Frica copiilor de "halatul alb "
Scris 07 May 2008 - 11:21 PM
Apropo,warn-ul ala pentru atata off-topic ,cand ni-l luam si noi ?
Scris 08 May 2008 - 12:16 AM
Maąt, la May 7 2008, 07:50 AM, a spus:
Nu mai exista frica la un copil care sta luni de zile in spital. Frica poate exista la cei care se duc o data la nu stiu cat timp si in functie de cum au perceput prima vizita la doctor ...
La copii spitalizati pe perioade lungi de timp intervine doar scarba si sila fata de spital in sine, nu fata de oamenii cu care intra in contact cu care chiar leaga prietenii si ajunge sa-i spuna poate mai multe decat propriilor parinti .
Iar in ceea ce priveste acesti copii, scarba deriva din a sta inchisi . Privarea de libertate functioneaza la fel la copii ca si la adulti, iar spitalul este o privare de libertate .
La copii spitalizati pe perioade lungi de timp intervine doar scarba si sila fata de spital in sine, nu fata de oamenii cu care intra in contact cu care chiar leaga prietenii si ajunge sa-i spuna poate mai multe decat propriilor parinti .
Iar in ceea ce priveste acesti copii, scarba deriva din a sta inchisi . Privarea de libertate functioneaza la fel la copii ca si la adulti, iar spitalul este o privare de libertate .
E nu, numai cand simti mirosul ala de spital si ti se face groaza, se ridica parul pe tine si te apuca ceva de la stomac..
si aia tot frica se cheama, indiferent de varsta.
K0ntr0VerSy, la May 7 2008, 10:33 AM, a spus:
Practic copilul sa se simta in siguranta oriunde cu parintii, chiar si la nenea cu halatul, mersul la medic sa fie perceput ca un lucru normal.
Cu injectiile nu stiu ce sa zic, e greu de explicat ca trebuiesc facute si ca <nu dor>.
Cu injectiile nu stiu ce sa zic, e greu de explicat ca trebuiesc facute si ca <nu dor>.
Nu tine de nicio educatie ..sa vezi ce reacti ai cand "mergi" la Dr ..dupa ce o "asistenta" corpolenta si cu o asa zisa "mana usoara" pune genuchiul pe spatele tau si iti face un Polidin pe nerasuflate, si tu sa ai numai vre-o 5 ani.
Apoi sa vi sa spui ca "nu doare" ..
deliah, la May 7 2008, 11:09 PM, a spus:
Nu-s nici profa ,nici medic.Cineva mi-a zis ca-s avocat ,altcineva ca sunt psiholog,terminati odata
Nu-s nimic din astea!
..aaa..
Degustator de Ciocolata ? Toblerone in special..
Scris 25 June 2008 - 07:56 PM
odata la 5 ani am avut o boala...si mama m-a dus la spital..si tot asteptam langa o camera si o intreb pe mama:"o sa fac injectie" si ea:"nu,desigur ca nu!" si cand am intrat acolo doua asistente cu injectia in mana care radeau sadic
si miau dat capu intr-o parte si"TAC!injectie! si am tipat asa pana mi-o terminat injectia si dupaia:ti-am facut o floricica:))nu o sa uit asta nici la 50 de ani:((
Scris 04 July 2008 - 05:50 PM
frica se invata
daca ii speriem cu injectia si nenea doctoru, sigur ca le e frica
daca ii speriem cu injectia si nenea doctoru, sigur ca le e frica
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Alergia la peste
remedii pentru tratarea alergiilor |
Biotika | 26 | 4.592 |
|
Vine vacanta... bucurie pt ei, probleme pt parinti...
Ce faceti cu copii in vacanta? |
Silver99 | 29 | 4.417 |
|
Muzica pentru copii | Bismusic | 0 | 836 |
|
Este bine sa creasca copiii intr-o casa in care se afla si bunici? | Pruncul | 53 | 14.054 |
|
Alaptarea si inceperea lucrului | lllucci | 13 | 3.824 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS