sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

De ce ati vrea sa va cunoasteti viitorul? daca ar fi sau nu cu folos Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 04 August 2005 - 07:20 AM

Cand Enea, in peregrinarile sale dupa Razboiul Troian, a fost blestemat sa isi manace si mesele cand va ajunge pe tarmul menit lui si poprului pe care il va intemeia acolo, sa-au speriat cu totii de perspectiva unei asa o foamete. Dar intr-o noapte, cand acostasera pe un tarm necunoscut, dupa ce au terminat de mancat fripturile "la protap" au inceput sa manance aluatul pe care il pusesera ca mese. Atunci fiul lui Enea a observat ca isi manancau mesele. Insemna ca ajunsesera la capatul peregrinarilor lor.

Aceasta poveste m-a convins ca nu am nevoie sa-mi spuna cineva prin vreo metoda ceva despre viitorul meu, pentru ca ar gresi chiar daca ar spune adevarul - greseala constand in interpretarile pe care mi la-ar induce. Am sa va dau exemplul pe care la-am constientizat ieri.

Intram in apartament la mama cu o geanta mare cu lucruri. Aveam verigheta pe deget. Tata este plecat de vreo trei ani de acasa iar mama il cauta din cand in cand, dar se intoarce tot singura. Frigiderul este gol iar intretinerea neplatita. Din vecini primesc ceva de mancare.

Care ar fi fost intelegerea acestei viziuni daca as fi primit-o acum 15 ani?
sa-ar fi inteles ca: mi-am facut bagajul si m-am intors la mama de la sot, ca tata este despartit de mama de cativa ani si nu vrea sa se intoarca, ca mancam din mila vecinilor, si nu avem nici bani de intretinere.

Cum este de fapt?
Am fost ieri la mama sa-mi spal niste lucruri, pentru ca masina mea de spalat nu este automata. Mama este plecata la tata la Sinaia unde tata este de trei ani paznic la o vila, venind in Bucuresti doar de Craciun si de Pasti, iar noi ii facem vizite de cate ori vrem. Frigiderul este gol pentru ca nu este nimeni acasa cateva zile si mama la-a scos din priza. Intretinerea trebuia sa o platesc eu saptamana trecuta, dar mi-a fost lene sa trec pe acolo, am lasat pentru saptamana asta. Iar mancarea mi-a facut-o soacra, care sta in acelasi cartier, ca sa nu mai fac eu seara de mancare acasa.

Cu ce mi-ar fi fost de folos sa aflu ce se intampla in viitor, daca interpretarea pe care as fi dat-o ar fi fost gresita?!

Privind astfel, mai vreti sa va aflati viitorul?
0

#2 Utilizator offline   Victor Apostu 

• menumorut
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 01-June 04

Scris 04 August 2005 - 10:19 AM

MariaB, la Aug 4 2005, 08:20 AM, a spus:

[snapbacca]58431[/snapbacca]

in felul in care-la prezinti aici- n-ar fi de nici o utilitate. Numai te-ar baga in depresie....
0

#3 Utilizator offline   Moise 

• Fara titlu
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 31-March 05

Scris 05 August 2005 - 08:54 AM

Cred ca daca am stim ce se va intampla - ne-am cunoaste viitorul - viata ar deveni extrem de plictisitoare, pentru ca nimic nu ar fi nou. totul ar fi dinainte stiut, dinainte cunoscut, ai putea eventual sa previi ce poate fi rau, si am trai intr-o inconstienta totala.
0

#4 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 05 August 2005 - 09:37 AM

Moise, la Aug 5 2005, 08:54 AM, a spus:

ai putea eventual sa previi ce poate fi rau
[snapbacca]58579[/snapbacca]

oare?!

si daca ceea ce ti se spune despre viitorul tau ti se pare "de rau", e "de bine"?
asa ajungi sa-ti strici viitorul, nu sa-la previi
0

#5 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 02 May 2006 - 05:48 PM

Vezi postareaMariaB, la Aug 4 2005, 08:20 AM, a spus:

Cand Enea, in peregrinarile sale dupa Razboiul Troian, a fost blestemat sa isi manace si mesele cand va ajunge pe tarmul menit lui si poprului pe care il va intemeia acolo, s-au speriat cu totii de perspectiva unei asa o foamete. Dar intr-o noapte, cand acostasera pe un tarm necunoscut, dupa ce au terminat de mancat fripturile "la protap" au inceput sa manance aluatul pe care il pusesera ca mese. Atunci fiul lui Enea a observat ca isi manancau mesele. Insemna ca ajunsesera la capatul peregrinarilor lor.

Aceasta poveste m-a convins ca nu am nevoie sa-mi spuna cineva prin vreo metoda ceva despre viitorul meu, pentru ca ar gresi chiar daca ar spune adevarul - greseala constand in interpretarile pe care mi l-ar induce. Am sa va dau exemplul pe care l-am constientizat ieri.

Intram in apartament la mama cu o geanta mare cu lucruri. Aveam verigheta pe deget. Tata este plecat de vreo trei ani de acasa iar mama il cauta din cand in cand, dar se intoarce tot singura. Frigiderul este gol iar intretinerea neplatita. Din vecini primesc ceva de mancare.

