zilele sfintilor si sarbatori din calendar care este semnificatia?
Scris 20 July 2005 - 12:29 PM
Scris 20 July 2005 - 02:07 PM
Ar fi interesant ca fiecare dintre noi sa spunem cate ceva despre Sfintii care ne ocrotesc mai mult,despre Sfintii ai caror nume il purtam.
Scris 20 July 2005 - 02:31 PM
avolina, la Jul 20 2005, 02:07 PM, a spus:
Ar fi interesant ca fiecare dintre noi sa spunem cate ceva despre Sfintii care ne ocrotesc mai mult,despre Sfintii ai caror nume il purtam.
[snapbacca]56049[/snapbacca]
E foarte interesant ce ai spus despre sfantul Ilie, Avolina.
Eu cunosc (din copilarie) o povestioara pe care mi-o spunea bunica mea despre acest sfant, tot de ploaie e legata...
Se spune ca sfantul Ilie se plimba prin cer cu trasura si cu un bici in mana si il intreaba pe Dumnezeu: "Doamne, cand e ziua mea?" iar Dumnezeu ii raspunde: "Mai e pana la ziua ta!" ...Si dupa mult timp il intraba din nou pe de-zeu : "Doamne, cand e ziua mea?" iar de-zeu ii raspunde: "A trecut de mult ziua ta...!"
Dumnezeu nu vrea sa-i spuna lui Ilie cand e ziua lui pentru ca daca ar stii, ar trimite pe pamant un mare potop iar cu biciul din mana lui ar "tuna si fulgera".
Sincer nu stiu de ce i se asociaza tocmai ploaia...Poate ne lamureste cineva...!
Scris 20 July 2005 - 03:25 PM
In timp ce asteptam sa se intoarca getasart cu lamuriri m-am gandit sa caut putin pe internet si se pare ca am gasit ceva :De Sfantul Ilie "carutasul raiului" care fulgera si trasneste
Scris 21 July 2005 - 08:29 AM
Scris 29 July 2005 - 03:13 PM
Scris 07 August 2005 - 03:59 PM
" Fata Lui a stralucit ca soarele, iar de-a dreapta si de-a stanga Mantuitorului sa-au aratat Moise si Ilie, stalpii Legii vechi, care-si afla acum plinatatea “in har si in adevar”. Traditia ortodoxa asimileaza aceasta “lumina taborica” puterii lucratoare a lui Dumnezeu (energiile divine necreate). Sf. Grigorie Palama o numea “apropiat-neapropiata” si “vazut-nevazuta”, sugerand ca este mai presus de orice intelegere rationala si de orice exprimare in grai omenesc.
Scris 07 August 2005 - 08:45 PM
Dar ceilalti patriarhi isi asteapta judecata in mormintele lor.
Vezi Fapte 2,29.34:
"Cîte despre patriarhul David, saă-mi fie îngăduit, fraţilor, saă vă spun fără sfială că a murit şi a fost îngropat; şi mormîntul lui este în mijlocul nostru peînă în ziua de azi. .... Căci David nu sa-a suit în ceruri, ... "
Scris 08 August 2005 - 07:16 AM
Elia, la Aug 7 2005, 08:45 PM, a spus:
De ce avem nevoie sa stim daca sfintii se afla in cer?
Ceea ce stim sigur este ca nu sunt "dincolo". Nefiind nici aici pe pamant cu noi (cel putin asa este in credinta crestina) inseamna ca sunt un pic mai aproape de Dumnezeu decat noi. Aceasta creditna ne permite sa cerem mijlocirea lor pentru ca sa-i vorbim lui Dumnezeu.
Scris 08 August 2005 - 09:00 AM
Asa ca va rog nu faceti si acest topic un camp de lupta a orgoliilor voastre. Daca sunteti in stare sa dati un raspuns obiectiv dati-la. Daca nu, va rog sa va abtineti. Multumesc.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Regele David si iubitul sau Ionatan
gay ,,love story"... biblic |
Arcangelo | 87 | 12.479 |
|
Este lumina de la pasti ,o minune sau o inselaciune ? | nelu28 | 46 | 11.261 |
|
Ipocrizia Religioasa si nu numai. | vali_ | 1 | 1.702 |