Iubesc pestele si aproape orice gasim prin mare, caracatita, scoici, crab,homar..yummmy..
Hai sa incercam sa venim cu idei diferite si mi-ar placea sa stiu ce ciudatenii ati mai incercat, ce fel de combinatii de ingrediente folositi, ce fel de tehnici de gatire aveti and so on. Ar fi perfect daca o data cu reteta apare si o poza cu produsul final. Grozav ar fi sa ne apartina pozele.
Am sa incep eu cu o reteta de care si eu si soata suntem de-a dreptul amorezati, dar la care nu am poza facuta de mine. Am sa incep sa fac poze de acum la ce postez.
Bacalao
500g cod
250g cartofi taiati cubulete mici
1 ceapa taiata potrivit
100g unt
100g smantana
o mana de patrunjel
sare, piper
Eu de obicei pestele il tai bucati si il las peste noapte in apa rece. Se scurge pestele de apa in care a stat si se pune la fiert. La un foc mare se tine nu mai mult de 5 min. Se scoate din zeama in care a fiert, dar nu arunca zeama. O folosim mai tarziu. Lasa pestele sa se raceasca si apoi scoate oasele. Sfarama-l in bucati mici apoi. Intr-o oala mijlocie pun untul la topit si calesc ceapa. Pun apoi cartofii si acopar cu zeama in care a fiert pestele. Eu las pe foc mijlociu in jur de 15-20 minute, pana cartofii devin moi. Cand cartofii au fiert pun pestele si smantana, sare si piper dupa gust. Noua ne place cu mai multa zeama, asa ca mai pun o cana de apa si mai las la foc mic cateva minute. Patrunjelul se toaca mare si se pune si el. Eu servesc cu paine prajita.
Sa aveti pofta!
Contact
Facebook
Twitter
RSS