vali_, la Apr 21 2008, 09:58 AM, a spus:
omenirea ajunsese intrun stadiu in care nu isi mai putea plati pacatele iisus a aceptat sa le ia asupra lui si sa traiasca inca o viata pamanteana . sa lasat ispitit de diavol si la invins .
Niciodata omenirea nu si-a putut plati pacatele.
Niciodata Isus nu a fost invins de diavolul. A fost ispitit insa a fost biruitor.
Daca doresti sa stii aceasta din punct de vedere crestin, binenteles!
dark_light, la Apr 21 2008, 11:40 AM, a spus:
complet gresit.
Isus "...a cazut cu fata la pamant, rugandu-Se si zicand: Parintele Meu, de este cu putinta, treaca de la Mine paharul acesta! Insa nu precum voiesc Eu, ci precum Tu voiesti."
daca se oferea, nu mai cerea clementa de la Taticu'.
Isus si-a dat viata de buna voie, El a ales sa moara pentru noi!
Jertfindu-se pentru noi a implinit voia lui Dumnezeu :Tatal, Fiu si Duhul Sfant!
Domnul Isus se ruga in gradina Ghetimani si era inaintea paharului amar al pacatului, al suferintelor. Isus a luat pacatele noastre asupra Lui, era Omul Isus si Dumnezeu in Persoana Lui! Era o rugaciune in care Carnea si Dumnezeu strigau catre Tatal! Lacrimile de sange denota lupta care se ducea acolo pentru pacatele intregii omeniri!
Black Panther, la Apr 21 2008, 11:46 AM, a spus:
Ce cauză poate fi mai nobilă decât propriul copil?... Adică pe mine m-ar putea trimite tata să mor (deşi ar fi putut să nu ) ca să-i fie mai bine vecinului ce tocmai l-a înjurat sau nu ştiu cărui necunoscut?... Jenant...
Nu se pune problema asa! Dumnezeu (Tatal, Fiul si Duhul) au creat pe oameni. Acesti oameni au fost atacati si robiti. Acum din Familia (Dumnezeu) aceasta trebuie sa mearga unul sa-i salveze. Se ofera Fiul si impreuna ca Familie are si un plan de actiune!
Isus S-a oferit sa mearga sa Salveze omenirea si Duhul Sfant era cu El, la fel si Tatal! In umblarea Domnului pe pamant, Duhul S-a aratat in Chip de porumbel si Tatal a vorbit din ceruri!
Planul de Salvare a fost un plan comun, iar Cel care S-a oferit sa implineasca acest plan a fost Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu!