sau Inregistrare

• 19 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Ce-i învaţă pe copii în şcoli ortodoxia-doctrină fără comentarii.... Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 02 April 2008 - 03:03 PM

Vezi postareaEnki, la Apr 2 2008, 03:57 PM, a spus:

Da de ce Lupini, Dumnezeu e un gandacel pe care il poti inchide intr-o Biblie? A pus biblia monopol pe Dumnezeu?

Dar tu, de unde ştii de poeziile lui Eminescu ?

Vezi postareazexelica, la Apr 2 2008, 04:01 PM, a spus:

Băi, aicea nu-i, mă, cu Eminescu ci cu Patericescu'............. şi cu Tradiţiescu'....că d-colo îşi iau popii vrăjeala aia ieftină după care dau indicaţii d-alea ca în Abecedarul creştinului..............

Eu întrebam altceva.
0

#22 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 02 April 2008 - 03:00 PM

Vezi postareadark_light, la Apr 2 2008, 04:00 PM, a spus:

mai oameni buni, nu derapati, ca-s destule subiecte deschise despre cunoasterea lui Dumnezeu.

ideea de aici e ca in cartile de religie se strecoara (cu ce scop?) tampenii maxime. solutii, ceva?

Soluţia este ca seminariile să-şi modifice hermenutica sau ca oamenii să citească Biblia şi să nu se mai ducă la biserică.
0

#23 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 02 April 2008 - 03:04 PM

Vezi postarealupini, la Apr 2 2008, 03:50 PM, a spus:

Am mai pus întrebarea asta : tu de unde cunoşti poeziile lui Eminescu ?

CUm poti sa compari cele doua? :crazy: Eminescu si-a scris cu manutza lui poeziile, YHWH nici macar atat nu a fost in stare sa faca.
0

#24 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 02 April 2008 - 03:08 PM

Vezi postareaEnki, la Apr 2 2008, 04:04 PM, a spus:

CUm poti sa compari cele doua?

Unde vezi tu comparaţii acolo ? Eu te întreb doar de unde ai învăţat tu poeziile lui Eminescu ?
0

#25 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 02 April 2008 - 03:09 PM

Vezi postarealupini, la Apr 2 2008, 03:50 PM, a spus:

Am mai pus întrebarea asta : tu de unde cunoşti poeziile lui Eminescu ?

Auzeam la radio şi la televizor, înainte de a începe să citesc. După ce le-am citit şi studiat, am zis:io-te domle cine era autorul la ce auzeam eu!
Cre că e exact la fel cu ce am zis mai devreme. Nu e obligatoriu să cunoşti autorul unui principiu bun, atâta timp cât aplici corect acel principiu. Dacă autorul principiului te vede că il practici, te asigur ca nu ţi se va impune, ci te va lăsa pe tine sa alegi dacă vrei să-l cunoşti sau nu.
Eu te intreb aşa: dacă într-un moment dificil vine cineva la tine şi te ajută doar pentru simplul şi banalul motiv că aşa găseşte el de cuviinţă, dar va respinge ideea de biblie şi de dumnezeu, tu vrei să spui că vei refuza ajutorul lui din cauza principiilor tale ?
Eu tocmai am beneficiat de un atare gest şi crede-mă, dacă există cer şi dacă voi ajunge acolo, este foarte posibil să dau nas în nas cu acel om, chiar dacă lui ....."i se rupe" de chestiile de care lehăim noi acilea. (citat persoana) :crazy: :crazy:
0

#26 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 02 April 2008 - 03:12 PM

Vezi postareaFluffycat, la Apr 2 2008, 04:09 PM, a spus:

Auzeam la radio şi la televizor, înainte de a începe să citesc.

Vezi, de undeva trebuia să ştii : fie el televizor, fie el radio...dar....ideea e că trebuia să afli de undeva că Eminescu a existat. Aşa e şi cu Biblia : de acolo aflăm despre Dumnezeu.

Vezi postareaFluffycat, la Apr 2 2008, 04:09 PM, a spus:

Eu te intreb aşa: dacă într-un moment dificil vine cineva la tine şi te ajută doar pentru simplul şi banalul motiv că aşa găseşte el de cuviinţă, dar va respinge ideea de biblie şi de dumnezeu, tu vrei să spui că vei refuza ajutorul lui din cauza principiilor tale ?

Cum să refuz ? Nu aş avea niciun motiv. Dacă el nu crede, nu sufletului meu îi face rău, ci sufletului lui.
0

#27 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 02 April 2008 - 03:09 PM

Vezi postarealupini, la Apr 2 2008, 04:08 PM, a spus:

Unde vezi tu comparaţii acolo ? Eu te întreb doar de unde ai învăţat tu poeziile lui Eminescu ?

Iar eu te intreb a mia oara, si vad ca nu raspunz: a pus Biblia monopol pe Dumnezeu? Cum poate fi Dumnezeu prins intre paginile unei carti de parca ar fi o musca moarta?
0

#28 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 02 April 2008 - 03:14 PM

Vezi postareaEnki, la Apr 2 2008, 04:09 PM, a spus:

Iar eu te intreb a mia oara, si vad ca nu raspunz: a pus Biblia monopol pe Dumnezeu?

Nu. Dumnezeu poate fi cunoscut prin orice mijloace de informare. :crazy:
0

#29 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 02 April 2008 - 03:18 PM

Vezi postarealupini, la Apr 2 2008, 04:12 PM, a spus:

Vezi, de undeva trebuia să ştii : fie el televizor, fie el radio...dar....ideea e că trebuia să afli de undeva că Eminescu a existat. Aşa e şi cu Biblia : de acolo aflăm despre Dumnezeu.

Cum să refuz ? Nu aş avea niciun motiv. Dacă el nu crede, nu sufletului meu îi face rău, ci sufletului lui.

Măi om, măi, ce mă tot freci la cap cu cunoştinţa? Toată lumea, de la Adam are percepţia de divinitate, altfel n-am fi aici, pe forum, spre exemplu.
Cine a zis că teoria e sublimă şi desăvârşită, da practica ne omoară, bine zis. La ce dracu îi foloseşte unui om să ştie toată biblia şi teologiile lumii, dacă şterge cu ele pe jos? Tu nu vezi că exact asta e problema bisericii? Că face de tot rahatul si biblia si pe autorul ei?
0

#30 Utilizator offline   Lily/Anne 

• Givenchy-Ange Ou Demon
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 17-February 08

Scris 02 April 2008 - 03:19 PM

Vezi postareaEnki, la Apr 2 2008, 03:57 PM, a spus:

Da de ce Lupini, Dumnezeu e un gandacel pe care il poti inchide intr-o Biblie? A pus biblia monopol pe Dumnezeu?

Am citit eu o carte despre un om care intr-o dimineata s-a trezit gandac, nu gandacel. :crazy:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 19 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis