Educatia sexuala a copiilor cand, cum si ce trebuie spus copiilor despre sex?
Scris 20 April 2008 - 11:11 AM
Copiilor ar trebui sa nu li se mai dea sa consume,,racoritoarele'',dulciurile,si alte substante care sunt excitante(cafea,alcool).
Poate ca multi parinti chiar nu fac asta...dar sunt destui care o fac -daca hraniti copii cu cola si dulciuri...de ce va mai mirati ca face numai tampenii si e agitat? -la fel,consumul de carne -doar cei care sunt deja vegetarieni pot (din pacate)sa confirme ca sexualitatea este mult mai echilibrata,apetitul sexual mai moderat,ca agresivitatea scade si la fel si agitatia interioara...(am citit chiar de niste studii care au reusit sa demonstreze relatia dintre agresivitate si consumul de carne).
Sigur ca e mai usor pentru parinti sa-si ,,hraneasca'' odrasla cu tot felul de porcarii chimice...sa-l indoape cu carnuri,dulciuri,cafea,cola si altele...si apoi se mai mira!
In loc sa fie terorizati cu pedepse vesnice,in loc sa fie complexati de propria sexualitate,mai bine ar fi hraniti intr-un mod natural si sanatos...
Si mai e o problema,(deja imi inchipui criticile unora) -copii ar trebui incurajati sa isi exprime si dezvolte ambele laturi -atat cea feminina cat si cea masculina -in loc de asta,parintii celor mai multi idealizeaza latura sexualitatii copilului care este ,,normala'' si o descurajaza pe cea ,,anormala'' -nu e nimic anormal in a ne integra atat masciulinul cat si femininul,dar homofobia din sociatatea asta ii face pe multi paranoici in privinta asta.
Sa va mai spun ceva -si vorbesc din experienta -cei care nu reusesc se integreze ambele laturi ale sexualitatii,vor fi dependenti de partenerul sexual...se vor simti incompleti,vor cauta fara sa poata sa se stapaneasca, o completare EXTERIOARA (si NU ma refer la orientarea sexuala -desi sunt convins ca cei care NU vor sa inteleaga asta ,vor comenta aiurea).
Daca vreti sa fie FERICIT atunci va trebui sa il/o ajutati sa isi exprime tot potentialul...asa si relatiile cu celalalt sex vor fi mult mai armonioase.Daca doar ii transmiteti mesajul ,,femininul e gresit'' sau ,,masculinul e gresit'',va reprima acea latura ,,interzisa'' si va cauta fascinat/a pe cineva care sa o exprime...dar nu ii va putea accepta acea expresie! -e cazul unor barbati duri,super-macho,lipsiti de sensibilitate,care trateaza femeile ca pe niste obiecte...sau al femeilor matzaite,si sclifosite,duplicitare lipsite de capacitatea de a se exprima cu franchete,sau de a spune ,,nu" -vreti sa devina o caricatura? -asta e calea;nu va putea sa inteleaga sau sa aprecieze valorile sexului pe care l-a negat...sa nu va plangeti mai tarziu!
Cei care vor reusi insa aceasta integrare,vor fi persoane echilibrate,independente,care vor putea chiar sa traiasca singuri,fara sa sufere din pricina asta...Putem dori DOAR ceea ce simtim ca ne LIPSESTE,cei care isi integreaza si exprima totalitatea,pot sa depaseasca dorinta,ceilalti nu.
Scris 20 April 2008 - 11:40 AM
Scris 20 April 2008 - 12:11 PM
GinGin, la Apr 20 2008, 12:40 PM, a spus:
Am vazut intr-un documentar,ca TOATA carnea,in S.U.A.,este tratata din greu cu hormoni SI cu antibiotice(provoaca cresterea) -cine este naiv,poate sa creada ca in Romania sau U.E. nu se intampla asa...producatorii s-au decis prin partile noastre sa puna sanatatea consumatorilor pe primul loc...si profitul pe ultimul!
Scris 22 April 2008 - 07:41 PM
Scris 22 April 2008 - 08:12 PM
Britney Spears, la Apr 22 2008, 07:41 PM, a spus:
Draga mea ... si eu fac parte din generatia crescuta in regim imbecilo-religios si pot spune ca nu mi-am educat copii in nici-un fel de imbecilizare ... Dupa cum am mai afirmat imi respect prea mult copii pentru a le face impuneri ... Probabil nu se-ntelege foarte bine acest lucru, dar sa stii ca primii care-ti restrictioneaza posibilitatea de a le face educatie sexuala, sunt chiar copii .
Scris 22 April 2008 - 08:16 PM
Britney Spears, la Apr 22 2008, 08:41 PM, a spus:
sincer eu cred ca educatia generatiei parintilor mei e cu mult ma buna de cit a generatiei actuale ,chiar daca au fost educatiin stilul comunist au mult mai multa raspundere de cat noi si pentru asta ii respect.
Scris 22 April 2008 - 08:26 PM
Maàt, la Apr 22 2008, 09:12 PM, a spus:
OK draga...imi cer scuze, am uitat ca m-ai sunt si oameni cu substanta cenusie si care nu s-au lasat influentati de biserica sau alti habotnici...
MaxJuve, la Apr 22 2008, 09:16 PM, a spus:
Esti vreun nostalgic caruia ii place sa priveasca in urma ??
Daca iti place asa mult educatia comunista, du-te in Moldova sau Vietnam...nu sta printre ''iresponsabili'' sau ''imaturi'' !!!
Scris 22 April 2008 - 08:34 PM
Britney Spears, la Apr 22 2008, 09:26 PM, a spus:
Esti vreun nostalgic caruia ii place sa priveasca in urma ??
Daca iti place asa mult educatia comunista, du-te in Moldova sau Vietnam...nu sta printre ''iresponsabili'' sau ''imaturi'' !!!
Nu-s nostalgic si chiar sunt in Moldova si vreau sa-ti spun ca situatia de aici nudifera prea mult de cea din Romania si daca tu crezi ca noi suntem mai responsabili ca generatiile anterioare nu ai de cat s-o faci,acum si pe vremea comunismului biserica nu are o asa mare importanta si nici nu influenteaza foarte mult decat cateva procente din populatia unei tari
Scris 22 April 2008 - 08:44 PM
MaxJuve, la Apr 22 2008, 09:34 PM, a spus:
Pai si atunci cine le-a bagat in cap romanilor ideea ca sexul este murdar, etc ?? Ce se jeneaza oamenii cand vb despre asta...este inca un foarte mare TABU !!!
Si majoritatea argumentelor is de genu': Jesus said that, he said this...eu cred ca biserica influenteaza orice crestin...ca doar de aceea exista institutia asta, pt a controla masele !!!
Scris 22 April 2008 - 08:46 PM
Britney Spears, la Apr 22 2008, 09:44 PM, a spus:
Si majoritatea argumentelor is de genu': Jesus said that, he said this...eu cred ca biserica influenteaza orice crestin...ca doar de aceea exista institutia asta, pt a controla masele !!!
asta se intampla acum cateva sute de ani in urma acum doar in filme mai vezi asa ceva.Si oamenii nu vorbesc despre sex pentru ca nu-i un lucru normal cum ar fi eu sa-i spun colegului meu cand si cum fac sex cu prietena me asta e un lucru ce ma priveste doar pe mine si pe ea nu pe toat societatea
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Varsta de 2-3 ani
O varsta foarte dificila |
marinaru | 135 | 12.622 |
|
Dezvoltarea armonioasa la copil
Efectele subaprecierii la copil |
PourMoi | 16 | 2.002 |