casatoria mixta casatoria in strainatate
Scris 23 April 2008 - 06:38 PM
Scris 11 May 2008 - 11:26 PM
nushce, la Apr 23 2008, 12:38 PM, a spus:
In primul rind afla ce cetatenie detine respectivul.Iraqiana sau Syriana? Unde este acolo? Iraq sau Syria? Dupa aia cred ca ar trebui sa-l intrebi pe el,pentru ca presupun ca cunoaste legile tarii in care traieste sau cerintele legale pentru incheierea unei casatorii.
Este casatorie religioasa sau civila?
Aceasta postare a fost editata de Naeema: 11 May 2008 - 11:27 PM
Scris 13 May 2008 - 12:52 AM
nushce, la Apr 23 2008, 07:38 PM, a spus:
dupa cum ziceam....musulmanii fug de mizeria instaurata de islam in tarile lor bastinase si apoi aduc mentalitatea lor bolnava in tarile vestice cerand drepturi religioase si numindu-ne islamofobi si rasisti. Du-te fatuca acolo, ori iti e teama ca ai sa il imparti cu inca 3 muieri ?
Dar asa de la om la om...ai mare grija, nu te duce in tara lui ca cine stie daca te mai intorci intreaga. Ce iti trebuie tie musulman? Sunt atatia barbati aici cuminti sau curvari ilegali...ce iti trebuie tie un curvar legalizat de Allah?
Aceasta postare a fost editata de sinoe: 13 May 2008 - 12:54 AM
Scris 13 May 2008 - 01:11 AM
Naeema, la May 11 2008, 10:26 PM, a spus:
Este casatorie religioasa sau civila?
Este civila !
Pai el trebuie sa stie ce acte iti trebuiesc, dar in mare..cam ca la noi.
Si in primul rand va trebui sa renunti la religia ta, si apoi vezi tu.
Scris 14 May 2008 - 01:52 AM
laurent-III-rd, la May 12 2008, 07:11 PM, a spus:
Pai el trebuie sa stie ce acte iti trebuiesc, dar in mare..cam ca la noi.
Si in primul rand va trebui sa renunti la religia ta, si apoi vezi tu.
In islam nu este mandatoriu ca femeia sa se converteasca atit timp cit ea apartine de una din celelalte doua religii abrahamice :crestinism sau iudaism. In acst caz ea poate sa aleaga sa-si pastreze credinta daca sotul nu are nimic impotriva.
Daca barbatul sugesteaza sau cere convertirea inainte de casatorie atunci e altceva. Unii nu se casatoresc daca ea nu se converteste iar altora nu le pasa.Dar pointul este ca Islamul nu considera convertirea obligatorie.
Scris 14 May 2008 - 07:36 AM
laurent-III-rd, la May 13 2008, 02:11 AM, a spus:
Naeema, la May 14 2008, 02:52 AM, a spus:
Daca barbatul sugesteaza sau cere convertirea inainte de casatorie atunci e altceva. Unii nu se casatoresc daca ea nu se converteste iar altora nu le pasa.Dar pointul este ca Islamul nu considera convertirea obligatorie.
daca e vorba de casatorie religioasa, eu nu am auzit inca sa nu fie nevoie sa fi convertit la religia musulmana
si nici nu e obligatoriu sa existe o casatorie civila ca sa o faca pe cea religioasa. altfel cum sa-si mai ia ei 4 neveste?
Scris 14 May 2008 - 09:21 AM
Daca am sti vreunul ca Dumnezeu e ortodox, catolic sau musulman.....rostul atacurilor ar fi altul......Dar dupa cum v-ati dat seama participand la topicurile de la religie sau citindu-le , toate religiile au greseli "fundamentale" de care oricine se poate lega.
Si atunci ce facem, devenim atei cu totii, sau ne pastram constiinta fata de propria credinta si toleranta fata de a altora?
Scris 14 May 2008 - 09:34 AM
joannahart, la May 14 2008, 10:21 AM, a spus:
am fi fost indoctrinati si am considerat ca asa este normal sa fie.
pe mine faptul ca un barbat "are dreptul sa aiba mai multe neveste", ma deranjeaza indiferent de religia acestuia.
Dumnezeu e unul singur. noi, oamenii, alegem modul de manifestare al credintei in el.
Scris 14 May 2008 - 10:18 AM
flori de camp, la May 14 2008, 09:34 AM, a spus:
pe mine faptul ca un barbat "are dreptul sa aiba mai multe neveste", ma deranjeaza indiferent de religia acestuia.
Dumnezeu e unul singur. noi, oamenii, alegem modul de manifestare al credintei in el.
Si pe mine -ar deranja ideea, nu faptul in sine, pentru ca sincera sa fiu nu am intalnit pana acum un musulman cu 2 neveste si probabilitatea de a intalni unul e mica......Asa ca nu vad cu ce m-ar deranja pe mine , daca fetele ar accepta sa il imparta. In plus, am inteles ideea ca acolo la ei sunt mai multe femei decat barbati (regula se aplica si la noi), asa ca daca as locui prin Arabia Saudita , cu parintii, m-as apropia de 30 de ani si as fi virgina- ca na, asa sunt regulile- probabil m-as marita cu primul iesit in cale ,
Pe mine chestiile astea nu ma deranjeaza pentru ca nu au cu ce sa ma afecteze .....In schimb ma deranjeaza cand ii vad pe unii macho care au sotii frumoase , destepte care ii calca, spala......cu cata afectiune dau banii pe poftele......amantelor. Asta e mai dureros decat sa ai "pe fata" 4 neveste care sa stie una de cealalta. Sau nu?
Nu suntem neaparat indoctrinati.......ne place sa combatem argumentele altora........Nu cred ca de fapt ne pasa ce crede unul, altul......mai degraba vrem sa ne reasiguram permanent ca "ce credem noi- e real, exista, e mai bun dacat ce cred altii....."
Aceasta postare a fost editata de joannahart: 14 May 2008 - 10:16 AM
Scris 14 May 2008 - 10:47 AM
ce mai coincidenta
de ce sa intrii in Eu innot cand poti sa iti tragi si material de pat si pasaport intr-o singura miscare
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Ce se intampla la deschiderea mostenirii ? | Cristinatoaderr | 2 | 576 |
|
drept de mostenire
relatie parinte - copil |
Oana_2 | 7 | 1.489 |
|
probleme cu partajul | Poe14 | 1 | 1.320 |