sau Inregistrare

• 358 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

MAXIME SI CUGETARI CRESTINE rubrica zilnica Evaluare topic: * * * * -

#21 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 02 April 2008 - 04:51 PM

Vezi postarealupini, la Apr 2 2008, 05:35 PM, a spus:

Poate nu ai citit titlul topic-ului : Scrie MAXIME SI CUGETARI CRESTINE.

Scopul scuza mijloacele este doar pentru idioti.

Citeaza

Darkule, e tare tot ce ai postat, da la faza că uciderile şi alte alea nu se justifică, te contrazic. Şi cu greşelile la fel.Īn rest, nota 10. Keep trying, you are going the right way! grin.gif grin.gif

Argumenteaza. Faptul ca atunci cand a venit la putere hitler a emis un decret prin care toti copii handicapati sa fie omorati este un lucru pozitiv? Sau ochi pentru ochi, dintre pentru dinte? Lantul consecintelor in timp este mult peste simpla viata a unui om. Doar cei mai puternici curenti locali ai Timpului pot fi prezisi.
0

#22 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 02 April 2008 - 05:20 PM

Vezi postareaDarkBringer, la Apr 2 2008, 05:51 PM, a spus:

Argumenteaza. Faptul ca atunci cand a venit la putere hitler a emis un decret prin care toti copii handicapati sa fie omorati este un lucru pozitiv? Sau ochi pentru ochi, dintre pentru dinte? Lantul consecintelor in timp este mult peste simpla viata a unui om. Doar cei mai puternici curenti locali ai Timpului pot fi prezisi.

DA! Aşa cum ziceam mai devreme, trebuie să analizezi un act criminal prin prisma īmprejurărilor īn care s-a produs şi a efectelor sale.
Īn timpul īn care hitler a emis acel decret, europa era decimată de boli şi lipsită de mijloace de prevenire şi tratare pentru bolnavii cāt de cāt normali, d-apoi pentru handicapaţi? Īn contextul social respectiv, acei copii erau purtători ai tuturor bolilor posibile şi imposibile, ei şi bătrānii, fără putinţa ca molimele să poată fi ţinute sub control, darămite vindecate.
Ai trăit vreodată īn prejma unui copil sau a unei persoane, indiferent de vārstă, handicapat?
Te uiţi la el şi te īntrebi: DE CE EXISTĂ O ASEMENEA FIINŢĂ şi cine a permis ca ea să vină pe lume şi să sufere īn aşa hal?
Am mai argumentat subiectul ăsta, din mai multe puncte de vedere.
0

#23 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 April 2008 - 05:30 PM

Vezi postareaFluffycat, la Apr 2 2008, 06:20 PM, a spus:

DA! Aşa cum ziceam mai devreme, trebuie să analizezi un act criminal prin prisma īmprejurărilor īn care s-a produs şi a efectelor sale.
Īn timpul īn care hitler a emis acel decret, europa era decimată de boli şi lipsită de mijloace de prevenire şi tratare pentru bolnavii cāt de cāt normali, d-apoi pentru handicapaţi? Īn contextul social respectiv, acei copii erau purtători ai tuturor bolilor posibile şi imposibile, ei şi bătrānii, fără putinţa ca molimele să poată fi ţinute sub control, darămite vindecate.
Ai trăit vreodată īn prejma unui copil sau a unei persoane, indiferent de vārstă, handicapat?
Te uiţi la el şi te īntrebi: DE CE EXISTĂ O ASEMENEA FIINŢĂ şi cine a permis ca ea să vină pe lume şi să sufere īn aşa hal?

Un milion de rele nu pot da nastere unui singur bine. Pai asa ar trebui sa se faca mereu, cate un refresh din cand in cand sa aducem la normal nivelul populatiei sau sa mai reducem din boli nu? Normal ca am fost decimati de boli si molime sute de ani, pentru ca contactul om-apa-sapun a venit foarte tarziu. Fiecare act violent isi are propriul efect de bumerang iar cei care vor plati sunt de obicei "nevinovatii". Am fost odata la un orfelinat de handicapati si zile intregi m-am intrebat de ce, dar nimic nu justifica actiunile barbare. Purificarea rasei umane este doar un mit fara noima.
0

#24 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 April 2008 - 05:38 PM

Vezi postareaDarkBringer, la Apr 2 2008, 06:30 PM, a spus:

Un milion de rele nu pot da nastere unui singur bine. Pai asa ar trebui sa se faca mereu, cate un refresh din cand in cand sa aducem la normal nivelul populatiei sau sa mai reducem din boli nu? Normal ca am fost decimati de boli si molime sute de ani, pentru ca contactul om-apa-sapun a venit foarte tarziu. Fiecare act violent isi are propriul efect de bumerang iar cei care vor plati sunt de obicei "nevinovatii". Am fost odata la un orfelinat de handicapati si zile intregi m-am intrebat de ce, dar nimic nu justifica actiunile barbare. Purificarea rasei umane este doar un mit fara noima.

