganditi-va la cele de mai sus cand veti fi sau nu de acord cu legea acordului prezumat!

Asa ca Ioneilor aveti grija de sanatea voastra, pentru ca “oamenii mari” sa poata face toate abuzurile care le poftesc avand intotdeauna la dispozitie organe sanatoase.

Concluzie:
Pentru oricine este destul de bogat si are probleme de sanate va fi foarte simplu sa obtina orice organ are nevoie.
Totdeauna vor exista medici care pentru un pret corespunzator si datorita legii acordului prezumat au toate posibilitatile create pentru abuzuri inimaginabile.

Noua lege aprobata pe 12.05.2008 de senat si care urmeaza sa fie inaintata spre aprobare camerei deputatilor pentru aprobarea definitiva spune ca se considera automant (acord prezumat) ca orice persoana este de acord sa i se preleveze organele daca ajunge in moarte cerebrala, fara a avea acordul lui prealabil sau al familiei.
0

#2 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 16 May 2008 - 01:46 PM

Vezi postareairidex, la May 16 2008, 01:56 PM, a spus:

Noua lege aprobata pe 12.05.2008 de senat si care urmeaza sa fie inaintata spre aprobare camerei deputatilor pentru aprobarea definitiva spune ca se considera automant (acord prezumat) ca orice persoana este de acord sa i se preleveze organele daca ajunge in moarte cerebrala, fara a avea acordul lui prealabil sau al familiei.

este o lege facuta cu fundul, ca de obicei, pentru ca in loc sa se poata face rost de mai multe organe, o sa apara scandaluri uriase intre familie si medici. daca tot vroiau sa rezolve criza de organe de transplant, n-au gasit o solutie prea fericita. :jester: ca de obicei...

insa, vizavi de comentariul tau, problema se pune altfel: nu stiu cati multi-miliardari sunt pe listele de asteptare pentru transplant de organe in romania. nu stiu de ce ar prefera sa faca transplant aici si nu in tari normale. nu stiu de ce un multimiliardar din asta n-ar cumpara direct organele de la vanzatori din lumea a treia, cum fac multimiliardarii din strainatate. nu stiu cati multimiliardari romani sunt dispusi sa cumpere viata unui om. nu stiu cati medici romani pot fi mituiti sa-si omoare pacientii pentru organe.

dar STIU SIGUR ca mor zeci si sute de oameni care ar fi putut fi ajutati de catre organele unor semeni, care insa n-au avut carduri de donator sau ale caror familii n-au fost de acord cu donarea de organe de la rudele lor aflate in moarte cerebrala.

30% DINTRE PACIENTII AFLATI PE LISTELE DE ASTEPTARE PENTRU TRANSPLANT MOR DIN CAUZA BIROCRATIEI SI A LIPSEI DE INFORMARE.
0

#3 Utilizator offline   Gelupanda 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-September 07

Scris 16 May 2008 - 01:50 PM

30% DINTRE PACIENTII AFLATI PE LISTELE DE ASTEPTARE PENTRU TRANSPLANT MOR DIN CAUZA BIROCRATIEI SI A LIPSEI DE INFORMARE.

Acelasi procent dintre romani mor anual din aceleasi motive...fara sa aiba nevoie de vreun transplant.
0

#4 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 17 May 2008 - 10:13 PM

Vezi postareairidex, la May 16 2008, 06:56 AM, a spus:

Normal ar trebui ca numai celor cu carte de donator sa i se preleveze organele.
Daca acest lucru se va face indiferent de acordul persoanei,vor iesi multe scandale.Nu stiu citi evrei traiesc la momentul actual in Romania,dar pentru ei de exemplu,asta va fi o problema mare din moment ce relgia mozaica interzice categoric prelevarea organelor.
0

#5 Utilizator offline   iridex 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 16-May 08

Scris 22 May 2008 - 03:39 PM

Ce am mai gasit postat pe aceasta tema:

