De ce ati vrea sa va cunoasteti viitorul? daca ar fi sau nu cu folos
Scris 04 August 2005 - 07:20 AM
Aceasta poveste m-a convins ca nu am nevoie sa-mi spuna cineva prin vreo metoda ceva despre viitorul meu, pentru ca ar gresi chiar daca ar spune adevarul - greseala constand in interpretarile pe care mi la-ar induce. Am sa va dau exemplul pe care la-am constientizat ieri.
Intram in apartament la mama cu o geanta mare cu lucruri. Aveam verigheta pe deget. Tata este plecat de vreo trei ani de acasa iar mama il cauta din cand in cand, dar se intoarce tot singura. Frigiderul este gol iar intretinerea neplatita. Din vecini primesc ceva de mancare.
Care ar fi fost intelegerea acestei viziuni daca as fi primit-o acum 15 ani?
sa-ar fi inteles ca: mi-am facut bagajul si m-am intors la mama de la sot, ca tata este despartit de mama de cativa ani si nu vrea sa se intoarca, ca mancam din mila vecinilor, si nu avem nici bani de intretinere.
Cum este de fapt?
Am fost ieri la mama sa-mi spal niste lucruri, pentru ca masina mea de spalat nu este automata. Mama este plecata la tata la Sinaia unde tata este de trei ani paznic la o vila, venind in Bucuresti doar de Craciun si de Pasti, iar noi ii facem vizite de cate ori vrem. Frigiderul este gol pentru ca nu este nimeni acasa cateva zile si mama la-a scos din priza. Intretinerea trebuia sa o platesc eu saptamana trecuta, dar mi-a fost lene sa trec pe acolo, am lasat pentru saptamana asta. Iar mancarea mi-a facut-o soacra, care sta in acelasi cartier, ca sa nu mai fac eu seara de mancare acasa.
Cu ce mi-ar fi fost de folos sa aflu ce se intampla in viitor, daca interpretarea pe care as fi dat-o ar fi fost gresita?!
Privind astfel, mai vreti sa va aflati viitorul?
Scris 04 August 2005 - 10:19 AM
MariaB, la Aug 4 2005, 08:20 AM, a spus:
[snapbacca]58431[/snapbacca]
in felul in care-la prezinti aici- n-ar fi de nici o utilitate. Numai te-ar baga in depresie....
Scris 05 August 2005 - 08:54 AM
Scris 05 August 2005 - 09:37 AM
Moise, la Aug 5 2005, 08:54 AM, a spus:
[snapbacca]58579[/snapbacca]
oare?!
si daca ceea ce ti se spune despre viitorul tau ti se pare "de rau", e "de bine"?
asa ajungi sa-ti strici viitorul, nu sa-la previi
Scris 02 May 2006 - 05:48 PM
Aceasta poveste m-a convins ca nu am nevoie sa-mi spuna cineva prin vreo metoda ceva despre viitorul meu, pentru ca ar gresi chiar daca ar spune adevarul - greseala constand in interpretarile pe care mi l-ar induce. Am sa va dau exemplul pe care l-am constientizat ieri.
Intram in apartament la mama cu o geanta mare cu lucruri. Aveam verigheta pe deget. Tata este plecat de vreo trei ani de acasa iar mama il cauta din cand in cand, dar se intoarce tot singura. Frigiderul este gol iar intretinerea neplatita. Din vecini primesc ceva de mancare.
S-ar fi inteles ca: mi-am facut bagajul si m-am intors la mama de la sot, ca tata este despartit de mama de cativa ani si nu vrea sa se intoarca, ca mancam din mila vecinilor, si nu avem nici bani de intretinere.
Cum este de fapt?
Am fost ieri la mama sa-mi spal niste lucruri, pentru ca masina mea de spalat nu este automata. Mama este plecata la tata la Sinaia unde tata este de trei ani paznic la o vila, venind in Bucuresti doar de Craciun si de Pasti, iar noi ii facem vizite de cate ori vrem. Frigiderul este gol pentru ca nu este nimeni acasa cateva zile si mama l-a scos din priza. Intretinerea trebuia sa o platesc eu saptamana trecuta, dar mi-a fost lene sa trec pe acolo, am lasat pentru saptamana asta. Iar mancarea mi-a facut-o soacra, care sta in acelasi cartier, ca sa nu mai fac eu seara de mancare acasa.
Cu ce mi-ar fi fost de folos sa aflu ce se intampla in viitor, daca interpretarea pe care as fi dat-o ar fi fost gresita?!
uneori cunoasterea viitorului ne poate fi de folos, alteori nu..., iar faptul ca foarte putini oameni au ceva din capacitatea de a ghicii viitorul... cred ca este un argument in plus!
Scris 02 May 2006 - 05:52 PM
Scris 02 May 2006 - 05:56 PM
Aceasta poveste m-a convins ca nu am nevoie sa-mi spuna cineva prin vreo metoda ceva despre viitorul meu, pentru ca ar gresi chiar daca ar spune adevarul - greseala constand in interpretarile pe care mi l-ar induce. Am sa va dau exemplul pe care l-am constientizat ieri.
S-ar fi inteles ca: mi-am facut bagajul si m-am intors la mama de la sot, ca tata este despartit de mama de cativa ani si nu vrea sa se intoarca, ca mancam din mila vecinilor, si nu avem nici bani de intretinere.
Cum este de fapt?
Am fost ieri la mama sa-mi spal niste lucruri, pentru ca masina mea de spalat nu este automata. Mama este plecata la tata la Sinaia unde tata este de trei ani paznic la o vila, venind in Bucuresti doar de Craciun si de Pasti, iar noi ii facem vizite de cate ori vrem. Frigiderul este gol pentru ca nu este nimeni acasa cateva zile si mama l-a scos din priza. Intretinerea trebuia sa o platesc eu saptamana trecuta, dar mi-a fost lene sa trec pe acolo, am lasat pentru saptamana asta. Iar mancarea mi-a facut-o soacra, care sta in acelasi cartier, ca sa nu mai fac eu seara de mancare acasa.
Daca viitorul s-ar vedea asa, asa ar fi cum spui.
Scris 02 May 2006 - 07:29 PM
raulmaniac, la May 2 2006, 06:48 PM, a spus:
Cine are capacitatea de a vedea viitorul? Eu nu am auzit de nimeni care sa ofere dovezi incontestabile. Mai degraba cu totii ne dorim atit de mult sa cunoastem viitorul, incit ne imaginam ca il si vedem.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Practica religioasa
pareri, impresii, viitor |
CavalerulJedi | 15 | 5.063 |
|
Christus est verus Luciferus
cum vedeţi acest adagiu sapienţial? |
tota_puri | 2 | 1.266 |
|
Intalnire de sfarsit cu Dumnezeu.
? |
menssana1984 | 23 | 6.232 |
|
din pricina inmultirii faradelegii dragostea celor mai multi se va raci | senin8 | 101 | 8.849 |
|
De ce nu Harul ?!?!? | Anna Condor | 67 | 12.684 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis