magaruldeaur, la May 11 2008, 06:32 PM, a spus:
Cel mai mult ma stresseaza pe forumul asta doua chestii,atat:
1. "psihologii" de serviciu
2.antiromanistiiSe pare ca si dumneata vrei sa treci in palmares amandoua titlurile de glorie de mai sus.
Boje moi,e in rusa..
Nu discut despre Stalin,despre cum a fost Romania sub regim comunist.Asta e alt topic,desi istoria oricum a fost scrisa,lucrurile nu se stie insa exact cum au stat.
Daca e sa privim doar filmele de la Auschwitz cu mormanele de cadavre,cu subnutritii si amaratii asasinati, si multe alte lagare nedevenite celebre,realizam ca totusi regimul de teroare comunist nu era atat de dur,desi moralmente comunistii,da ,ai dreptate sunt la fel de vinovati..
Nimeni nu contesta ca au murit sub regimul comunist oameni nevinovati,ca au fost torturati,umiliti,li s-a furat identitatea,NI s-a furat totul si increderea in noi.
Dar ,daca iti imaginezi cat s-ar fi extins lagarele de exterminare,cat de restrictiv era regimul nazist,ei aveau drept de viata si de moarte si pe strada,comunistii operau mai voalat si in nr mai mic. Si cat de haotica ar fi fost lumea condusa de nazzi,cate rase ar fi disparut,cati oameni in mod iremediabil,totusi e cumplit.Si asta pe timp de" pace".Nu-mi flutura pe sub nas cifrele astronomice cu mortii lui Stalin,sa nu uitam ca daca americanii vor sa dezinformeze,maine pot spune ca romanii toti au AIDS..Nazistii au fost si sunt imaginea lui Satan pe Pamant.
Transilvania de N tot nu o mai pupam inapoi si pe Antonescu il durea in fund de romanismul vostru.Avea interesele lui.
[b]Am si eu o intrebare pt admini si moderatori: de cand pe un forum democrat se face reclama la chestii ilegale ca nazism,neo-nazism,legionari,fascism, si alte rusini?[/b]
1.Multumesc pentru titlul de psihologul de serviciu.Onoarea mea.
2.Antiromanist? Asta de unde?
Am atita cultura generala ca sa stiu ca "Mein Got" in rusa este "Boje moi", ba chiar mai multa incit sa stiu ca bolsevicii erau atei convinsi si anticrestini, deci nu cred ca ar fi zis vreunul din ei vreodata "Boje moi"
Putina istorie pentru cei care nu stiu (vad ca e cazul):
Romania s-a aflat inainte de al doilea razboi mondial sub dictatura regala, carlista, a regelui Carol al 2-lea, citiva ani. Apoi, dupa inceperea razboiului si pierderile teritoriale suferite de Romania, acesta a fost silit sa abdice si sa plece din tara, instaurindu-se un guvern filogerman, de fapt o dictatura legionaro-militara. Antonescu ii va inlatura ulterior pe legionari datorita exceselor comise de acestia, raminind doar o dictatura militara de dreapta.
Deci aproximativ din 1938 pina in 1945 Romania s-a aflat efectiv sub o dictatura de dreapta. Tara a si fost citiva ani sub o pseudo-ocupatie militara germana.
Aceasta dictatura de dreapta a fost mult mai blinda decit ceea ce a urmat dupa 1945, dictatura comunista. Comportamentul trupelor de ocupatie hitleriste a fost incomparabil fata de cel al trupelor de ocupatie sovietice (pe care abia Gheorghiu-Dej a reusit sa le scoata din tara).
Pe timpul dictaturii filo-germane proprietatea individuala a fost respectata, intelectualii, preotii si taranii la fel, taranilor nu li s-au confiscat paminturile. Evident ca evreii au fost persecutati, asta era "doctrina" venita de la Berlin! Au mai fost si asasinatele legionare, absolut de condamnat.
Dar, per total, pentru Romania dictatura de dreapta a fost mult mai blinda decit cea de stinga care a urmat, cu persecutarea intelectualilor, distrugerea bisericilor, deposedarea de pamint a taranilor prin colectivizare fortata! Virfurile culturii romane au pierit la canal si in inchisorile comuniste.
Deci eu am taria sa sustin ca pentru Romania dictatura de dreapta pe care a suferit-o intre 1938-1945 a fost incomparabil mai blinda decit cea de stinga din 1945-1989.
3.Daca ce am sustinut eu mai sus reprezinta reclama la nazism, fascism, legionarism si alte rusini, atunci...
Aceasta postare a fost editata de florianb: 11 May 2008 - 06:26 PM