sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

clauza de uzufruct clauza de uzufruct poate fi atacata? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   jenu 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 21-July 05

Scris 21 July 2005 - 08:29 PM

Am si eu o nelamurire.Un contract de vanzare cumparare a unui apartament cu clauza de uzufruct incheiat intre mama si fiu poate fi atacat cu sanse de reusita de catre celalalt fiu?Dar o donatie cu clauza de uzufruct?Ce contract imi recomandati sa fac?De vanzare sau donatie?Multumesc anticipat.
0

#2 Utilizator offline   thunami 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 20-October 05

Scris 08 December 2005 - 10:26 AM

Vezi postareajenu, la Jul 21 2005, 10:29 PM, a spus:

Am si eu o nelamurire.Un contract de vanzare cumparare a unui apartament cu clauza de uzufruct incheiat intre mama si fiu poate fi atacat cu sanse de reusita de catre celalalt fiu?Dar o donatie cu clauza de uzufruct?Ce contract imi recomandati sa fac?De vanzare sau donatie?Multumesc anticipat.

Nu exista reglementari speciale cu privire la contracte realizate intre rude. Se aplica regulile generale. Daca contractul e real (adica nu exista un contract ascuns) nu poate fi atacat. Contractul de vanzare cumparare nu poate fi atacat nici in cazul mostenirii. Donatia poate fi atacata in cazul deschideri mostenirii prin raportul donatiilor si reductiunea liberalitatilor excesive.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis 16%
impozit
micutu  12 9.393
Topic inchis Sinact&Legis