Talkabout, la May 11 2008, 07:57 PM, a spus:
cum as putea face ca atunci cand introduc o anumita pizza, si automat si componentele ei, sa nu se poata introduce pentru o pizza 2 componente care sunt incompatibile(care se afla in Incompatibilitati), deci sa nu ma lase sa introduc.
pentru lista de componente de adaugat la o pizza poti folosi urmatoarea procedura
create procedure GetComponente(@idPizza) as
select Componente.*
from Componente
where not idComponenta in
(select I.idComponenta2 from Reteta inner join Incompatibilitati as I on Reteta.idComponenta=I.idComponenta1
where reteta.idPizza=@idPizza
union select I.idComponenta1 from Reteta inner join Incompatibilitati as I on Reteta.idComponenta=I.idComponenta2
where reteta.idPizza=@idPizza)
Talkabout, la May 11 2008, 08:23 PM, a spus:
am incercat pentru SQL Server 2005. si pentru pizza capriciosa,(de exmplu) mi-a afisat: numeComponenta Carnati(e ok, dar nu doar componenta asta o are), gramaj 50(ok), pretComponentaPerKg 11(ok), valoare 0(nu stiu de ce, probabil nu calculeaza cu virgula? merge doar pentru impartiri exacte?)
Daca ai mai multe componente definite la o reteta si iti aduce doar o inregistrare, verifica sa ai si pretul introdus la ele.
Pentru valoarea 0 verifica ce tip de date ai la gramaj si la pretComponentaPerKg.
Aceasta postare a fost editata de Paul Brahtl: 11 May 2008 - 07:34 PM