merita sa ne numim crestini?
Scris 08 May 2008 - 07:35 PM
Scris 08 May 2008 - 08:21 PM
Scris 08 May 2008 - 10:56 PM
Scris 08 May 2008 - 11:42 PM
Scris 09 May 2008 - 01:15 AM
Alchemistic Rage, la May 8 2008, 08:35 PM, a spus:
Problema a gresit pusa:nu ar trebui sa visam la un paradis post-mortem,ci sa incercam sa aducem paradisul pe pamant.
Ma refer la bunavointa,umor,bucurie,pace,fericire,libertate,frumusete,adevar...
Participarea la unele ritualuri(liturghii, ,,sfinte taine''etc) nu face pe nimeni mai bun.Bunatatea nu e artificiala...
Ce inseamna ,,crestin'' -un om care crede in dogmele crestine?,care participa la ritualurile astea?
Eu cred ca pana si ritualurile astea(seci si anoste cum sunt)daca sunt traite DIN INIMA pot face miracole!
Dar,problema e ca e dificil sa traiesti asemenea bazaconii in felul asta(niste simple vorbe spuse din inima sunt mult mai puternice decat ritualurile cele mai lungi si mai incalcite!)
Niste vorbe la suparare -devin blestem,magie! -niste vorbe de recunostinta(de ex)din inima devin binecuvantare.
Invatati arta de a face lucrurile din suflet,(daca tot mai tanjiti dupa magie).
Am trecut astazi pe langa o biserica...era foarte speciala,mi s-a ridicat parul in cap ,asa o energie era acolo...atata devotiune,cineva sfintise locul ala,si nu datorita ritualurilor,datorita iubirii.Un inger deosebit de luminos se ocupa de locul ala;(au si ingerii preferintele lor )
Nu vreau sa dau apa la moara bigotilor,dar daca un om sensibil trece pe langa un asemenea loc,se simte mai aproape de paradis.
Pana si in interiorul religiilor,se mai poate simti divinul! -nu e uluitor?!
Scris 09 May 2008 - 01:32 AM
Alchemistic Rage, la May 8 2008, 08:35 PM, a spus:
Nimeni nu poate, prin propria voinţă, să asculte Legea, care porunceşte să fii perfect, să iubeşti, să crezi, etc..
Romani 8
7Fiindcă umblarea după lucrurile firii pămīnteşti este vrăjmăşie īmpotriva lui Dumnezeu, căci, ea nu se supune Legii lui Dumnezeu, şi nici nu poate să se supună.
Iar, cine face ceva bun, este doar rezultatul acţiunii Duhului. Nimeni nu poate lua credit pentru fapte bune. E normal să facem numai rău, iar cānd facem bine este numai meritul lui Dumnezeu.
Scris 09 May 2008 - 10:24 AM
Scris 09 May 2008 - 10:22 AM
zexelica, la May 9 2008, 02:32 AM, a spus:
Romani 8
7Fiindcă umblarea după lucrurile firii pămīnteşti este vrăjmăşie īmpotriva lui Dumnezeu, căci, ea nu se supune Legii lui Dumnezeu, şi nici nu poate să se supună.
Iar, cine face ceva bun, este doar rezultatul acţiunii Duhului. Nimeni nu poate lua credit pentru fapte bune. E normal să facem numai rău, iar cānd facem bine este numai meritul lui Dumnezeu.
pe bune?
pai daca lucrurile stau asa... nu e meritul omului ci al duhului si atunci care mai e spilu?
ca omu a fost o papusa ce s-a lasat manevrata?
Scris 09 May 2008 - 10:37 AM
Scris 09 May 2008 - 10:35 AM
Alchemistic Rage, la May 9 2008, 11:37 AM, a spus:
sunt de acord cu tine
da nu pot sa cred ce debiteaza unii
auzi ca nu e meritul omului ca a ales sa faca bine in loc de rau
pai atunci zexelica, zeul tau se joaca bambilici cu tine iar tu esti constient de asta
da iti place sa fii manevrat
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Alimentatzia impusa |
rugina pamantului | 142 | 12.777 |
|
sfintire biserica | Preotmelinte | 2 | 1.242 |
|
despre wicca... | voisine | 15 | 7.716 |