sau Inregistrare

• 17 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Emil Cioran ...pareri, pasaje... Evaluare topic: * - - - -

#11 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 25 April 2008 - 05:42 PM

Bietul Cioran, inca un schizofrenic suferind de propria inteligenta. Vesnicul poet care realizeaza nimicurile si non-sensurile vietii si cade in angoasa, dar care refuza sa traiasca si sa lupte. Tocmai din cauza ca a realizat anumite lucruri ar fi trebuie sa il mobilizeze nu sa cada si mai rau in jos. Mentalitate tipica de looser. Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi. El a ales sa traiasca in genunchi.
0

#12 Utilizator offline   Alexeevna 

• Ronald McDonald
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 22-April 07

Scris 25 April 2008 - 07:12 PM

Vezi postareaandruta*, la Apr 25 2008, 01:40 AM, a spus:

In fond, nimeni nu te poate obliga sa-ti iei viata. Dupa ce-am citit "Pe culmile disperarii" mi-a venit mult sa plang. Aveam ganduri negre ...
.................
- mi se pare un act de lasitate din partea celor care-l condamna pe Cioran pentru ca intr-un fel sau altul, au ajuns la trairi negre.

:bye:

Tu-ai scapat ieftin.Pe altii mai slabi, i-a facut sa se sinucida. :o:
Orice-ai zice... Cioran a incurajat sinuciderea in toate operele sale,asta era ideea care-l obseda.Dar el a ales sa traiasca pana la adanci batraneti. Avand in vedere ca declaratia Idiotii nu se sinucid niciodata , ii apartine,putem spune ca el insusi a recunoscut ca-i un idiot :swoon:

Vezi postareaSeqenenreTao, la Apr 25 2008, 02:36 PM, a spus:

Cioran- in cele din urma un las

...si-un labagiu ipocrit :o:

"Daca impotentii ar sti cat de materna a fost natura cu ei ,si-ar binecuvanta adormirea glandelor,si-ar proslavi-o pe la raspantii" :P

Era acrit de viata,intr-un stil...de nedescris :hi: Mie imi place doar fiindca mi-au placut mereu chestiile mai stupide.De-aia il ador.Ptr ca era brutal intr-un mod jalnic . :doh: Ma binedispune :lol2:
0

#13 Utilizator offline   Jet Black 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-December 07

Scris 25 April 2008 - 08:05 PM

Vezi postareaDarkBringer, la Apr 25 2008, 05:42 PM, a spus:

Bietul Cioran, inca un schizofrenic suferind de propria inteligenta. Vesnicul poet care realizeaza nimicurile si non-sensurile vietii si cade in angoasa, dar care refuza sa traiasca si sa lupte. Tocmai din cauza ca a realizat anumite lucruri ar fi trebuie sa il mobilizeze nu sa cada si mai rau in jos. Mentalitate tipica de looser. Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi. El a ales sa traiasca in genunchi.

Sa lupte sa ce? Sa stranga averi,sa ajunga in nu stiu ce functie de conducere?

In ce consta de fapt aceasta lupta cu viata? Unii poate lupta din mandrie ca sa nu fie catalogati de altii drepti looseri.

Tu de ce lupti?

Am gasit un citat care se potriveste aici:

"Poţi spune uşor că universul n-are nici un rost. Nimeni nu se va supăra.Dar afirmă acelaşi lucru despre un individ oarecare; el va protesta şi va lua chiar măsuri spre a te sancţiona."

Aceasta postare a fost editata de Jet Black: 25 April 2008 - 08:38 PM

0

#14 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 25 April 2008 - 10:02 PM

Vezi postareaJet Black, la Apr 25 2008, 09:05 PM, a spus:

Sa lupte sa ce? Sa stranga averi,sa ajunga in nu stiu ce functie de conducere?

In ce consta de fapt aceasta lupta cu viata? Unii poate lupta din mandrie ca sa nu fie catalogati de altii drepti looseri.

Tu de ce lupti?

Am gasit un citat care se potriveste aici:

"Poţi spune uşor că universul n-are nici un rost. Nimeni nu se va supăra.Dar afirmă acelaşi lucru despre un individ oarecare; el va protesta şi va lua chiar măsuri spre a te sancţiona."

