Fluffycat, la Apr 2 2008, 06:20 PM, a spus:
Īn timpul īn care hitler a emis acel decret, europa era decimată de boli şi lipsită de mijloace de prevenire şi tratare pentru bolnavii cāt de cāt normali, d-apoi pentru handicapaţi? Īn contextul social respectiv, acei copii erau purtători ai tuturor bolilor posibile şi imposibile, ei şi bătrānii, fără putinţa ca molimele să poată fi ţinute sub control, darămite vindecate.

POFTIM ? ce molime? ce boli decimau europa? ce dracu va invata la scoala aia? stii macar ce prevedea faimosul decret al lui Hitler, de la ce a plecat, in ce conditii a fost emis si cum a fost dus la indeplinire?
Fluffycat, la Apr 2 2008, 06:20 PM, a spus:
Ai trăit vreodată īn prejma unui copil sau a unei persoane, indiferent de vārstă, handicapat?
Te uiţi la el şi te īntrebi: DE CE EXISTĂ O ASEMENEA FIINŢĂ şi cine a permis ca ea să vină pe lume şi să sufere īn aşa hal?
Am mai argumentat subiectul ăsta, din mai multe puncte de vedere.
concluzia, avand in vedere aberatia cu Hitler de mai sus, e simpla: mai bine-i omoram. ce sa se mai chinuie?
lupini, la Apr 2 2008, 03:05 PM, a spus:
Exact aşa cum am făcut eu cu Nesimţescu : dacă el m-a citat pe topicul despre "Tāmpenia zilei", l-am citat şi eu, pentru a nu se crede că e mai deştept.
asa, lupini, nu-i lasa sa se creada destepti...mama lor! dovedeste-le-o !
Fluffycat, la Apr 2 2008, 03:13 PM, a spus:
Din ce am văzut īn Proverbe, "nebun" se referă la o mulţime de trăsături de caracter şi de apucături, descrise acolo detaliat.
In al doilea verset citat de tine, din context se pare că e vorba de un afront, o insultă directă şi nu ştiu, nu cred că se referă la focul gheenei la propriu. Şi un conflict interpersonal poate fi considerat un .....iad, nu?
stii de unde e al doilea citat ? inaintea gheenei se mentioneaza osanda si judecata sinedriului. cum primele doua sunt referiri la propriu, nu ti se pare prea putin probabil ca gheena sa fie dintr-o data pusa acolo cu sens figurat?
Aceasta postare a fost editata de dark_light: 03 April 2008 - 11:04 AM