sau Inregistrare

• 22 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Educatia sexuala a copiilor cand, cum si ce trebuie spus copiilor despre sex? Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 26-February 08

Scris 15 April 2008 - 01:27 PM

Am citit ca,copii din prezent intra in pubertate de la varsta de...11 ani! -se pare ca varsta pubertatii este intr-o continua scadere.
Intrebarile pe care le propun sunt:
1. cand trebuie sa li se vorbeasca copiilor despre sex?
2.cum trebuie sa li se vorbeasca despre sex?
3.ce trebuie sa li se spuna?

Este oare preferabil ca unui copil sa i se spuna adevarul de la primele intrebari?,sa i se spuna minciuni penibile(barza si altele),sa fie repezit...sau pedepsit pentru ca intreaba...sa fie amanat?
Parintii trebuie sa ii vorbeasca despre sex ca despre un lucru rau,interzis,urat,murdar,vinovat?
Parintii trebuie sa fie jenati,rusinati atunci cand abordeaza subiectul?(sa tratam subiectul ca pe un tabu?)
Trebuie sa asteptam intrebarile copilului,sau sa preluam initiativa si sa-i explicam?(mai inainte ca explicatiile sa vina de pe strada).
Este intelept sa lasam pe seama scolii educatia asta? -dar in privinta religiei si a condamnarii religioase asupra sexului,ce trebuie sa spunem copiilor?
Multe din intrebarile pe care le-am pus,sunt (pentru mine)intrebari retorice,dar pentru voi ar putea sa nu fie.
0

#2 Utilizator offline   Valy-Lulu 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 10-March 08

Scris 15 April 2008 - 01:31 PM

:)
Arcangelo e cel mai tare mamic! :)
0

#3 Utilizator offline   OacOac 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-December 05

Scris 15 April 2008 - 01:36 PM

Eu nu i-as spune in veci minciuni cu barze, avioane, nici nu l-as expedia.
Nu stiu inca la ce varsta vom avea astfel discutii, al meu fiu e mult prea mic sa inteleaga acum ceva :)

Cu siguranta ii vom explica de cum creste diferenta dintr-o fetita si un baietel , nu mi se pare deloc rusinos sa iii explic cum s-a nascut, cum sa foloseasca mai tz un prezervativ, cum sa abordeze o domnisoara si in niciun caz nu as lasa astfel de discutii pe seama scolii.

Sper sa ii pot transmite corect informatia si el sa o inteleaga, conform varstei lui.
0

#4 Utilizator offline   flori de camp 

• Ochelarista cārcotaşă!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 31-October 05

Scris 15 April 2008 - 01:43 PM

Totul e sa gasim exprimarea corecta astfel incat sa nu fie nici ingroziti, nici traumatizati si nici prea dornici de inceperea vietii sexuale :)
0

#5 Utilizator offline   Black Panther 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 26-November 07

Scris 15 April 2008 - 01:46 PM

Cāt mai devreme posibil. Deci atunci cānd copilul e capabil să īnţeleagă aceste lucruri, moment de care doar părinţii īşi pot da seama. Nu au niciun rost "minciunelele" penibile cu berze şi alte zburătoare, :) tot va trebui să ştie despre ce e vorba.

Citeaza

Parintii trebuie sa ii vorbeasca despre sex ca despre un lucru rau,interzis,urat,murdar,vinovat?

Sper că n-ai vorbit serios. :)
0

#6 Utilizator offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 15 April 2008 - 01:49 PM

Vezi postareaBlack Panther, la Apr 15 2008, 02:46 PM, a spus:

Sper că n-ai vorbit serios. :)

Bineinteles ca nu...dar sunt altii,(preotii de la orele de religie de exemplu)care ar vorbi foarte serios in felul asta...
0

#7 Utilizator offline   Black Panther 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 15 April 2008 - 01:54 PM

Vezi postareaArcangelo, la Apr 15 2008, 02:49 PM, a spus:

Bineinteles ca nu...dar sunt altii,(preotii de la orele de religie de exemplu)care ar vorbi foarte serios in felul asta...

Te rog să le faci o invitaţie specială, azi m-am trezit cu "chef". :)

:)
0

#8 Utilizator offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 15 April 2008 - 06:11 PM

Vezi postareaflori de camp, la Apr 15 2008, 02:43 PM, a spus:

Totul e sa gasim exprimarea corecta astfel incat sa nu fie nici ingroziti, nici traumatizati si nici prea dornici de inceperea vietii sexuale :flowers:

Pai,ce le putem spune unor adolescenti pe care ii dau hormonii pe-afara,ca sa NU doreasca sa-si inceapa viata sexuala,sau ce fel de informatii putem da,care sa NU starneasca curiozitatea?
0

#9 Utilizator offline   Black Panther 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 15 April 2008 - 08:00 PM

Vezi postareaArcangelo, la Apr 15 2008, 07:11 PM, a spus:

Pai,ce le putem spune unor adolescenti pe care ii dau hormonii pe-afara,ca sa NU doreasca sa-si inceapa viata sexuala,sau ce fel de informatii putem da,care sa NU starneasca curiozitatea?

Atāt timp cāt sunt pregătiţi din toate punctele de vedere şi totodată informaţi īn ce priveşte īnceperea vieţii sexuale, nu cred că ar trebui să le fie reprimată dorinţa.
La urma urmei, e ceva natural, nu poate nimeni decide mai bine decāt ei cānd e momentul potrivit.

Iar curiozitatea stārnită "cu porţia" duce de cele mai multe ori la rezultate dezastruoase. Se grăbesc şi poate ratează un capitol important din viaţă.
0

#10 Utilizator offline   Maąt 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 14-July 07

Scris 15 April 2008 - 08:13 PM

Vezi postareaArcangelo, la Apr 15 2008, 02:27 PM, a spus:

Intrebarile pe care le propun sunt:
1. cand trebuie sa li se vorbeasca copiilor despre sex?
2.cum trebuie sa li se vorbeasca despre sex?
3.ce trebuie sa li se spuna?

1. Discutiile despre sex trebuie sa apara de la sine, nicidecum ca niste impuneri ... Chiar daca sunt la varsta aflarii raspunsurilor, nu cred ca este cazul sa si fortam aceste raspunsuri .

2. Cand intreaba ei ... Altfel risti sa se inchida si sa afle tot de la niste copii neexperimentati tot felul de gogorite care mai rau ii inspaimanta .

3. Trebuie sa li se spuna ...
Nici nu stiu, la mine refuza dialogul pe aceasta tema si nici nu vreau sa-l fortez, dar i-am explicat ca sunt aici si daca are nevoie putem sta de vorba . Fetita, cand eram gravida cu baietelul, intrebata fiind ce-si doreste, a raspuns scurt si la obiect : Un fratior ca face pipi din picioare . :flowers:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 22 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse