sau Inregistrare

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Biblia cat de multe despre Biblie Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   ddf 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 26 July 2005 - 11:23 AM

Pentru ca cele mai multe discutii la capitolul religie si spiritualitate dezbat teme crestine, as vrea sa lamurim, pe cat posibil, o chestiune fundamentala pentru orice tip de filosofie crestina. Asa ca "Ce este Biblia?", " Ce rol are Biblia?"
etc.
Totul despre Biblie. Scrieti.
0

#2 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member

Scris 26 July 2005 - 12:45 PM

Biblia este o culegere de texte in care poporul evreu si-a pastrat istoria credintei sale. La aceste texte, o secta de evrei care au crezut in invierea lui Isus Cristos a adaugat o serie de texte noi despre viata acestuia. Noile texte sa-au raspandit repede printre neamuri si, odata cu ele, sa-a raspandit credinta in Isus Cristos, Biblia ajungand sa fie, astfel completata, pastratoarea credintei crestine.
0

#3 Utilizator offline   CATALIN IONESCU 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 23-July 05

Scris 26 July 2005 - 06:46 PM

MariaB, la Jul 26 2005, 01:45 PM, a spus:

Biblia este o culegere de texte in care poporul evreu si-a pastrat istoria credintei sale. La aceste texte, o secta de evrei care au crezut in invierea lui Isus Cristos a adaugat o serie de texte noi despre viata acestuia. Noile texte sa-au raspandit repede printre neamuri si, odata cu ele, sa-a raspandit credinta in Isus Cristos, Biblia ajungand sa fie, astfel completata, pastratoarea credintei crestine.
[snapbacca]56914[/snapbacca]

Maria B,

Oare sa fie totul atit de simplu cum descrii tu aparitia Bibliei??Nu e cumva mai mult de atit??Sa lasam Biblia sa vb despre ea insasi CE ESTE si sa nu dam noi raspunsuri anticipat ,fara discernamint...Voi reveni cu amanunte!ma ingrijoreaza faptul ca sint din ce mai mai multi care vb despre Biblie,anumite doctrine despre care cred ca stiu ceva,si -sa imi fie cu iertare,HABAR nu au ce spun...pentru unii Biblia e un roman,pentru altii e istorie,pentru unii e fictiune....Si nu nimic din toate astea!! scrisoarea lui Dumnezeu pentru oameni...Nu mai judecati ce nu stiti oameni buni,citit si traiti...Numai de dragul vorbelor...Cum spunea regretatul Eminescu:"E usor a scrie versuri,cind nimic nu ai a spune..."Ce nu ne convine criticam.ce nu putem crede noi,spunem ca nu e adevarat...Oare asa sa fie?

Fisiere atasate

• Fisier atasat  cata.jpg (93.92K)
    Number of downloads: 59

0

#4 Utilizator offline   Marika 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 04-April 05

Scris 26 July 2005 - 07:33 PM

"nu mai judecati ce nu stiti..."
Pai sa spunem ca un ateu citeste Biblia si i se pare o fictiune...Tu ce faci----ii impui "adevarul" tau??? Nu cred ca poti.
Aici fiecare crede ce vrea despre Biblie si, ca si tine, au o parere proprie!
Ceea ce crezi tu(sau stii) ca este Biblia n-o sa fie acceptat unanim.
0

#5 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member

Scris 27 July 2005 - 11:22 AM

CATALIN IONESCU, la Jul 26 2005, 06:46 PM, a spus:

Maria B,
Oare sa fie totul atit de simplu cum descrii tu aparitia Bibliei??
[snapbacca]56992[/snapbacca]

Am spus ce cred eu ca este Biblia, nu am pretentia sa dau o definitie universla, si nu dau aici definitaia teologica, pentru ca nu vorbim ca intre teologi. Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu transmis oamenilor care cred in el.

De aceea, subscriu la opinia lui Maricaul

maricaul, la Jul 26 2005, 07:33 PM, a spus:

Ceea ce crezi tu(sau stii) ca este Biblia n-o sa fie acceptat unanim.
[snapbacca]57005[/snapbacca]

Astept amanuntele lui Catalin.
0

#6 Utilizator offline   CATALIN IONESCU 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 17 September 2005 - 12:05 PM

MariaB, la Jul 27 2005, 12:22 PM, a spus:

Am spus ce cred eu ca este Biblia, nu am pretentia sa dau o definitie universla, si nu dau aici definitaia teologica, pentru ca nu vorbim ca intre teologi. Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu transmis oamenilor care cred in el.

De aceea, subscriu la opinia lui Marikul
Astept amanuntele lui Catalin.
<{POST_SNAPBACK}>

Biblia este Cuvintul lui Dumnezeu asa cum a fost lasat scris prin apostoli si toti cei care au vorbit minati de Duhul Sfint...Pareri pot fi multe,fireste,dar Biblia da despre ea insasi o defintie clara,fara substitute si ce credem noi ca este orice ina afara de ceea ce spune ea ca ESTE,este total irelevant...Putem sa credem ce vrem,dar Biblia nu lasa loc pt interpretari,decit numai pt cei cu idei preconcepute!eu unul nu vreau sa fiu interpret al Bibliei,ci sa iau ceea ce scrie acolo ASA CUM ESTE,fara sa ma ridic mai presus de autoritatea finala care este si va ramine incontestabil doar a lui Isus Hristos,slavit sa Ii fie Numele!

Fisiere atasate

• Fisier atasat  cata.jpg (93.92K)
    Number of downloads: 34

0

#7 Utilizator offline   CATALIN IONESCU 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 17 September 2005 - 12:07 PM

ddf, la Jul 26 2005, 12:23 PM, a spus:

Pentru ca cele mai multe discutii la capitolul religie si spiritualitate dezbat teme crestine, as vrea sa lamurim, pe cat posibil, o chestiune fundamentala pentru orice tip de filosofie crestina. Asa ca "Ce este Biblia?", " Ce rol are Biblia?"
etc.
Totul despre Biblie. Scrieti.
<{POST_SNAPBACK}>

Daca esti de acord si sint si altii de acord sa purtam o discutie cu Scriptura in mina,da,subscriu si eu pe aceasta tema...Altfel,ne invirtim intr0un cerc vicios,care nu se va sfirsi niciodata,pt ca fiecaruia i se pare ca are dreptate,insa autoritatea finala este Biblia si nu parerile noastre.
0

#8 Utilizator offline   spiridush 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 20-March 05

Scris 23 September 2005 - 04:06 PM

Imi vine sa rad, pentru ca acesta este este un subiect pe care eu si colegul meu i l dezbatem de ani de zile.As putea incepe prin a afirma faptul ca biblia ESTE TOTAL INTERPRETABILA si ca absolut nimic din interiorul acelor doua coperti nu se bazeaza pe dovezi concrete.Iar daca noi mergeam de la inceput pe lozinca"crede si nu cerceta" scuzati ma ca va spun dar......ne intalneam in aceasta dupa amiaza intr o pestera,chinuindu ne sa aprindem focul cu doua pietre.Este si normal sa ne punem intrebari legate de existenta noastra.Cine citeste biblia in incercarea de a descifra ceea ce se ascunde in spatele cuvintelor stie despre ce vorbesc.Asa ca fratilor....nu mai poztati subiecte daca sunteti in afara lor....ocupati spatiul degeaba.Ma intreb daca este unul dintre voi care cunoaste sau stapaneste cat de cat istoria religiilor....nici nu credeam altfel....multumesc
0

#9 Utilizator offline   Cela 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 20-July 05

Scris 24 September 2005 - 03:18 AM

Biblia este o culegere de carti cu mai multi autori (acceptati si de stiinta si de traditie/biserica). Cel mai pe scurt lucru pe care pot sa-l spun despre Biblie, este ca e o lucrare extrem de importanta pentru omenire. Trebuie cunoscuta si studiata de toti oamenii, asa cum trebuie sa fie cazul si cu Coranul. Fara cunoasterea lor, e imposibil sa intelegi istoria si mentalitatile actuale ale populatiilor care constituie marile civilizatii ale lumii. Ca sa nu mai vorbim despre frumusetea care o gasesti nu raroeri, in diverse forme, in aceste carti.
E bine insa sa repet, ca aceste carti sa fie citite si studiate, nu numai adulate.
0

#10 Utilizator offline   CATALIN IONESCU 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 24 September 2005 - 09:19 AM

Vezi postareaCela, la Sep 24 2005, 04:18 AM, a spus:

Biblia este o culegere de carti cu mai multi autori (acceptati si de stiinta si de traditie/biserica). Cel mai pe scurt lucru pe care pot sa-l spun despre Biblie, este ca e o lucrare extrem de importanta pentru omenire. Trebuie cunoscuta si studiata de toti oamenii, asa cum trebuie sa fie cazul si cu Coranul. Fara cunoasterea lor, e imposibil sa intelegi istoria si mentalitatile actuale ale populatiilor care constituie marile civilizatii ale lumii. Ca sa nu mai vorbim despre frumusetea care o gasesti nu raroeri, in diverse forme, in aceste carti.
E bine insa sa repet, ca aceste carti sa fie citite si studiate, nu numai adulate.

Si traita!(referitor la Biblie).
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse