sau Inregistrare

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Emil Cioran ...pareri, pasaje... Evaluare topic: * - - - -

#161 Utilizator offline   Sketches 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 19-July 10

Scris 20 July 2010 - 01:36 PM

Vezi postareaSicily, la Jul 19 2010, 08:45 PM, a spus:

Intamplarea a facut ca sa-l citesc pe Cioran acum vreo opt ani, pe vremea cand aveam niste probleme de sanatate ( la mansarda, recunosc) si m-a facut sa pic si mai tare in... . Singurul lucru bun pe care l-a facut un psiholog pentru mine a fost sa imi interzica sa-l mai citesc . Nu stiu ce fel de reactii are atunci cand il citeste un om foarte bine sprijinit pe picioarele sale :doh:. Am ramas surpinsa (si oarecum "dezamagita") sa aflu ca nu s-a sinucis ;).

Cioran este fara indoiala unul dintre cele mai mari genii pe care le-a avut Romania pana acum.

Nu s-a sinucis tocmai pentru ca scria. Intr-un interviu de-al sau a spus ca scrisul este cel care l-a salvat. Iar studiatul cu detasare, este o calitate a omului superior.
0

#162 Utilizator offline   DAN_TM 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 17-July 11

Scris 17 July 2011 - 06:59 PM

Vezi postareaSketches, la 20 July 2010 - 01:36 PM, a spus:

Cioran este fara indoiala unul dintre cele mai mari genii pe care le-a avut Romania pana acum.

Nu s-a sinucis tocmai pentru ca scria. Intr-un interviu de-al sau a spus ca scrisul este cel care l-a salvat. Iar studiatul cu detasare, este o calitate a omului superior.

Nu l-as califica drept geniu.A fost prea lucid ptr a fi catalogat astfel.Nu a avut suficienta inconstienta si nebunie ptr a fi genial.
1

#163 Utilizator offline   Sonnyscott 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 11-January 12

Scris 11 January 2012 - 09:20 PM

Da, asa este, Cioran a scris in principal din ratiuni terapeutice, iar punctul culminant, asa cum spunea si el, l-a constituit cartea "Pe culmile disperarii", in care ne dezvaluie ciudata senzatie pe care o are, de fi expert in problematica mortii. O pagina pe Facebook, dedicata acestei capodopere filosofice ii este dedicata la adresa http://www.facebook....288943561153111 .
0

#164 Utilizator offline   Iulia-Tabita 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 26-November 11

Scris 12 January 2012 - 01:06 AM

Nu pot sa fac o caracterizare a ilustrului scriitor, deoarece am citit pana in prezent o singura carte- "Amurgul gandurilor". Cert e ca m-a impresionat profund si m-a determinat sa-mi doresc sa-i citesc si celelalte lucrari. Voi expune doar cateva citate fermecatoare:

"Este atata ceata in inima omului, incat razele oricarui soare nu mai revin, odata intrate. Si este atata gol in simturile lui, in sinmturile lui spulberate, ca ratacesc porumbei nebuni, cu aripi sfasiate de vanturi, pe caile prin care isi apropia lumea."

"Daca ar prinde glas agitatia surda din mine, fiecare gest ar fi o ingenunchere la un zid al plangerii."

"Fara Dumnezeu, singuratatea ar fi un urlet sau o dezolare impietrita. Dar cu El, nobletea tacerii ne domoleste aiureala nemangaierilor. Dupa ce-am pierdut toate, ne recastigam cumpatul invesnicindu-ne visarea prin aleile Lui desfrunzite. Numai gandul la El ma mai tine vertical.[...] Orice oboseala ascunde o nostalgie dupa Dumnezeu."

"E ceva in noi care refuza nimicul, atunci cand mintea ne arata ca totul e nimic. Acel ceva sa fie totul? Se prea poate, de data ce traim prin el."

"De ce ne doare orice apropiere si de ce se-nsufleteste respiratia pentru tot ce-i departat?"

"Sunt priviri dupa care nu te mai poti hotari pentru nimic."

"Caci versurile n-au facut decat sa ridice lespezi pentru insetatii noptii."
1

#165 Utilizator offline   Dantallion 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 03-January 12

Scris 23 February 2012 - 10:37 PM

"Menirea mea este sa imi omor timpul, a lui sa ma omoare pe mine. Ne intelegem bine, ca intre asasini." Mi-a in mod deosebit citatul acesta
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Poll (No New) Chestionar:    Intrebari despre fericire. * * * * *
imi pun intrebari despre fericire. voi nu?
Leonking  102 8.402
Hot Topic (New) Prietenia adevarata * * * * *
Ce este? O ai?
ousor  145 8.072
Hot Topic (New) Butonul fericirii
L-aţi apăsa?
Mariawa  35 4.082
Hot Topic (New) Stiinta sau escrocherie? i0an  40 4.472
Hot Topic (New) Nume si oameni DAVIDDRAGOS  34 11.305