"Ne preocupa, de asemenea, lipsa de acuratete a unor afirmatii din Expunerea de Motive a initiatorilor acestui proiect legislativ. Se spune, fara dovezi, ca: ?In tari precum Austria, Belgia, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Portugalia, Spania si Suedia aceasta situatie a fost solutionata prin introducerea acordului prezumat?.
Afirmatia aceasta ne duce în eroare. Marea Britanie nu a adoptat acordul prezumat. Dimpotriva, în ianuarie 2008, parlamentul englez a decis sa amâne pe termen nedefinit legiferarea acordului prezumat, optând, astfel, pentru altrenative mai umane si mai putin controversate, in special educarea si sensibilizarea publicului pentru donarea benevola de organe prin consimtamânt explicit. Prin urmare, se anticipeaza ca în 5 ani volumul de organe donate sa creasca cu 50%.
Nici Italia nu a adoptat acordul prezumat. Din 1998, în Italia, familia decedatului dispune daca organele decedatului pot fi prevelate sau nu.
În concluzie, este eronata afirmatia ca în tarile sus-mentionate a fost rezolvata penuria de organe. Dimportiva, statisticile disponibile denota ca decalajul între candidatii pentru transplante de organe si donatori, fie prin consimtamânt explicit sau prezumat, fie e stabil, fie creste.
Notabila, de asemenea, este situatia din Brazilia, unde în 2008 parlamentul a abrogat consimtamântul prezumat. Motivul a avut de a face cu diminuarea încrederii publicului în sistemul de sanatate si în profesia medicala, în general. Medicii au început sa fie priviti ca asasini legali, în loc de agenti curativi. Ca urmare, cetatenii brazilieni au optat în masa si explicit împotriva prelevarii de organe în caz de deces.
Aspectul acordului prezumat ridica un subiect etic foarte serios si anume conflictul de interes al cadrelor medicale. Traditional, medicul a fost agentul responsabil pentru salvarea vietii persoanelor muribunde. Adoptarea standardului acordului prezumat va transforma cadrele medicale în agenti care vor facilita moartea. Pacientii pe moarte vor fi perceputi doar ca potentiali donatori de organe si nu si ca indivizi ale caror vieti trebuie salvate.
O asemenea problema intra în conflict cu drepturile pacientilor. Dreptul fundamental al pacientului este de a fi îngrijit si salvat de la moarte. Dreptul fundamental la autonomia individuala este si el violat atunci când Statul impune asupra individului acordul prezumat. Demnitatea persoanei este protejata de lege, nu numai în timpul vietii, ci si dupa moarte."
0

#6 Utilizator offline   Kahila 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 04-September 07

Scris 29 August 2008 - 04:34 PM

Conform unei initiative legislative, toti pacientii aflati in moarte clinica vor deveni automat donatori de organe;S-a introdus termenul de acord prezumat ,adica orice persoană care în timpul vieţii nu şi-a exprimat refuzul de a-şi dona organele, devine automat donator după deces.
Intrebare: santeti dispusi sa va donati organele ?

Curaj.. :spiteful:
0

#7 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 29 August 2008 - 08:26 PM

Eu da. La mine scrie pe cartea de asigurare medicala "donator". Asta inseamna ca mi-am dat acordul.
Acum,daca nu mi l-as fi dat si mi-ar fi luat doctorii organele fara consimtamant dupa moarte,nu cred ca m-ar interesa din moment ce sunt moarta nu? Macar sa beneficieze cineva de pe urma lor. Dar asta este doar parerea mea.
0

#8 Utilizator offline   GinGin 

• tonic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 24-October 06

Scris 05 September 2008 - 05:50 PM

Kahila,m-ai pus in incurcatura...Nu stiu ce sa raspund...sper sa mor de batranete...asa ca mai bine sa hotarasca ceilalti ;)
0

#9 Utilizator offline   Etherial 

• Difuse it. Abuse it. Enjoy it!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 10-June 08

Scris 05 September 2008 - 06:09 PM

eu sunt dispusa !
poate chiar sa faca experimente studentii la medicina
0

#10 Utilizator offline   Saharian 

• fost
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 03-November 06

Scris 05 September 2008 - 06:14 PM

Vezi postareaEtherial, la Sep 5 2008, 05:09 PM, a spus:

eu sunt dispusa !
poate chiar sa faca experimente studentii la medicina

Pot incepe pe viu - de acum ? ;)

Si mie mi se pare prezumtia de acord o chestie buna :roll:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Hallux Valgus
O intrebare despre operatie hallux valgus
feneriz  11 11.678
Replici noi Probleme dupa bronhoscopie Claudiu93  8 4.307
Replici noi Regim alimentar postoperatoriu
Ce se poate minca in perioada de regim dupa operatie de apendicita?
printzesaL  0 6.856
Hot Topic (New) Sanatatea barbatului, averea familiei? bydy  30 3.273
Replici noi Insuficienta renala free  4 6.850