sau Inregistrare
  
Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Banii tai din banca in pericol Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   geocelly 

  • Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Mesaje: 6
  • Inregistrat: 10-January 07

Scris 02 April 2008 - 11:23 AM

(Preluat Blog razvanserbu.wordpress.com)
"De curand, am primit un mesaj de la specialistii BitDefender care ma avertizeaza ca, in aceste zile, clientii a trei banci majore din Romania sunt tinta unor atacuri de phishing. Doua dintre tipurile de mesaje, cele ce vizeaza clientii BCR si respectiv Bancpost sunt realizate, se pare, de acelasi autor: au acelasi template, sunt trimise de pe acelasi IP, iar link-urile din mesaje trimit catre acelasi server de gazduire.

Totusi, mesajele ce au ca tinta clientii Raiffeisen au un template diferit de primele si este trimis de pe un alt IP, deci poate fi vorba de un alt autor.
Catre clientii Bancpost este trimis un mesaj de genul:
Fisier atasat  image001.gif (32.27K)
Number of downloads: 16Fisier atasat  image001.gif (32.27K)
Number of downloads: 16Fisier atasat  image001.gif (32.27K)
Number of downloads: 16image001.gif]
In e-mail este un link ce aparent duce catre site-ul Bancpost, insa o privire atenta observa in status bar adresa reala de destinatie: bancpost.t35.com.

Site-ul foloseste o copie a paginii de login in sistemul de e-banking, FastbankFisier atasat  image002.gif (29.18K)
Number of downloads: 5Fisier atasat  image002.gif (29.18K)
Number of downloads: 5
Se observa o asemanare mare cu site-ul original (care insa afiseaza utilizarea comunicatiei securizate SSL: adresa incepe cu https). Totusi, am vazut ca mai lipseste si sigla VeriSign Secured.Fisier atasat  image003.gif (36.99K)
Number of downloads: 1

Copia aduce insa si link-uri invizibile catre site-uri de jocuri online. Acest link-uri se observa la selectarea cu mouse-ul a textului paginii:

Fisier atasat  image004.gif (32.63K)
Number of downloads: 2
Probabil autorii phishing-ului folosit in acest caz doresc sa impuste doi iepuri deodata, atragand totodata trafic catre alte site-uri.
Site-ul este gazduit de un server britanic de hosting gratuit, server cu mai multe phishing-uri la activ, conform bazelor de date BitDefender. Dupa introducerea datelor, apare un mesaj (probabil un template folosit la mai multe banci) care ne anunta ca datele au fost modificate cu succes: “Thank you for Updating your Bancpost Account Online”. Datele sunt trimise la adresa de mail naijaviruz@hotmail.com prin intermediul unui serviciu gratuit dedicat trimiterii formularelor web pe mail.

Fisier atasat  image005.gif (50.67K)
Number of downloads: 1
Simultan, au mai fost detectate atacuri si asupra clientilor altor banci - BCR si Raiffeisen:

Fisier atasat  image006.gif (23.68K)
Number of downloads: 2
Fisier atasat  image007.gif (31.81K)
Number of downloads: 3
0

#2 Utilizator offline   puiu.t 

  • cel mai simpatic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Mesaje: 7.830
  • Inregistrat: 28-June 06

Scris 02 April 2008 - 11:35 AM

e groasa rau!
0

#3 Utilizator offline   geocelly 

  • Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Mesaje: 6
  • Inregistrat: 10-January 07

Scris 02 April 2008 - 12:06 PM

Afara chestiile astea sunt fumate de mult
0

Reclama



Impartaseste acest subiect:


Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic