talida2006t, la May 12 2008, 11:17 PM, a spus:
Eu cred ca intr-un cuplu, libertatea este ceva absolut normal in momentul in care partenerii au incredere absoluta unul in celalalt. Daca increderea nu e, libertatea nu este nici ea.
Asadar,libertatea intr-un cuplu e ceva negociabil ? controlat? impus?
Si inca ceva...foarte multi dintre noi ne autolimitam libertatile pentru ca nu vrem sa ne suparam partenerul/a. Deci iti impui anumite restrictii?
Ma faci sa rad! Tot ceea ce ai spus mai sus imi evoca DOAR urmatoarea scena:
"Frate, aici esti liber ca pasarea cerului! Poti sa faci ce vrei tu, sa te plimbi pe unde vrei, sa te comporti cum vrei, pur si simplu nimeni nu iti va imputa niciodata, nimic" zise temnicerul dupa care incuie usa celulei fara ca sa se mai uite in urma...
Cuplu=doi oameni DIFERITI=>RESTRICTII (o groaza, nu asa!).
rise_again, la May 13 2008, 12:37 AM, a spus:
fara posesivitate exagerata.. atata timp cat exista comunicare nu e o problema libertatea

oamenii gelosi si posesivi au o problema cu libertatea
Ia uite aici! Alta Tante care arunca cu clisee; "atata vreme cat exista comunicare nu e este o problema libertatea".
Stimata doamna, contrar a ceea ce cred vedetele de pe sticla, comunicare NU REZOLVA ABSOLUT NIMIC, ci doar aduce o problema in atentie! Atata tot!
Si acum hai sa-ti dau un iegzemplu:
Afirmatie=A: Ma duc la vecina!
Raspuns=R: Ba nu te duci nicaieri!
A: Ba da ma duc si acum chiar am si plecat!
R: Nuuuu! Nu vreau sa...A plecat porcu' dreaq!
A rezolvat ceva comunicarea Tante? Aud?
Rezolvarea=Actiune.
Alt iegzeplu: cand a afirmat "ma duc la vecina" l-ai si pocnit peste bot!
Varianta 1. Va luati la bataie si va despartiti=S-a rezolvat, el s-a dus la vecina dar nu mai sunteti impreuna si atunci este liber sa faca ce vrea.
Varianta 2. Pricepe bou' ca nu glumesti=S-a rezolvat, el nu se mai duce la vecina si ramaneti impreuna si atunci el nu mai face ce vrea.