sau Inregistrare

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Ce reprezinta? Biblia si Noul Testament Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   misela 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 15-March 08

Scris 01 April 2008 - 08:38 PM

Cine imi poate explica semnificatiile citatelor din Noul Testament?

"13. Intrati prin poarta cea stramta, ca larga este poarta si lata este calea care duce la pieire si multi sunt cei care o afla.
14. Si stramta este poarta si ingusta este calea care duce la viata si putini sunt care o afla.
15. Feriti-va de proorocii mincinosi, care vin la voi in haine de oi, iar pe dinauntru sunt lupi rapitori.
16. Dupa roadele lor ii veti cunoaste. Au doara culeg oamenii struguri din spini sau smochine din maracini?
17. Asa ca orice pom bun face roade bune, iar pomul rau face roade rele.
18. Nu poate pom bun sa faca roade rele, nici pom rau sa faca roade bune.
19. Iar orice pom care nu face roada buna se taie si se arunca in foc.
20. De aceea, dupa roadele lor ii veti cunoaste.
Nu oricine Imi zice: Doamne, Doamne, va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu Celui din ceruri.
22. Multi Imi vor zice in ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu in numele Tau am proorocit si nu in numele Tau am scos demoni si nu in numele Tau minuni multe am facut?
23. Si atunci voi marturisi lor: Niciodata nu v-am cunoscut pe voi. Departati-va de la Mine cei ce lucrati faradelegea. "

"3. Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este imparatia cerurilor. "

"22. Luminatorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tau curat, tot trupul tau va fi luminat.
23. Iar de va fi ochiul tau rau, tot trupul tau va fi intunecat. Deci, daca lumina care e in tine este intuneric, dar intunericul cu cat mai mult!"

". Dupa plecarea acestora, Iisus a inceput sa vorbeasca multimilor despre Ioan: Ce-ati iesit sa vedeti in pustie? Au trestie clatinata de vant?
8. Dar de ce ati iesit? Sa vedeti un om imbracat in haine moi? Iata, cei ce poarta haine moi sunt in casele regilor.
9. Atunci de ce-ati iesit? Sa vedeti un prooroc? Da, zic voua, si mai mult decat un prooroc.
10. Ca el este acela despre care s-a scris: "Iata Eu trimit, inaintea fetei Tale, pe ingerul Meu, care va pregati calea Ta, inaintea Ta".
11. Adevarat zic voua: Nu s-a ridicat intre cei nascuti din femei unul mai mare decat Ioan Botezatorul; totusi cel mai mic in imparatia cerurilor este mai mare decat el.
12. Din zilele lui Ioan Botezatorul pana acum imparatia cerurilor se ia prin straduinta si cei ce se silesc pun mana pe ea.
13. Toti proorocii si Legea au proorocit pana la Ioan"

" Si daca voiti sa intelegeti, el este Ilie, cel ce va sa vina. "

Si mai era un citat care spunea ca "Cine se increde in mine va putea face mult mai mult din ce am facut Eu"...nu gasesc,citatul exact,dar presupun ca stiti despre ce este vba

Puteti lua fiecare citat in parte si sa mi-l explicati va rog? pt ca am mare nevoie sa le am "puse la punct" :roll:
0

#2 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 01 April 2008 - 11:39 PM

Īntreabă pe rānd despre citate şi poate aşa se va īncumeta careva să răspundă. Aşa, cum ai formulat tu, e prea mult de scris.

Vezi postareamisela, la Apr 1 2008, 09:38 PM, a spus:

"13. Intrati prin poarta cea stramta, ca larga este poarta si lata este calea care duce la pieire si multi sunt cei care o afla.
14. Si stramta este poarta si ingusta este calea care duce la viata si putini sunt care o afla.

Bănuiesc că la acestea două nu e nevoie de multă explicaţie. Cei mai mulţi oameni merg pe drumul care duce spre moartea spiritului.
0

#3 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 02 April 2008 - 04:33 AM

Probabil că pānă acuma ai găsit tu ceva răspunsuri la şi explicaţii la textele pe care le-ai scris. Te asigur că, cel puţin pe forumul ăsta, vei primi mai multe variante, care mai de care mai năstruşnice. Ce nu īnţelegi, de fapt? O părere unanim acceptată nu vei găsi īn vecii vecilor, dar dacă mergi prin comparaţie şi eliminare, vei ajunge totuşi la un punct anume. N-ar strica să fii mai concretă, atunci cānd ceri ceva. 8)
0

#4 Utilizator offline   bistro 

• Ia chifteaua, neamule!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-September 06

Scris 02 April 2008 - 04:37 AM

"3. Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este imparatia cerurilor. "

Cu cat apleci mai putin urechea la toate teoriile de rahat (emcepatrate, newageiste si alte cucuri in aceeasi nota), cu atat mai mult il lasi pe Dumnezeu sa-si faca lucrarea prin tine.
Cu cat egoul tau se impotriveste mai putin, cu atat Divinul iti sopteste mai multe.

Aceasta postare a fost editata de diclona: 02 April 2008 - 04:38 AM

0

#5 Utilizator offline   puiu.t 

• cel mai simpatic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 28-June 06

Scris 02 April 2008 - 05:44 AM

corect!
0

#6 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 02 April 2008 - 09:42 AM

Vezi postareadiclona, la Apr 2 2008, 05:37 AM, a spus:

Cu cat apleci mai putin urechea la toate teoriile de rahat (emcepatrate, newageiste si alte cucuri in aceeasi nota), cu atat mai mult il lasi pe Dumnezeu sa-si faca lucrarea prin tine.

cu alte cuvinte, "prost sa fii, noroc...bun!"
8)
0

#7 Utilizator offline   bistro 

• Ia chifteaua, neamule!
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 April 2008 - 10:47 AM

Vezi postareadark_light, la Apr 2 2008, 10:42 AM, a spus:

cu alte cuvinte, "prost sa fii, noroc...bun!"
8)

Nu, n-are a face prostia in toata treaba asta.
Tembelu' nu-ntelege nimic, nici nu-si "şamanizează" viaţa, nici nu-şi pune guru' la bataie, nici nu-l intereseaza daca Dumnezeu merge-n pasu' strengarului printre nori.
E mult mai simplu de atat, e ceea ce am explicat in postarea anterioara.
0

#8 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 02 April 2008 - 10:55 AM

Vezi postareadiclona, la Apr 2 2008, 11:47 AM, a spus:

Nu, n-are a face prostia in toata treaba asta.
Tembelu' nu-ntelege nimic, nici nu-si "şamanizează" viaţa, nici nu-şi pune guru' la bataie, nici nu-l intereseaza daca Dumnezeu merge-n pasu' strengarului printre nori.
E mult mai simplu de atat, e ceea ce am explicat in postarea anterioara.

si de ce ai inclus teoria relativitatii in maxi mix-ul asta ? mie asta mi s-a parut ciudat... ce treaba are Einstein, saracu', sa fie pus pe acelasi raft cu samanii, Bivolarii si alte asemenea...cucuri.
0

#9 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 02 April 2008 - 11:21 AM

Poţi găsi singură răspunsurile, pt că Scriptura se explică singură, n-ai nevoie să-ţi explice nimeni.

Caută cu ajutorul unei concordanţe exact cuvāntul cheie din vers, cum ar fi "poarta" şi vezi cum este folosit īn restul Scripturii. Dacă ai versuri cānd se citează din VT, atunci echivalezi cuvāntul grecesc cu cel evreiesc şi-ţi măreşti aria de versuri şi cu VT.

Concret, cuvāntul "poartă" este grecescul στενης.

http://www.biblegate.../?language1=grc

Ai aici link-ul unde īţi poţi găsi singură versurile īn care este folosit. Acelea īţi vor explica ce īnseamnă, nu vreun popă bărbos........
0

#10 Utilizator offline   bistro 

• Ia chifteaua, neamule!
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 April 2008 - 11:27 AM

"Daca cineva il va gasi pe Dumnezeu, acela cu siguranta va fi fizician", spune o vorba.
Mai da-le-n ma-sa de relativitati speciale, restranse, timpi dilatati, lorentzi, tensori, geometrii diferentiale, experimente imaginare etc.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Quran versete
Diavolul va inchide imediat topicul!
Master_  0 884
Topic inchis Mormantul lui Mesia ?
Ultima descoperire arheologica ?
marinaru  94 16.049
Replici noi Acatiste si Rugaciuni...poze....
Doamne ajuta!
Tom&Jerry  0 11.353
Poll (No New) Chestionar:    Spaga sau taxe? Pixelut  4 4.703
Topic inchis Ipocrizia Religioasa si nu numai. vali_  1 1.702