Crezi ca la asta se reduce tot, averi si functii de conducere? De fapt ai dreptate, pentru majoritatea astea sunt idealurile in viata. Lucrurile marunte fac si dau culoare vietii. Daca ar fi dupa mine nu mi-ar ajunge 10 vieti sa fac tot ce as vrea. Toti trec prin clipe si situatii grele, dar asta nu inseamna sa te resemnezi sau sa te apuce amocul. Ce usor e sa ramai in mocirla in loc sa te ridici. Frumusetea se afla in ochiul celui care priveste. A cam trecut vremea filozofiilor si vorbelor de 2 lei, nu prea mai tin chiar asa ca inainte. Daca tot vroia sa scrie,macar putea sa faca ceva constructiv nu baliverne pentru bolnavi mintali care dupa ce ca sunt cum sunt, nu face decat sa ii traga dupa el. Oricine poate sa distruga, dar nu oricine e in stare sa contruiasca.
0

#15 Utilizator offline   Alexeevna 

• Ronald McDonald
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-April 07

Scris 25 April 2008 - 10:07 PM

:swoon: si io-asa zic
0

#16 Utilizator offline   Jet Black 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-December 07

Scris 26 April 2008 - 12:33 AM

Vezi postareaDarkBringer, la Apr 25 2008, 10:02 PM, a spus:

Daca ar fi dupa mine nu mi-ar ajunge 10 vieti sa fac tot ce as vrea. Toti trec prin clipe si situatii grele, dar asta nu inseamna sa te resemnezi sau sa te apuce amocul. Ce usor e sa ramai in mocirla in loc sa te ridici. Frumusetea se afla in ochiul celui care priveste. A cam trecut vremea filozofiilor si vorbelor de 2 lei, nu prea mai tin chiar asa ca inainte. Daca tot vroia sa scrie,macar putea sa faca ceva constructiv nu baliverne pentru bolnavi mintali care dupa ce ca sunt cum sunt, nu face decat sa ii traga dupa el. Oricine poate sa distruga, dar nu oricine e in stare sa contruiasca.

M-ai facut curios,din ce ai zis am inteles ca tu nu cauti functii de conducere si averi asa ca spune te rog cateva lucruri pe care ai vrea sa le faci si nu iti ajung 10 vieti.

Asta se spune peste tot,sa lupti,sa te agiti.Nu zic sa te resemnezi neaparat,dar mai mult decat casa,masa,haine nu prea ai nevoie in viata teoretic.Practic ne place sa ne complicam viata.

Sa fiu on-topic,alte citate.

"Să nu te naşti este fără doar şi poate cea mai bună formulă care există. Ea nu e, din nefericire, la īndemāna nimănui." Aici parca am gandit eu,dar el a pus ordine in cuvinte.Aici la fel: "Chestiunea responsabilităţii n-ar avea sens decāt dacă am fi fost consultaţi īnainte de naştere şi am fi consimţit să fim exact ceea ce suntem."

"Nu voi īnţelege niciodată cum poţi trăi ştiind că nu eşti- măcar!- nemuritor."

Iar replicile cu era un schizofrenic si de aia scria asa,era popar si de aia picta asa(am auzit cu urechile mele cum spunea unu despre Salvador Dali) mi se par doar asa niste vorbe fara logica.Tu daca era schizofrenic ai fi scris asa? NU prea cred.
0

#17 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 26 April 2008 - 01:30 AM

Vezi postareaJet Black, la Apr 26 2008, 01:33 AM, a spus:

M-ai facut curios,din ce ai zis am inteles ca tu nu cauti functii de conducere si averi asa ca spune te rog cateva lucruri pe care ai vrea sa le faci si nu iti ajung 10 vieti.

Asta se spune peste tot,sa lupti,sa te agiti.Nu zic sa te resemnezi neaparat,dar mai mult decat casa,masa,haine nu prea ai nevoie in viata teoretic.Practic ne place sa ne complicam viata.

Sa fiu on-topic,alte citate.

"Să nu te naşti este fără doar şi poate cea mai bună formulă care există. Ea nu e, din nefericire, la īndemāna nimănui." Aici parca am gandit eu,dar el a pus ordine in cuvinte.Aici la fel: "Chestiunea responsabilităţii n-ar avea sens decāt dacă am fi fost consultaţi īnainte de naştere şi am fi consimţit să fim exact ceea ce suntem."

Iar replicile cu era un schizofrenic si de aia scria asa,era popar si de aia picta asa(am auzit cu urechile mele cum spunea unu despre Salvador Dali) mi se par doar asa niste vorbe fara logica.Tu daca era schizofrenic ai fi scris asa? NU prea cred.

Crede-ma as putea sa dau si eu citate din astea de la mine de m-as satura si eu :hi:. Degeaba realizezi unele lucruri daca nu reusesti sa treci si peste, ca Cioran. Am citit cateva din cartile lui, are cateva idei interesante dar e negativist rau omul ala. Daca as putea as face toate sporturile posibile si imposible(fotbal, schi, inot, sporturi extreme), mi-ar placea sa pilotez un avion, sa invat kung-fu si tot ce tine de artele martiale, sa am acces la toate cartile antice si bibliotecie, sa pot studia astrologia, cuantica, antropologie, creierul uman, sa urc pe munti, calatorii, expediti...dar ce nu ar fi? Cand ai atatea lucruri de invatat si descoperit , tu sa stai si sa te preocupi cu nihilismul universal.

Citeaza

"Nu voi īnţelege niciodată cum poţi trăi ştiind că nu eşti- măcar!- nemuritor."

Inca o dovada ca oamenilor le plac paradoxurile si non-sensurile evidente. Trist ca un asemenea om, cu toata filozofia lui nu a inteles ca pentru a obtine nemurirea trebuie sa renunti la forma. Tot ce tine de forma e muritor, dincolo de ea se afla nemurirea. Amuzant e ca intr-un fel a obtinut-o. Slabut totusi.
0

#18 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 26 April 2008 - 11:37 AM

Măi, de īnţeles, posibil să fi īnţeles.
Chiar el spunea că i s-ar rezolva toate problemele dacă ar şti ce īl īmpiedică să se sinucidă. Să scape de de-limitarea fizică. Sau, tot cum spunea el, să obţină Nirvana prin violenţă.
Dar să nu confundăm slăbiciunea omului cu dorinţa expusă īn scris :hi:

Despre omul sau scriitorul Cioran n-am să mă pronunţ, nu cu trei cărţi de-ale lui citite.
0

#19 Utilizator offline   ironic 

• esoteric...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 31-May 06

Scris 26 April 2008 - 11:48 AM

Vezi postareaDarkBringer, la Apr 26 2008, 02:30 AM, a spus:

Crede-ma as putea sa dau si eu citate din astea de la mine de m-as satura si eu ;). Degeaba realizezi unele lucruri daca nu reusesti sa treci si peste, ca Cioran. Am citit cateva din cartile lui, are cateva idei interesante dar e negativist rau omul ala. Daca as putea as face toate sporturile posibile si imposible(fotbal, schi, inot, sporturi extreme), mi-ar placea sa pilotez un avion, sa invat kung-fu si tot ce tine de artele martiale, sa am acces la toate cartile antice si bibliotecie, sa pot studia astrologia, cuantica, antropologie, creierul uman, sa urc pe munti, calatorii, expediti...dar ce nu ar fi? Cand ai atatea lucruri de invatat si descoperit , tu sa stai si sa te preocupi cu nihilismul universal.

Mai vrajitorule, dar cine te tine sa nu faci toate cele enumerate de tine mai sus? Nu de asta exista roluri? Fiecare cu rolul lui, nu? Tu ai rolul tau, Cioran si-a avut rolul lui. Daca rolul tau de acum este sa-l critici pe un nihilist mort si ingropat, iti iese al naiba de bine.

Cand am spus ca de multe ori Cioran a fost interpretat gresit, la cei ca tine m-am referit. Acum eu oare ce fac? Critic un critic? :hi:
0

#20 Utilizator offline   părere 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-March 07

Scris 26 April 2008 - 11:53 AM

Vezi postareaDarkBringer, la Apr 26 2008, 02:30 AM, a spus:

Inca o dovada ca oamenilor le plac paradoxurile si non-sensurile evidente. Trist ca un asemenea om, cu toata filozofia lui nu a inteles ca pentru a obtine nemurirea trebuie sa renunti la forma. Tot ce tine de forma e muritor, dincolo de ea se afla nemurirea. Amuzant e ca intr-un fel a obtinut-o. Slabut totusi.

Curiozitate: ce inseamna forma? Care este forma si ce cuprinde ea?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 17 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Cugetari..
Cine esti,ce vrei,singur pe Pamant
Cristi din prahova  67 5.650
Hot Topic (New) Atasamente Ca Nimic nu este Intimplator
se stie
Dordeduca  20 1.381
Replici noi Arta,un alt nume pentru...magie?
o magie alba sau una neagra,dupa caz
Arcangelo  10 2.984
Hot Topic (New) Lev Shestov
marele filosof
Demiurgul  23 4.236
Replici noi Ciclurile temporale cosmologice hinduse tota_puri  1 3.216