Aşa-i, dar numai pe fondul puternicei scaderi demografice a putu avea loc boom-ul economic de dupa război.
0

#25 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 03 April 2008 - 02:34 AM

PROVERBE 14 : 23 "Oriunde se munceşte este şi cāştig, dar oriunde numai se vorbeşte, este lipsă."
0

#26 Utilizator offline   BigDefender 

• ...fa bine, fara a astepta rasplata!...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 06

Scris 03 April 2008 - 09:27 AM

*Oamenii nu pot schimba adevarul, dar adevarul ii poate schimba pe oameni.
*Daca ti-e greu sa recunosti adevarul, sa stii ca te iubesti pe tine mai mult decat iubesti adevarul.
*Singura parere care dureaza este ... adevarul.
*Un adolescent este o persoana foarte bine informata despre orice lucru despre care nu trebuie sa invete.
*Un adolescent este un minor care devine uneori o problema majora.
*Daca ai un adolescent, nu-l dispretui; este singurul lucru din care Dumnezeu poate face un adult!
*Nu-ti fie frica de opozitie. Tine minte ca zmeul se ridica impotriva vantului, nu cu vantul.
*Daca vrei sa ocupi un loc sub soare, trebuie sa te astepti din cand in cand sa ti se arda pielea.
*Solicitarile ii fac pe unii abatuti, iar pe altii sa bata recordurile.
0

#27 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 03 April 2008 - 11:03 AM

:D POFTIM ? ce molime? ce boli decimau europa? ce dracu va invata la scoala aia? stii macar ce prevedea faimosul decret al lui Hitler, de la ce a plecat, in ce conditii a fost emis si cum a fost dus la indeplinire?

concluzia, avand in vedere aberatia cu Hitler de mai sus, e simpla: mai bine-i omoram. ce sa se mai chinuie? :)

Vezi postarealupini, la Apr 2 2008, 03:05 PM, a spus:

Exact aşa cum am făcut eu cu Nesimţescu : dacă el m-a citat pe topicul despre "Tāmpenia zilei", l-am citat şi eu, pentru a nu se crede că e mai deştept.

asa, lupini, nu-i lasa sa se creada destepti...mama lor! dovedeste-le-o ! :D

Vezi postareaFluffycat, la Apr 2 2008, 03:13 PM, a spus:

Din ce am văzut īn Proverbe, "nebun" se referă la o mulţime de trăsături de caracter şi de apucături, descrise acolo detaliat.
In al doilea verset citat de tine, din context se pare că e vorba de un afront, o insultă directă şi nu ştiu, nu cred că se referă la focul gheenei la propriu. Şi un conflict interpersonal poate fi considerat un .....iad, nu?

stii de unde e al doilea citat ? inaintea gheenei se mentioneaza osanda si judecata sinedriului. cum primele doua sunt referiri la propriu, nu ti se pare prea putin probabil ca gheena sa fie dintr-o data pusa acolo cu sens figurat?

Aceasta postare a fost editata de dark_light: 03 April 2008 - 11:04 AM

0

#28 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 03 April 2008 - 11:30 AM

Vezi postareaBigDefender, la Apr 3 2008, 10:27 AM, a spus:

*Oamenii nu pot schimba adevarul, dar adevarul ii poate schimba pe oameni.
*Daca ti-e greu sa recunosti adevarul, sa stii ca te iubesti pe tine mai mult decat iubesti adevarul.
*Singura parere care dureaza este ... adevarul.
*Un adolescent este o persoana foarte bine informata despre orice lucru despre care nu trebuie sa invete.
*Daca ai un adolescent, nu-l dispretui; este singurul lucru din care Dumnezeu poate face un adult!
*Nu-ti fie frica de opozitie. Tine minte ca zmeul se ridica impotriva vantului, nu cu vantul.
*Daca vrei sa ocupi un loc sub soare, trebuie sa te astepti din cand in cand sa ti se arda pielea.
*Solicitarile ii fac pe unii abatuti, iar pe altii sa bata recordurile.

D-le BD se pare ca nu vreti sa cugetati nici macar 5 minute la ce tampenii puteti scrie. Un om la varsta d-voastra ar trebui sa aiba mai multa intelepciune, dar metehnele comunismului se pare ca nu o sa moara niciodata la noi. Multi copii sau oameni cu un nivel mai scazut citesc zi de zi asemenea aberatii si se lasa influentati de ele. Chiar nu vedeti ce rol poate juca cineva printr-o simpla aderare?

Oamenii nu pot schimba adevarul, dar adevarul ii poate schimba pe oameni.

Oamenii deformeaza adevarul de mii de ani, prin acel fenomen mai complicat numit istorie.

Daca ti-e greu sa recunosti adevarul, sa stii ca te iubesti pe tine mai mult decat iubesti adevarul.

Inseamna ca ai probleme de integritate morala, daca iti este greu sa recunosti ce este evident. Numai cineva cu multe complexe si frustrari poate nega adevarul.

Truismele....cele mai plictisitoare forme de amagire ale oamenilor.

Daca ai un adolescent, nu-l dispretui; este singurul lucru din care Dumnezeu poate face un adult!

:D this is even deeper.
0

#29 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-July 05

Scris 03 April 2008 - 11:33 AM

Wurmbrand spune: Daca vrei ceea ce ti se intampla, ti se intampla ceea ce vrei.

:D
0

#30 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 03 April 2008 - 11:39 AM

Tanti Darkă, what is your problem this morning?
Ce te agiţi aşa? Īn loc să pierzi timpul cu abureli, argumenteză naibii ce vrei să spui şi lasă fiţele de primdonă intrigată, ok?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 358 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Va este frica de SCHIMBARE ?
de fapt... cui nu-i e?
Luxx Ferro  34 4.831
Hot Topic (New) Intrebari si raspunsuri
referitoare la crestinism
Sikaryan  155 3.994
Hot Topic (New) Sunt mai morali credinciosii decat ateii ? VEMANS  231 14.145
Hot Topic (New) Care credeti ca este rolul Credintei in Secolul XXI? * * * * *
Credinta si Convingere
CavalerulJedi  201 6.710
Hot Topic (New) Atasamente Originea vietii - creatie sau evolutie ? * * * * *
Teme combinate
Sikaryan  2.221 85.488