sau Inregistrare

• 14 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

V-ati sacrifica unicul copil pentru o cauza nobila? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Bagherra 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 08-September 06

Scris 21 April 2008 - 12:44 AM

:P Nu pot pricepe!
Cum a putut Dzeu sa-si sacrifice copilul,si inca unicul,pentru noi? :P
Oricit de nobila ar fi o cauza,cum sa-mi sacrific unicul copil? :P N-as putea sa sacrific nici macar unul, dintre oriciti as avea...
Cineva,spunea:"Merci...daca as sti precum Isus ca dupa trei zile inviez si apoi,voi fi Dzeu,si eu m-as lasa ucis fara sa cirtesc!" :P
:P Ceva,scirtie... voi ce credeti?
0

#2 Utilizator online   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 21 April 2008 - 12:58 AM

Vezi postareaBagherra, la Apr 21 2008, 01:44 AM, a spus:

Oricit de nobila ar fi o cauza,cum sa-mi sacrific unicul copil?

Vezi cât de mult iubeşte Dumnezeu omul ? E peste puterea noatră de înţelegere.
0

#3 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 21 April 2008 - 01:07 AM

Vezi postareaBagherra, la Apr 21 2008, 02:44 AM, a spus:

Oricit de nobila ar fi o cauza,cum sa-mi sacrific unicul copil? :P N-as putea sa sacrific nici macar unul, dintre oriciti as avea...
Cineva,spunea:"Merci...daca as sti precum Isus ca dupa trei zile inviez si apoi,voi fi Dzeu,si eu m-as lasa ucis fara sa cirtesc!" :P
:P Ceva,scirtie... voi ce credeti?

Daca ati citi Biblia ati intelege!
Sacrificiul nu consta in a face rau, consta in a face ceva nobil pentru salvarea altuia! Isus a sacrificat slava Sa, pentru Salvarea omului din pacat! Pe Isus Cristos nu L-a obligat nimeni s-o faca, El S-a oferit!
Este ca si cand ai vedea un om ca se ineaca si ai lua hotararea voluntar sa sari in apa si sa-L salvezi, punandu-ti tu insati viata in pericol!

IOAN 10: 17 Tatal Ma iubeste, pentruca Imi dau viata, ca iaras s'o iau.
IOAN 10: 18 Nimeni nu Mi-o ia cu sila, ci o dau Eu dela Mine. Am putere s'o dau, si am putere s'o iau iaras: aceasta este porunca, pe care am primit-o dela Tatal Meu.``

De fapt, profetic Duhul Sfant vorbeste prin Isaia, hotararea Domnului Isus de a merge pentru Dumnezeu:

ISAIA 6: 8 Am auzit glasul Domnului, intrebind: ,,Pe cine sa trimet, si cine va merge pentru Noi?`` Eu am raspuns: ,,Iata-ma, trimete-ma!``

Desi contextul prezinta pe Isaia, hotararea de slujire, in chip profetic se poate intelege hotararea lui Isus de-a merge pentru OM!

Apocalipsa completeaza tabloul acesta care prezinta faptul ca nimeni nu a fost capabil sa rascumpere omul prin jertfa, decat Fiul lui Dumnezeu. Acest Fiu, voluntar a implinit voia lui Dumnezeu si s-a jertfit pentru mantuirea omului!

APOC 5: 1 Apoi am vazut in mina dreapta a Celuice sedea pe scaunul de domnie o carte, scrisa pe dinlauntru si pe dinafara, pecetluita cu sapte peceti.
APOC 5: 2 Si am vazut un inger puternic, care striga cu glas tare: ,,Cine este vrednic sa deschida cartea si sa-i rupa pecetile?``
APOC 5: 3 Si nu se gasea nimeni nici in cer, nici pe pamint, nici supt pamint, care sa poata deschide cartea, nici sa se uite in ea.
APOC 5: 4 Si am plins mult, pentruca nimeni nu fusese gasit vrednic sa deschida cartea si sa se uite in ea.
APOC 5: 5 Si unul din batrini mi-a zis: ,,Nu plinge: Iata ca Leul din semintia lui Iuda, Radacina lui David, a biruit ca sa deschida cartea, si cele sapte peceti ale ei.
APOC 5: 6 Si la mijloc, intre scaunul de domnie si cele patru fapturi vii, si intre batrini, am vazut stind in picioare un Miel. Parea jungheat, si avea sapte coarne si sapte ochi, cari sint cele sapte Duhuri ale lui Dumnezeu, trimese in tot pamintul.
APOC 5: 7 El a venit, si a luat cartea din mina dreapta a Celuice sedea pe scaunul de domnie.

Probabil ca ati deschis acest topic ca sa blamati pe Dumnezeu, mai mult decat sa va convingeti de adevar. Totusi ma rog ca Dumnezeu sa va ajute sa intelegeti ca sacrificiul Fiului lui Dumnezeu a fost benevol, a implinit planul lui Dumnezeu de rascumparare si Dumnezeu s-a sacrificat cu toata inima si Fiinta Lui, pentru ca ne iubeste si a dorit Salvarea noastra!

Aceasta postare a fost editata de cioanas: 21 April 2008 - 01:11 AM

0

#4 Utilizator offline   stupid_me 

• Rebeldom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 19-July 07

Scris 21 April 2008 - 01:49 AM

Pe Isus Cristos nu L-a obligat nimeni s-o faca, El S-a oferit!

:P
0

#5 Utilizator offline   vali_ 

• sint parte din dumnezeul adevarat .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 17-February 07

Scris 21 April 2008 - 07:58 AM

omenirea ajunsese intrun stadiu in care nu isi mai putea plati pacatele iisus a aceptat sa le ia asupra lui si sa traiasca inca o viata pamanteana . sa lasat ispitit de diavol si la invins .
0

#6 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 21 April 2008 - 09:40 AM

Vezi postareacioanas, la Apr 21 2008, 02:07 AM, a spus:

Pe Isus Cristos nu L-a obligat nimeni s-o faca, El S-a oferit!

complet gresit.

Isus "...a cazut cu fata la pamant, rugandu-Se si zicand: Parintele Meu, de este cu putinta, treaca de la Mine paharul acesta! Insa nu precum voiesc Eu, ci precum Tu voiesti."

daca se oferea, nu mai cerea clementa de la Taticu'.
0

#7 Utilizator offline   Black Panther 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 26-November 07

Scris 21 April 2008 - 09:46 AM

Ce cauză poate fi mai nobilă decât propriul copil?... Adică pe mine m-ar putea trimite tata să mor (deşi ar fi putut să nu ) ca să-i fie mai bine vecinului ce tocmai l-a înjurat sau nu ştiu cărui necunoscut?... Jenant...
0

#8 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 21 April 2008 - 10:52 PM

Vezi postareavali_, la Apr 21 2008, 09:58 AM, a spus:

omenirea ajunsese intrun stadiu in care nu isi mai putea plati pacatele iisus a aceptat sa le ia asupra lui si sa traiasca inca o viata pamanteana . sa lasat ispitit de diavol si la invins .

Niciodata omenirea nu si-a putut plati pacatele.
Niciodata Isus nu a fost invins de diavolul. A fost ispitit insa a fost biruitor.
Daca doresti sa stii aceasta din punct de vedere crestin, binenteles!

Vezi postareadark_light, la Apr 21 2008, 11:40 AM, a spus:

complet gresit.

Isus "...a cazut cu fata la pamant, rugandu-Se si zicand: Parintele Meu, de este cu putinta, treaca de la Mine paharul acesta! Insa nu precum voiesc Eu, ci precum Tu voiesti."

daca se oferea, nu mai cerea clementa de la Taticu'.

Isus si-a dat viata de buna voie, El a ales sa moara pentru noi!
Jertfindu-se pentru noi a implinit voia lui Dumnezeu :Tatal, Fiu si Duhul Sfant!
Domnul Isus se ruga in gradina Ghetimani si era inaintea paharului amar al pacatului, al suferintelor. Isus a luat pacatele noastre asupra Lui, era Omul Isus si Dumnezeu in Persoana Lui! Era o rugaciune in care Carnea si Dumnezeu strigau catre Tatal! Lacrimile de sange denota lupta care se ducea acolo pentru pacatele intregii omeniri!

Vezi postareaBlack Panther, la Apr 21 2008, 11:46 AM, a spus:

Ce cauză poate fi mai nobilă decât propriul copil?... Adică pe mine m-ar putea trimite tata să mor (deşi ar fi putut să nu ) ca să-i fie mai bine vecinului ce tocmai l-a înjurat sau nu ştiu cărui necunoscut?... Jenant...

Nu se pune problema asa! Dumnezeu (Tatal, Fiul si Duhul) au creat pe oameni. Acesti oameni au fost atacati si robiti. Acum din Familia (Dumnezeu) aceasta trebuie sa mearga unul sa-i salveze. Se ofera Fiul si impreuna ca Familie are si un plan de actiune!
Isus S-a oferit sa mearga sa Salveze omenirea si Duhul Sfant era cu El, la fel si Tatal! In umblarea Domnului pe pamant, Duhul S-a aratat in Chip de porumbel si Tatal a vorbit din ceruri!
Planul de Salvare a fost un plan comun, iar Cel care S-a oferit sa implineasca acest plan a fost Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu!
0

#9 Utilizator offline   flori de camp 

• Ochelarista cârcotaşă!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 31-October 05

Scris 21 April 2008 - 11:02 PM

depinde de alegerea fiecaruia. si de momentul in care se face alegerea. de cate ori, noi oamenii, nu am spus : nu as face asta nici in ruptul capului. si totusi in timp, facem lucrul respectiv.
in ce priveste sacrificarea unicului copil ... depinde de credinta. Isus a facut alegerea. Putea foarte bine sa se impotriveasca si sa aleaga altceva. Cred ca ar fi fost mai bun exemplul cu cel care a vrut sa isi sacrifice propriul copil pentru ca asa i-a cerut Dumnezeu (sa-i incerce credinta). Nu mai stiu cine era si nici nu vreau sa vorbesc aiurea.
In cazul lui isus, repet, a fost alegerea proprie daca sa-si implineasca destinul sau nu. Si cred ca asta facem si noi omaneii. Noi alegem daca ne implinim sau nu destinul.
0

#10 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 21 April 2008 - 11:04 PM

Vezi postareaBagherra, la Apr 21 2008, 01:44 AM, a spus:

Cum a putut Dzeu sa-si sacrifice copilul,si inca unicul,pentru noi? :tease:

Nu Dumnezeu l'a sacrificat pe Iisus, ci Dumnezeul lui l'a sacrificat !
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 14 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Care este scopul vietii?...
topic combinat
adynastase  151 12.395
Hot Topic (New) De ce suntem asa de saraci?
Mentalitatea religioasa afecteaza prosperitatea unui popor?
The constructor  122 4.361
Replici noi Ispitele capitalismului Andrei Vlinder  17 2.746
Hot Topic (New) Porunca Supremă
Deuteronom VI,5
tota_puri  31 4.323
Hot Topic (New) Științe inițiatice: kaballa, gnosticism, hermetism s.a sergiu21  24 4.254