sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Frica de...bine de fapt,de ce nu ne dam voie sa fim buni,si sa ne bucuram de bine? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 26-February 08

Scris 24 April 2008 - 10:52 AM

Sunt oameni care se tem sa traiasca in PROSPERITATE -pentru ca,saracia e o VIRTUTE,si bogatia,e un viciu...asa li s-a spus: ca nu vor intra in imparatia cerurilor decat cei saraci...
Sunt oameni care se tem de SUCCES -pentru ca succesul i-ar putea face sa fie mandri de ei,multumiti de realizarile lor...si,pentru ca li s-a inoculat ideea ca stima de sine este identica cu orgoliul (pana si cel mai luminos dintre ingeri a cazut...bla-bla)
Sunt oameni care se tem sa fie BUNI -le e teama ca vor fi exploatati de catre ceilalti(care abia astapta sa profite de pe urma lor...)
Sunt oameni care se tem sa fie LIBERI -cine stie ce ar putea face daca ar inceta o clipa controlul draconic pe care si-l impun? -si pe urma,ce vor zice ceilalti?! -le e teama de ei insisi,de a fi ei insisi(adopta tot felul de ,,modele'' -religioase adesea- cultiva aparentele,imaginea,teatrul).E cumplit sa-ti fie frica DE TINE INSUTI,in felul asta! -unde ai putea fugi?!...si,de fapt,cine fuge si de cine fuge?!! -sunt oameni impartiti, (schizofrenic)intr-un eu ,,bun''(gardian,politist,judecator)si un eu ,,rau''(infractor periculos)...sunt ATAT de multi...fug de eul cel ,,rau'' si fug dupa eul cel ,,bun''.Ca un caine care fuge de coada lui...sau fuge dupa coada lui! -si nici macar nu-si dau seama!!!
Sunt oameni care se tem sa IERTE -li se pare ca,iertand,cel care le-a gresit va scapa de urmarile faptelor lui...asa ca il ,,pedepsesc''....pedepsindu-SE pe ei insisi!
Sunt oameni care se tem sa fie PUTERNICI -le e teama ca,orice putere ar ajunge pe mana lor,i-ar corupe...le e teama ca ar abuza de ea...mai bine sa fie slabi...se complac in situatii sub posibilitatile lor,in roluri de victime...orice numai sa nu-si asume puterea.
Sunt unii care se tem sa fie INTELIGENTI! -le e frica sa puna intrebari,sa caute raspunsuri,sa priveasca dincolo de granitele inguste ale ,,cunoscutului'' in care se invart...si,daca ar privi,poate ca toata ,,credinta'' lor s-ar narui...ar ramane fara vreun reper,fara un rost...mai bine sa ramana ignoranti! -prea multa desteptaciune sminteste!!! :doh: :haha: :haha:

Sunt convins ca,exemplele de frici absurde(frica de bucurie,ras,viata de ex.)se pot da inca multe -dar vreau sa va las si pe voi sa comentati,sa dati exemple de asemenea frici stupide(dar,din pacate,foarte banale).
0

#2 Utilizator offline   Kahila 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 04-September 07

Scris 24 April 2008 - 11:57 AM

Cum apare frica si de ce are o pondere atat de mre in vietile oamenilor? Cred ca o anumita cantitate de frica ajuta la autoaparare.Daca nu m-as teme de foc, as putea sa bag mana in el si sa ma ard.Dar nu ca ma tem de foc nu bag mana si pentru ca stiu ca ,ma ard :doh: Nu e nevoie de frica ci poate de inteligenta si bun simt.
Frica poate sa aiba mai multe cauze. Frica de pierdere, frica de esec, frica de a fi ranit etc.,Starea psihologica de frica este independenta de orice pericol concret si imediat. Ea imbraca multe forme: disconfort, grija, anxietate, nervozitate, tensiune, groaza.
0

#3 Utilizator offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 24 April 2008 - 12:05 PM

In topicul asta,m-am referit la frica DE BINE.Nu la fricile instinctive,sau dobandite care ne protejaza(dar nu neaparat)de diferite pericole.Fricile de care vorbesc eu,sunt unele absurde -pentru ca ne ,,feresc" de bine,si ne tin prizonieri in suferinta.
Hai sa mai dau un exemplu: frica de placere.
Sunt oameni care se tem ca placerea ii va ,,corupe'',care cred ca placerea este vinovata,rea...ca placerea este biletul spre iad.Si traiesc in iad!
0

#4 Utilizator offline   SeqenenreTao 

• Horus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 08-January 07

Scris 24 April 2008 - 12:13 PM

Vezi postareaArcangelo, la Apr 24 2008, 01:05 PM, a spus:

Sunt oameni care se tem ca placerea ii va ,,corupe'',care cred ca placerea este vinovata,rea...ca placerea este biletul spre iad.Si traiesc in iad!

Bolnavii tai se mai numesc si crestini?
0

#5 Utilizator offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 24 April 2008 - 05:51 PM

I-ai recunoscut! :doh:
0

#6 Utilizator offline   Matri 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 22-April 08

Scris 25 April 2008 - 04:31 PM

Vezi postareaSeqenenreTao, la Apr 24 2008, 01:13 PM, a spus:

Da cine altcineva credeai ?? Doar ei sunt asa lipsiti de logica si rationament...nush daca pot fi considerati nebuni sau cu probleme grave emotionale ?? Sunt ei atat de dependeti de dzeu lor ??
0

#7 Utilizator offline   Kahila 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 04-September 07

Scris 25 April 2008 - 04:43 PM

Vezi postareaMatri, la Apr 25 2008, 05:31 PM, a spus:

Da cine altcineva credeai ?? Doar ei sunt asa lipsiti de logica si rationament...nush daca pot fi considerati nebuni sau cu probleme grave emotionale ?? Sunt ei atat de dependeti de dzeu lor ??

Chiar in Vinerea mare? Rusiniiicaa :swoon:
0

#8 Utilizator offline   Matri 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 22-April 08

Scris 26 April 2008 - 04:23 PM

Vezi postareaKahila, la Apr 25 2008, 05:43 PM, a spus:

Chiar in Vinerea mare? Rusiniiicaa :hi:

Pt mine, este o zi ca oricare alta...asa ca, fusss !!!!
0

#9 Utilizator offline   XXII 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 17-August 07

Scris 03 May 2008 - 02:21 PM

Vezi postareaArcangelo, la Apr 24 2008, 01:05 PM, a spus:

In topicul asta,m-am referit la frica DE BINE.Nu la fricile instinctive,sau dobandite care ne protejaza(dar nu neaparat)de diferite pericole.Fricile de care vorbesc eu,sunt unele absurde -pentru ca ne ,,feresc" de bine,si ne tin prizonieri in suferinta.
Hai sa mai dau un exemplu: frica de placere.

cata dreptate iti dau... parca am scrie de la acelasi nivel :blink:
0

#10 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-December 07

Scris 03 May 2008 - 03:51 PM

Vezi postareaSeqenenreTao, la Apr 24 2008, 12:13 PM, a spus:

Ce bine ca existati si voi- aia "liber cugetatori" ! Dupa povestile pe care le aveti imi dau seama ca nu mai puteti de bine......asa ca intre tip vaindoiti ca "cei bolnavi" - ca sa nu spun crestini - l-ar poseda
La mai mare...... :blink:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Topless acasa
Ce purtati vara acasa ?
EmaM  63 10.633
Hot Topic (New) Atasamente Aveti puterea de a recunoaste cand gresiti?
a gresi e omeneste
kelly  102 23.252
Hot Topic (New) Codul bunelor maniere... Marius-Doru  278 15.709
Replici noi Cum devin independenta? Googlia  13 667
Poll (No New) Chestionar:    Atasamente Lumea fara limite
Eliminarea completa a barierelor morale
Ruaraidh  268 14.073