Am nevoie de sfaturi Hepatita C
Scris 31 July 2005 - 08:18 AM
Ma numesc Marisa si se pare ca ca sunt infectata cu virusul hepatic C. Ii rog pe cei care se afla in situatia mea sa-mi spuna care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a afla mai multe intr-un timp cit mai scurt.
Voi incerca sa expun cit mai scurt problemele pe care le-am avut cu ficatul. In 1987 am facut hepatita A, care, se pare, sa-a vindecat la vremea respectiva. Prin 1993 insa problemele au revenit in forta, cu TGO 157, TGP 247 si gama 30,4. Mi sa-a pus diagnosticul hepatita cronica activa. Cu timpul, cu exceptia transaminazelor (ALT) care erau in decembrie anul trecut 64, valorile hepatice au ajuns in limite normale. In 2001, antigenul HBs a iesit negativ. In schimb, la rubrica Anticorpi ANTI HCV se mentioneaza: "reactive 28,8". Bineinteles ca m-am speriat foarte mult. Tot timpul imi fusese frica de hepatita B si acum se intimpla un lucru la care nici nu ma gindisem. Doctorul m-a linistit insa spunindu-mi ca pot fi numai purtator al acestui virus. La vremea respectiva eram foarte ingrijorata de un chist ovarian destul de mare, vreo 6 cm. Acelasi doctor mi-a spus ca mai mult ar trebui sa ma ingrijoreze acest chist. Am mai facut totusi ceva pentru linistea mea. Am repetat testul pentru anticorpii HCV la alt laborator. A iesit negativ. M-am multumit cu acest rezultat, desi aveam o umbra de indoiala.
In timp am mai facut probe hepatice. Cum spuneam, doar transaminazele nu reveneau la normal.
Recent, m-am hotarit sa fac mai multe analize pentru o eventuala sarcina. Saptamina trecuta mi sa-a confirmat un lucru de care ma temeam in subconstient. La rubrica hepatita C se mentioneaza "pozitiv 3,000/0,333".
Acum nu stiu incotro sa-o apuc. Am 37 de ani si stiu ca este si asa destul de tirziu pentru a face un copil. Sunt constienta insa ca nu pot sa-mi asum acest risc.
Astept sfaturile voastre.
Va doresc tuturor multa sanatate!
Scris 07 August 2005 - 01:03 PM
De-abia acum am citit mesajul tau si vreau sa-ti spun ca si eu trec printr-o situatie asemanatoare. Aflarea vestii ca am hepatita C mi-a dat toata viata peste cap. Am 38 de ani si intocmai ca si tine imi doream un copil. Am facut si tratament pentru asta.....Acum toate visele mele sa-au naruit.....Dar ,cine stie . Daca vrei sa vorbim mai mult ma contacta si pe yahoo messenger. Id-ul meu este doralina37.
Iti doresc mult curaj pentru ca TREBUIE sa invingem.
Scris 08 August 2005 - 03:00 PM
Doralina, la Aug 7 2005, 02:03 PM, a spus:
De-abia acum am citit mesajul tau si vreau sa-ti spun ca si eu trec printr-o situatie asemanatoare. Aflarea vestii ca am hepatita C mi-a dat toata viata peste cap. Am 38 de ani si intocmai ca si tine imi doream un copil. Am facut si tratament pentru asta.....Acum toate visele mele sa-au naruit.....Dar ,cine stie . Daca vrei sa vorbim mai mult ma contacta si pe yahoo messenger. Id-ul meu este doralina37.
Iti doresc mult curaj pentru ca TREBUIE sa invingem.
[snapbacca]58913[/snapbacca]
Draga Doraslina,
Trimite-mi adresa ta de mail si vom vorbi mai multe! Eu inca nu mi-am pierdut speranta!
Marisa
Scris 26 August 2005 - 08:27 PM
Multa sanatate,
Ameli
Scris 27 August 2005 - 08:06 AM
ameli, la Aug 26 2005, 09:27 PM, a spus:
Multa sanatate,
Ameli
[snapbacca]63553[/snapbacca]
Draga Ameli,
Iti multumesc mult pentru sugestie! Intre timp m-am mai documentat si mi-am facut mai multe analize. Astept rezultatele!
Iti doresc, la rindul meu, multa, multa sanatate!
Marisa
Scris 27 August 2005 - 11:09 AM
Sper ca rezultatul sa fie multumitor. Te rog sa ne tii si pe noi la curent .
Iti multumesc mult pentru urari.
Ameli
Scris 29 August 2005 - 08:49 PM
Multumesc gabriel pentru sfaturi.M-ai linistit intr-un fel.Problema pe care o pune oncologul meu e ca eu am avut niste celule canceroase foarte invazive si de trei feluri si ca probabilitatea de a face cancer la ficat este mai mare acum ca am acest virus nenorocit.Sper sa se insele.
Scris 29 August 2005 - 09:02 PM
Foarte multi din noi suntem diagnosticati cu HC fara sa stim de unde am luat-o, eu personal cred ca am mostenit-o pentru ca la mine in famile, din partea mamei un va, un unchi, mama au aceeasi problema. Descoperita la timp si cu un regim de viata sanatos nu constituie o problema asa ca va doresc mult curaj !
Scris 30 August 2005 - 09:03 AM
Am fost plecata in concediu si abia am reusit sa ajung la -zi-
Va rog daca puteti sa-mi spuneti cate pastile de "lagosa(150 )trebuie sa luam.
Mie mi sa-a spus sa iau hepatoprotectoare (si atat)deoarece am fost considerata nonresponder la tratament(pegasys=copegus).
Medicul de familie mi-a prescris Lagosa (silimarina=150)si iau 2/zi.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
regim
informatii si intrebari |
Desert_Rose | 2 | 3.816 |
|
rezultate analize
analize hepB |
Dan Cosmin | 1 | 5.119 |