S-ar fi inteles ca: mi-am facut bagajul si m-am intors la mama de la sot, ca tata este despartit de mama de cativa ani si nu vrea sa se intoarca, ca mancam din mila vecinilor, si nu avem nici bani de intretinere.

Cum este de fapt?
Am fost ieri la mama sa-mi spal niste lucruri, pentru ca masina mea de spalat nu este automata. Mama este plecata la tata la Sinaia unde tata este de trei ani paznic la o vila, venind in Bucuresti doar de Craciun si de Pasti, iar noi ii facem vizite de cate ori vrem. Frigiderul este gol pentru ca nu este nimeni acasa cateva zile si mama l-a scos din priza. Intretinerea trebuia sa o platesc eu saptamana trecuta, dar mi-a fost lene sa trec pe acolo, am lasat pentru saptamana asta. Iar mancarea mi-a facut-o soacra, care sta in acelasi cartier, ca sa nu mai fac eu seara de mancare acasa.

Cu ce mi-ar fi fost de folos sa aflu ce se intampla in viitor, daca interpretarea pe care as fi dat-o ar fi fost gresita?!

uneori cunoasterea viitorului ne poate fi de folos, alteori nu..., iar faptul ca foarte putini oameni au ceva din capacitatea de a ghicii viitorul... cred ca este un argument in plus!
0

#6 Utilizator offline   heidy 

• Miss Bitch
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 03-November 05

Scris 02 May 2006 - 05:52 PM

Cateodata, nu prea e bine sa iti afli viitorul. S-ar putea sa afli lucruri care mai bine nu le stiai.. :friends:
0

#7 Utilizator offline   thunami 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 20-October 05

Scris 02 May 2006 - 05:56 PM

Vezi postareaMariaB, la Aug 4 2005, 08:20 AM, a spus:

Cand Enea, in peregrinarile sale dupa Razboiul Troian, a fost blestemat sa isi manace si mesele cand va ajunge pe tarmul menit lui si poprului pe care il va intemeia acolo, s-au speriat cu totii de perspectiva unei asa o foamete. Dar intr-o noapte, cand acostasera pe un tarm necunoscut, dupa ce au terminat de mancat fripturile "la protap" au inceput sa manance aluatul pe care il pusesera ca mese. Atunci fiul lui Enea a observat ca isi manancau mesele. Insemna ca ajunsesera la capatul peregrinarilor lor.

Aceasta poveste m-a convins ca nu am nevoie sa-mi spuna cineva prin vreo metoda ceva despre viitorul meu, pentru ca ar gresi chiar daca ar spune adevarul - greseala constand in interpretarile pe care mi l-ar induce. Am sa va dau exemplul pe care l-am constientizat ieri.

S-ar fi inteles ca: mi-am facut bagajul si m-am intors la mama de la sot, ca tata este despartit de mama de cativa ani si nu vrea sa se intoarca, ca mancam din mila vecinilor, si nu avem nici bani de intretinere.

Cum este de fapt?
Am fost ieri la mama sa-mi spal niste lucruri, pentru ca masina mea de spalat nu este automata. Mama este plecata la tata la Sinaia unde tata este de trei ani paznic la o vila, venind in Bucuresti doar de Craciun si de Pasti, iar noi ii facem vizite de cate ori vrem. Frigiderul este gol pentru ca nu este nimeni acasa cateva zile si mama l-a scos din priza. Intretinerea trebuia sa o platesc eu saptamana trecuta, dar mi-a fost lene sa trec pe acolo, am lasat pentru saptamana asta. Iar mancarea mi-a facut-o soacra, care sta in acelasi cartier, ca sa nu mai fac eu seara de mancare acasa.

Daca viitorul s-ar vedea asa, asa ar fi cum spui.
0

#8 Utilizator offline   equillibrium 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 02-May 06

Scris 02 May 2006 - 07:29 PM

Vezi postarearaulmaniac, la May 2 2006, 06:48 PM, a spus:

uneori cunoasterea viitorului ne poate fi de folos, alteori nu..., iar faptul ca foarte putini oameni au ceva din capacitatea de a ghicii viitorul... cred ca este un argument in plus!

Cine are capacitatea de a vedea viitorul? Eu nu am auzit de nimeni care sa ofere dovezi incontestabile. Mai degraba cu totii ne dorim atit de mult sa cunoastem viitorul, incit ne imaginam ca il si vedem.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Practica religioasa
pareri, impresii, viitor
CavalerulJedi  15 5.063
Topic inchis Christus est verus Luciferus
cum vedeţi acest adagiu sapienţial?
tota_puri  2 1.266
Hot Topic (New) Intalnire de sfarsit cu Dumnezeu.
?
menssana1984  23 6.232
Hot Topic (New) din pricina inmultirii faradelegii dragostea celor mai multi se va raci senin8  101 8.849
Hot Topic (New) De ce nu Harul ?!?!? Anna Condor  67 12.684